24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πληρώνουν 15 εκατ. ευρώ το μπάι άουτ του Δώνη

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Πληρώνουν 15 εκατ. ευρώ το μπάι άουτ του Δώνη

Η Στουτγκάρδη έπεσε, ο Τάσος Δώνης την εγκαταλείπει και το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ αποκαλύπτει τη σούπερ πρόταση μεγάλης ρωσικής ομάδας, το ενδιαφέρον Χοφενχάιμ, Γκλάντμπαχ και γιατί δεν υπάρχει σενάριο Ολυμπιακού.

Ήταν η τελευταία ημέρα του Ιούνη, του 2017, όταν ολοκληρωνόταν η μεταγραφή του Τάσου Δώνη από την Γιουβέντους στην Στουτγκάρδη. Οι Σουηβοί επέστρεφαν στην Μπουντεσλίγκα και σε μια ... κούρσα δέκα ομάδων που είχαν κάνει πρόταση για τον 20χρονο τότε διεθνή Έλληνα επιθετικό, τον έκαναν δικό τους πληρώνοντας 4,2 εκατ. € και προσφέροντας ποσοστό μεταπώλησης 20% στους “μπιανκονέρι”....

Μια διετία μετά, μόλις την περασμένη Δευτέρα, η Στουτγκάρδη δεν κατάφερε να σκοράρει, έμεινε στο 0-0 και αποχαιρέτησε την Μπουντεσλίγκα, στην οποία για πρώτη φορά θα αγωνιστεί η (πρώην ανατολικογερμανή) Ουνιόν Βερολίνου. Κάτι που άνοιξε αμέσως την... όρεξη σε διάφορες ευρωπαϊκές ομάδες για τον “Donis”, παρότι δεν προέρχεται από σπουδαία σεζόν (5 γκολ και 2 ασίστ σε 24 συμμετοχές στο γερμανικό πρωτάθλημα). Βλέπετε έχει φτιάξει εδώ και χρόνια πολύ καλό όνομα στο ευρωπαϊκό παζάρι και μια σταθερή πορεία ανέλιξης (Γιουβέντους, Σασουόλο, Λουγκάνο, Νις, Στουτγκάρδη).

Βέβαια στην πιάτσα agents, λίγο πολύ ήταν γνωστό πως αν οι Σουηβοί δεν συνέχιζαν στη Μπουντεσλίγκα, ο διεθνής Έλληνας επιθετικός θα αποχωρούσε. Κάτι που ισχύει και επιβεβαιώνεται από προχθές κιόλας. Το μεγάλο ερωτηματικό όμως, είναι ο ... τρόπος που θα φύγει και με τι ποσό. Οι εξελίξεις όμως, τρέχουν απόδειξη πως έχει και μια σχετική προεργασία από την πλευρά του Δώνη . Με το 24ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ να έχει και να καταθέτει το ρεπορτάζ.

1. Στο συμβόλαιό του με την Στουτγκάρδη υπάρχει μπάι άουτ ύψους 15 εκατομμυρίων €. Και ήδη μια μεγάλη ρωσική ομάδα έχει ενημερώσει πως την καλύπτει (!) περιμένοντας την απαραίτητη συγκατάθεση του Δώνη. Στον παίκτη προσφέρει ετήσιες καθαρές αποδοχές κοντά στα 2,5 εκατομμύρια!!

2. Ο Δώνης όταν υπέγραψε στην Στουτγκάρδη εκτόξευσε το κασέ του από τις 350.000 στις 800.000, χωρίς τα μπόνους. Φέρεται δε πως προτιμάει να συνεχίσει την καριέρα του στην Μπουντεσλίγκα (του αρέσει το πρωτάθλημα και θεωρεί ο τι του ταιριάζει, αν και το στυλ των Σουηβών δεν τον βοήθησε την σεζόν που ολοκληρώθηκε).

3. Αν πιστέψουμε την γερμανική πιάτσα agents η πλευρά του Τάσου Δώνη έχει απαιτήσεις που αγγίζουν το 1,5 εκατ. €. Ομάδες όπως η Χοφενχάιμ και η Γκλάντμπαχ έχουν την δυνατότητα να τις καλύψουν αλλά δεν πληρώνουν τέτοια ρήτρα (άλλο 10 κι άλλο 15 εκατομμύρια). Επίσης και δυο ομάδες του Σαμπιονά έχουν κάνει ήδη κίνηση...

4. Στο παρελθόν το όνομα του Τάσου Δώνη είχε εμπλακεί σε μεταγραφικά σενάρια για τον Ολυμπιακό. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως μετά τον υποβιβασμό της Στουτγκάρδης πρόλαβε να γραφτεί ξανά πως θα μπορούσε να απασχολήσει υπό προϋποθέσεις(δανεικός) τους “ερυθρόλευκους” αυτό το καλοκαίρι. Ενδεχόμενο όμως, που δεν έχει καμία ρεαλιστική πιθανότητα...

TAGS 24Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ