24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

Η shortlist αθλητικών διευθυντών στον ΠΑΟΚ και η ανατροπή με Βαγιαννίδη

Η shortlist αθλητικών διευθυντών στον ΠΑΟΚ και η ανατροπή με Βαγιαννίδη

Το 24ο Ευαγγέλιο αποκαλύπτει πως στον ΠΑΟΚ η επιλογή του νέου αθλητικού διευθυντή μπορεί να συνδυαστεί με την ανανέωση/"μαθητεία" του Βιεϊρίνια και γιατί η οικογένεια Βαγιαννίδη θα επιδιώξει συνάντηση με τον Αλαφούζο.

Δυο (θέματα) σε ένα 24ο Ευαγγέλιο απόψε. Κι αυτό αφού τόσο η υπόθεση του Γιώργου Βαγιαννίδη, όσο και του νέου αθλητικού διευθυντή του ΠΑΟΚ είχαν την τιμητική τους αυτό το Σαββατοκύριακό. Η στήλη , λοιπόν, έρχεται να δώσει διευκρινήσεις για την υπόθεση Βαγιαννίδη και κυρίως απάντηση στον αν υπάρχουν πιθανότητες και πώς για την... ανατροπή/ανανέωση με τον Παναθηναϊκό...

Και να παρουσιάσει την ασπρόμαυρη shortlist με τους 5-6 υποψηφίους αθλητικούς διευθυντές και πως μπορεί η επιλογή του να συνδυαστεί με την ανανέωση του Βιεϊρίνια και συγχρόνως την "μαθητεία" κοντά του, για μελλοντικό πόστο του Πορτογάλου στον "δικέφαλο". Έχουμε και λέμε λοιπόν:

ΒΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ

"Διαψεύσαμε" το Σάββατο άμεσα το δημοσίευμα της Gazzetta dello Sport, σύμφωνα με το οποίο ο νεαρός άσος απάντησε θετικά στην πρόταση της Ιντερ. Αποκαλύψαμε στο ίδιο "Ευαγγέλιο" το έγραφο της Μονακό προς τον Παναθηναϊκό, πώς ξεκίνησε (κι αυτή) η διαπραγμάτευση με τον 19χρονο δεξιό μπακ χαφ.

Στο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Τετάρτης αναφέραμε συγκεκριμένα πως ο Κόντε έχει ενημερώσει τον Βαγιαννίδη και την οικογένειά του πως θα είναι στην προετοιμασία της πρώτης ομάδας των "νερατζούρι" κι εφόσον κριθεί πως δεν μπορεί να βοηθήσει τότε θα συναποφασίσουν αν δοθεί δανεικός σε άλλη ιταλική ομάδα της Serie Α (δεν παίζει μόνο η Τζένοα) ή σε ολλανδική ή σε αυστριακή.

Στο ίδιο "Ευαγγέλιο" μάλιστα γράψαμε πως η οικογένεια Βαγιαννίδη πριν πάρει την απόφασή της και υπογράψει (στην Ιντερ ή σε κάποια άλλη ομάδα από τις συνολικά 6 του εξωτερικού που έχουν εκδηλώσει επίσημο ενδιαφέρον), θα επιδιώξει να έχει ραντεβού/συνάντηση με τον Γιάννη Αλαφούζο. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται, γιατί ο ιδιοκτήτης της "πράσινης" ΠΑΕ ήταν εκείνος (μέσα από τον Παναθηναϊκό) που έκανε το παν για να τον ανανεώσει.

Οπότε αν γίνει αυτή η τελική συνάντηση και ο Μίστερ Σκάι (μετα)πείσει τον Γιώργο Βαγιαννίδη (προσοχή, όχι τον... Σωτήρη και την Μαρία), για το εξωτερικό, τότε ναι μπορεί (δύσκολο αλλά γίνεται) να υπάρξει κι ανατροπή. Με την παραμονή του νεαρού άσου στον Παναθηναϊκό, με πολύ καλύτερο συμβόλαιο από αυτό που είχε προσφερθεί στον Αποστολάκη (το οικονομικό δεν θα σταθεί πρόβλημα) και κυρίως με κάποιες... εγγυήσεις (για τον ρόλο και τον χρόνο του στην πρώτη ομάδα)...

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΠΑΟΚ

Δεν παίζει μόνος του ο Γερμανός Όλαφ Ρέμπε, πρώην της Βόλφσμπουργκ, την εποχή και του Βιεϊρίνια εκεί. Υπάρχουν άλλοι δυο με θητεία αθλητικών διευθυντών σε ομάδες της Μπουντεσλιγκα. Ο ένας λέγεται Μάρτιν Μπάντερ, με θητεία στις Καιζερσλάουτερν, Ανόβερο, Νυρεμβέργη, Χέρτα ενώ το όνομα του άλλου Γερμανού δεν έχει διαρρεύσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης η σχετική ασπρόμαυρη short list συμπληρώνεται απο άλλες δυο υποψηφιότητες. Ενός Πορτογάλου, επίσης δεν έχει διαρρεύσει το ονομά του και του Μοσχοβίτη Ιγκόρ Κορνέεφ. Ο τελευταίος έχει διατελέσει τεχνικός διευθυντής στις Ζενίτ, Σλάβια Πράγας, Λοκομοτίβ Μόσχας ενώ τώρα από άλλο πόστο δουλεύει στην Μονακό.

Η πληροφορία της στήλης πως έχει προταθεί και ο Νταμιάν Κομολί, πρώην συνεργάτης/σκάουτ του Bενγκέρ στην Αρσεναλ, με προυπηρεσία ως τεχνικός και αθλητικός διευθυντής σε Λίβερπουλ, Τότεναμ, Λιλ, Φενέρ δεν επιβεβαιώθηκε κι απλά την αναφέρουμε ως σενάριο...

Liverpool's new director of football strategy Damien Comolli takes his seat before the team's Europa League soccer match against Napoli at Anfield Stadium, Liverpool, England, Thursday Nov. 4, 2010. (AP Photo/Tim Hales)
Liverpool's new director of football strategy Damien Comolli takes his seat before the team's Europa League soccer match against Napoli at Anfield Stadium, Liverpool, England, Thursday Nov. 4, 2010. (AP Photo/Tim Hales) ASSOCIATED PRESS

Ο Νταμιάν Κομολί

Και κάτι ακόμη: ο Γιώργης Σαββίδης ουσιαστικά με την αναρτησή του στα social media προανήγγειλε την ανανανέωση του Βιεϊρίνια, του οποίου λήγει το συμβόλαιο. Για όσους δεν το γνωρίζουν ατζέντης του Βιεϊρίνια είναι ο Κουτσολιάκος της Rogon. Με την τελευταία να είναι από τα κορυφαία γερμανικά κι ευρωπαικά Γραφεία μάνατζερ. Και στην Μπουντεσλίγκα αυτά τα Γραφεία περισσότερο διακινούν και συνεργάζονται με αuλητικούς και τεχνικούς διευθυντές παρά με προπονητές.

Κατά συνέπεια δεν θα προκαλέσει την παραμικρή έκπληξη στην στήλη αν τελικά συνδυαστεί στον ΠΑΟΚ το θέμα του νέου αθλητικού διευθυντή (να είναι Γερμανός), με την ανανέωση του Βιεϊρίνια. Μάλιστα με τον τελευταίο να... μαθητεύει δίπλα του την επόμενη 2ετία, παράλληλα με τα ποδοσφαιρικά του καθήκοντα, για το επόμενο πόστο του στον ΠΑΟΚ, όταν δηλαδή κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ