FIGHTSPORTS

Νίκος Αποστόλου: "Υπερήφανος για τον Ιωσηφίδη, συγκαταλέγεται στους καλύτερους παλαιστές του κόσμου"

Ο Μιχάλης Ιωσηφίδης
Ο Μιχάλης Ιωσηφίδης FACEBOOK

Ο έμπειρος προπονητής, Νίκος Αποστόλου μίλησε στο Fightsports.gr για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο Μιχάλης Ιωσηφίδης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πάλης, στην Ελληνορωμαϊκή.

Ο πρωτεργάτης της προσπάθειας του Μιχάλη Ιωσηφίδη και της πρόσφατης επιτυχίας του Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πάλης, στην Ελληνορωμαϊκή, είναι ο προπονητής του Νίκος Αποστόλου.

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στο Fightsports.gr για το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησε ο 22χρονος παλαιστής στα Σκόπια. Ο κ. Αποστόλου κατατάσσει τον Ιωσηφίδη ανάμεσα στους καλύτερους παλαιστές του πλανήτη.

"Είναι ένα παιδί που το έχω στην ομάδα από 11 ετών. Ένα παιδί ποντιακής καταγωγής και πολύτεκνης οικογένειας. Με αρχές και παιδεία από το σπίτι του. Ένα θαυμάσιο παιδί. Ένας πολύ μεγάλος αθλητής. Ο Μιχάλης αυτή την στιγμή συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους αθλητές του κόσμου. Μόνο με αυτούς μπορεί να κοντραριστεί.

Είναι ότι καλύτερο έχει η Ελληνική πάλη. Νιώθουμε ότι δικαιωθήκαμε για τις πέντε φορές που πήγαμε στον μικρό τελικό και δεν τα καταφέραμε, αλλά τώρα πετύχαμε. Μάλιστα με αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου. Από μεγάλες... σχολές της πάλης όπως η Πολωνία και η Ουκρανία. Παρόλα αυτά έδωσε όλη του την ψυχή και ήρθε η επιτυχία. Συνεχίζουμε έχουμε κι άλλους στόχους. Είναι μόλις 22 ετών".

Πρόσφατα ο Ιωσηφίδης έπλεξε το εγκώμιο του προπονητή του, τονίζοντας μάλιστα πως έχει βοηθήσει πολλά παιδιά να ξεφύγουν από τον...δρόμο.

"Έχω βιώσει στο πετσί μου αυτή την κατάσταση. Το άθλημα της πάλης είναι ερασιτεχνικό, δεν υπάρχουν πόροι. Τα παιδιά κανονικά πρέπει να γυμνάζονται δύο φορές την εβδομάδα. Είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρουμε αυτό διότι οι αθλητές πρέπει να ζήσουν, να φτιάξουν την ζωή τους. Έτσι χάνονται μεγάλοι αθλητές.

Το τμήμα πάλης των Άνω Λιοσίων είναι ένα μεγάλο σχολείο. Στόχος μας είναι να κάνουμε σωστούς ανθρώπους. Εφόσον το καταφέρουμε αυτό θα γίνουν και πρωταθλητές.

Πρώτα να διαμορφώσουμε τους χαρακτήρες και σωστούς ανθρώπους και μετά όλα τα άλλα. Έχουν έρθει παιδιά από τους δρόμους, τα οποία έγιναν οι καλύτεροι άνθρωποι. Μου έχει έρθει αθλητής από την Στροφή(κέντρο απεξάρτησης), έγινε πρωταθλητής, μπήκε στο πανεπιστήμιο και τώρα δίνει αγώνα κατά των ναρκωτικών.

Έχουν έρθει πάρα πολλά παιδιά που μπήκαν στον σωστό δρόμο. Η ομάδα μας έχει στις τάξεις της ανθρώπους που έχουν σπουδάσει δικηγόροι, γιατροί και προσφέρουν στην κοινωνία. Αυτό είναι το καλύτερο μετάλλιο για εμάς".

Όσον αφορά το μέλλον της Ελληνικής πάλης ο κ. Αποστόλου τονίζει πως εφόσον υπάρξει σωστός προγραμματισμός, οι Έλληνες παλαιστές μπορούν να πετύχουν σπουδαία πράγματα.

" Υπάρχει υλικό στην Ελληνική πάλη, αλλά και οικονομικές δυσχέρειες. Εφόσον γίνει προγραμματισμός από το κράτος, από την ομοσπονδία και όλους εμάς, πιστεύω ότι θα φτάσουμε πολύ ψηλά.

Στην πάλη υπάρχουν παιδιά καλλιεργημένα με επίπεδο και παιδεία. Τώρα που πήρε το μετάλλιο ο Ιωσηφίδης, όλα τα παιδιά της ομάδας ήταν φοιτητές του πανεπιστημίου. Παράδειγμα ο Παγκαλίδης τελειώνει την ιατρική.

Ο Μιχάλης είναι φυσικοθεραπευτής. Ο κάθε γονιός μπορεί να στείλει το παιδί του στην πάλη και να είναι σίγουρο πως θα βγει ένα σωστό και καλλιεργημένο παιδί".

Τέλος ο κ. Αποστόλου θέλησε να στείλει ένα μήνυμα στην πολιτεία.

"Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην πολιτεία να ασχοληθεί με το άθλημα της πάλης. Δεν γίνεται να διαθέτουμε τόσο μεγάλους αθλητές και να μένουν σε απραξία. Το ποδόσφαιρο λειτουργούσε κανονικά και εμείς είμασταν αποκλεισμένοι. Στο εξωτερικό έκαναν κανονικά αγώνες και εμείς είμασταν άπρακτοι. Οι Έλληνες παλαιστές αν έχουν τα προνόμια των ξένων αθλητών, θα φτάσουν στην κορυφή.

Οι γονείς να στείλουν τα παιδιά τους στην πάλη για να μάθουν αυτό το υπέροχο άθλημα και να γίνουν καλοί άνθρωποι στην κοινωνία", καταλήγει.

Διαβάστε ακόμη στο fightsports.gr

Shamil Abdulmuslimov: Εκτελούν τον πρώην MMAer για ένα οικόπεδο (ΒΙΝΤΕΟ)!

TAGS FIGHTSPORTS
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ