24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

H Tζένοα όντως θέλει τον... Πιάτεκ του ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) EUROKINISSI

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει το πραγματικό ενδιαφέρον της Τζένοα για τον Κάρολ Σβιντέρσκι, πώς την πρόλαβε ο ΠΑΟΚ τον Γενάρη του 2019, τις συγκυρίες με τον συμπατριώτη του Πιάτεκ και το ιταλικό ταβάνι των 7 εκατ. ευρώ.

Δυο χρόνια διαφορά έχουν ο Κριστόφ Πιάτεκ με τον Κάρολ Σβιντέρσκι, με τον φορ του ΠΑΟΚ να είναι μικρότερος ενώ με διαφορά 6 μηνών, πουλήθηκαν και οι δυο από τις ομάδες τους στην Πολωνία...

Πρώτος, το καλοκαίρι του 2018, o Πιάτεκ στοίχισε 4,5 εκατ. ευρώ στην Τζένοα, που τον αγόρασε από την Κρακοβία. Για να ακολουθήσει τον Γενάρη του 2019 ο Σβιντέρσκι, στον οποίο επένδυσε ο ΠΑΟΚ, πληρώνοντας 2 εκατ. ευρώ στην Γιαγκελόνια, για να του βγεί μελλοντικός "αντι-Πριγιοβιτς".

Λεπτομέρεια πρώτη, πριν φύγουν από την Πολωνία η χρηματιστηριακή τους αξία είχε πολύ μικρή διαφορά. Του Πιατεκ ήταν 900.000 ευρώ και του Σβιντέρσκι 700 χιλιάρικα. Τώρα βέβαια του πρώτου έχει φτάσει στα 21 εκατ. (με κορυφαία ενδιάμεση τιμή τα 40 εκατ. όταν έκανε μέσα σε ένα χρόνο δυο μεταγραφές, πρώτα στην Μίλαν και μετά στην Χέρτα) και του δεύτερου στα 4 εκατ. ευρώ (έφτασε και 5,5 τον περασμένο Δεκέμβριο)...

Λεπτομέρεια δεύτερη,η Τζένοα όταν το καλοκαίρι του 2018 κατέληγε στον Πιάτεκ είχε στην λίστα της και τον Σβιντέρσκι! Και τον Γενάρη του 2019, ο ΠΑΟΚ έσπευσε να αγοράσει τον Σβιντέρσκι ως "νέο Πιάτεκ", μαθαίνοντας από την πολωνική-ιταλική πιάτσα πως τον παρακολουθούσε και η Τζένοα ως "αντι-Πιάτεκ", τον οποίο διαπραγματευόταν να πουλήσει στους "ροσονέρι".

Τελικά η οικογένεια Σαββίδη... πρόλαβε την οικογένεια Πρετσιόζι αφού αγόρασε τον Σβιντέρσκι πριν η Τζένοα πουλήσει τον Πιάτεκ(35 εκατ.). Στις 20 Ιανουαρίου το πρώτο deal, στις 23 του ίδιου μήνα το δεύτερο...

Στο δια ταύτα: Το φρέσκο ενδιαφέρον της Τζένοα για τον Σβιντέρσκι είναι 100% πραγματικό. Ο φάκελός του υπάρχει εδώ και δυο χρόνια στο τμήμα σκάουτινγκ της ιταλικής ομάδας, έχουν πολύ καλή άποψη για την αξία του και είναι πλέον στην ίδια ηλικία που αγόρασαν και τον συμπατριώτη του (Πιάτεκ).

Στην Τζένοα θεωρούν για τον Σβιντέρσκι πως αυτή την 1,5 σεζόν στον "Δικέφαλο" ωρίμασε έγινε πιο έτοιμος πλέον για την Serie A, για να αποτελέσει τον νέο Πιάτεκ. Ρώτησαμε στην ιταλική μανατζερική πιάτσα ποιο είναι το μάξιμουμ ποσό που μπορεί να φτάσει η προσφορά της Τζένοα στον ΠΑΟΚ, εφόσον αποφασίσει να κινηθεί για τον Σβιντέρσκι(έχει μπάι άουτ 10 εκατομμύρια).

" Μέχρι επτά εκατομμύρια..." μας απάντησαν. Συν ότι λόγω ειδικών συνθηκών φέτος ( covid-19 και ύφεση γαρ), θα παίξουν πολύ στις ιταλικές ομάδες και τα έμψυχα ανταλλάγματα. Και έχει αρκετούς να προσφέρει η Τζένοα στον ΠΑΟΚ για να ντιλάρει τον Σβιντέρσκι. Σίγουρα πάντως θα είναι μια υπόθεση που θα τραβήξει και θα έχει αρκετά...επεισόδια.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ