ΠΑΛΗ

WWE: Παραιτήθηκε ο Βινς ΜακΜάχον μετά τις καταγγελίες για σεξουαλική επίθεση

FILE - Vince McMahon stands at Republican state convention in Hartford, Conn., Friday, May 18, 2012.  McMahon is voluntarily stepping back from his roles as CEO and chairman at WWE, Friday, June 17, 2022, as the sports entertainment company performs an investigation into alleged misconduct related to a relationship with a former employee. (AP Photo/Jessica Hill, File)
FILE - Vince McMahon stands at Republican state convention in Hartford, Conn., Friday, May 18, 2012. McMahon is voluntarily stepping back from his roles as CEO and chairman at WWE, Friday, June 17, 2022, as the sports entertainment company performs an investigation into alleged misconduct related to a relationship with a former employee. (AP Photo/Jessica Hill, File) AP

Την παραίτησή του από το WWE έκανε γνωστή ο Βινς ΜακΜάχον την Παρασκευή, μετά την καταγγελία που κατέθεσε σε βάρος του πρώην υπάλληλός του.

Ο Βινς ΜακΜάχον, ο μεγιστάνας της πάλης και ιδρυτής του WWE (World Wrestling Entertainment), παραιτήθηκε (ξανά) από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου της TKO, της μητρικής εταιρείας του WWE, έπειτα από τις καταγγελίες σε βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις, εμπορία ανθρώπων και σωματική κακοποίηση.

Οι κατηγορίες ήρθαν στο φως μετά τη μήνυση που κατέθεσε μια πρώην υπάλληλος του WWE, η Janel Grant, η οποία εργαζόταν στα κεντρικά γραφεία του κολοσσού της πάλης που ίδρυσε ο ΜακΜάχον.

Ο ΜακΜάχον αρνήθηκε τις κατηγορίες και δήλωσε ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τον εαυτό του στο δικαστήριο, όμως, σε δήλωσή του την Παρασκευή, ο ΜακΜάχον έκανε γνωστό ότι παραιτείται.

“Από σεβασμό προς το σύμπαν του WWE, την εξαιρετική επιχείρηση TKO και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους μετόχους της, τους συνεργάτες και τους ψηφοφόρους της, καθώς και όλους τους υπαλλήλους και τους Superstars που βοήθησαν να γίνει το WWE ο παγκόσμιος ηγέτης που είναι σήμερα, αποφάσισα να παραιτηθώ από την εκτελεστική μου προεδρία και το διοικητικό συμβούλιο της TKO, με άμεση ισχύ“, ανέφερε ο McMahon στη δήλωσή του.

Στη μήνυση που κατέθεσε, η Grant κατηγορεί τον ΜακΜάχον ότι τής πρόσφερε μια θέση εργασίας στο WWE – και αργότερα άλλες προσφορές – με αντάλλαγμα το σεξ. Τον κατηγορεί επίσης ότι την εκμεταλλεύτηκε σεξουαλικά και σε σχέση με άλλους άνδρες εντός και εκτός εταιρείας, συμπεριλαμβανομένου του John Laurinaitus, ο οποίος εργαζόταν στο τμήμα σχέσεων ταλέντων της εταιρείας και είναι επίσης κατηγορούμενος.

Βινς ΜακΜάχον: Είχε παραιτηθεί ξανά

Η αποχώρηση του ΜακΜάχον σηματοδοτεί άλλο ένα σημείο καμπής για την εταιρεία πάλης που δημιούργησε ο ίδιος πριν από 40 και πλέον χρόνια.

Όμως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ίδιος θέτει τον εαυτό του εκτός εταιρείας.

Τον Ιούλιο του 2022, ο ΜακΜάχον ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του WWE (World Wrestling Entertainment), με το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να γνωστοποιεί ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για ανάρμοστη συμπεριφορά. Τότε, το WWE ανακοίνωσε ότι μια ειδική επιτροπή θα διερευνούσε τον ΜακΜάχον.

Παραιτήθηκε το αφεντικό του WWE - Ερευνάται για ανάρμοστη συμπεριφορά

Ωστόσο, η συνταξιοδότησή του δεν κράτησε πολύ. Η έρευνα έκλεισε τον Νοέμβριο του 2022 και ο ΜακΜάχον επέστρεψε στο διοικητικό συμβούλιο του WWE τον Ιανουάριο του 2023.

Η μήνυση της Grant, όπως αναφέρει το CNN, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την κουλτούρα που επικρατεί στο WWE, το οποίο, όπως ισχυρίζεται η ίδια, έκανε τα πάντα για να αποκρύψει τα αδικήματα του McMahon. Ισχυρίζεται ότι η ειδική επιτροπή που ανέλαβε να ερευνήσει τον ΜακΜάχονn δεν της πήρε ποτέ συνέντευξη ούτε ζήτησε έγγραφα, παρά την προθυμία της Grant να συνεργαστεί.

Ο ΜακΜάχον έγινε εκτελεστικός πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της TKO Group τον Σεπτέμβριο του 2023. Τον Νοέμβριο, ο ΜακΜάχον πούλησε μετοχές της TKO αξίας περίπου 670 εκατομμυρίων δολαρίων μετά τη συγχώνευση UFC-WWE. Οι μετοχές που πούλησε αντιπροσωπεύουν περίπου το 30% των 28 εκατομμυρίων μετοχών της TKO που κατείχε προηγουμένως ο ΜακΜάχον, σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση.

Πηγή: News247.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ