ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Ολυμπιακοί Αγώνες - Πάλη: Χάλκινο μετάλλιο η Μαρουλίς στα 57κ.

Η ελληνικής καταγωγής Έλεν Λουίζ Μαρουλίς από τις ΗΠΑ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ελευθέρα πάλη | 5 Αυγούστου 2021
Η ελληνικής καταγωγής Έλεν Λουίζ Μαρουλίς από τις ΗΠΑ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην ελευθέρα πάλη | 5 Αυγούστου 2021 © 2021 AARON FAVILA/AP IMAGES

Η ελληνικής καταγωγής Έλεν Λουίζ Μαρούλις από την Αμερική κατέκτησε στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο το χάλκινο μετάλλιο στην ελευθέρα πάλη στα 57 κιλά.

Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η ελληνικής καταγωγής Έλεν Λουίζ Μαρουλίς από τις ΗΠΑ, η οποία στο Ρίο ντε Τζανέο είχε γίνει η πρώτη Αμερικανίδα στην Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων που κατέκτησε χρυσό μετάλλιο (53κ.) στην ελευθέρα πάλη.

Η Μαρουλίς συνέτριψε με 11-0 την Κονγκορζούλ Μπολτσάικχαν από την Μογγολία. Χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε στην κατηγορία των 57 κιλών και η Βουλγάρα Εβελίνα Γκεοργκίεβα Νικόλοβα μετά τη νίκη της με 5-0 επί της Ρωσίδας, Βαλέρια Κόμπλοβα.

Στην ίδια κατηγορία η "χρυσή" στα 63 κιλά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, Ρισάκο Καβάι, από την Ιαπωνία, άλλαξε κατηγορία στο Τόκιο, κάτι που δεν την επηρέασε, αφού κατέκτησε το δεύτερο χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο στην καριέρα της. Στον τελικό της κατηγορίας των 57 κιλών στην ελευθέρα πάλη, η Γιαπωνέζα παλαίστρια έκανε επίδειξη δύναμης επικρατώντας με 5-0 της Ιρίνα Κουράτσκινα από τη Λευκορωσία.

Η Κουράτσκινα ταξίδεψε στην Ιαπωνία με τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης 2021 (Βαρσοβία). Όμως, δεν είχε απαντήσεις απέναντι στην αθλήτρια της οικοδέσποινας των 32ων Θερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

* Το SPORT24 είναι στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Συνεχής αθλητική ενημέρωση και ειδησεογραφία για το πρόγραμμα των ελληνικών συμμετοχών, τον πίνακα των μεταλλίων όλων των χωρών που συμμετέχουν και τις επιτυχίες των Ελλήνων Αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Μη χάσετε καμία στιγμή από τη δράση των Ολυμπιακών Αγώνων ακολουθώντας το SPORT24 στο Google News!

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΚΙΟ 2020
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ