ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Η παλιά ατάκα του Ιωαννίδη και τα ξενύχτια του Μπαρτζώκα

Η παλιά ατάκα του Ιωαννίδη και τα ξενύχτια του Μπαρτζώκα
EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός άλωσε το Κάουνας και ο Βασίλης Σκουντής θυμάται μια ατάκα του Ιωαννίδη, βάζει σε διαβούλευση την ατάκα του ΜακΚίσικ και απορεί με τα ξενύχτια του Μπαρτζώκα.

Κοντεύουν τριάντα χρόνια από τότε που μετά από ένα ντέρμπυ "αιωνίων", ο (φανατικός υπέρμαχος και θιασώτης του man-to-man) Γιάννης Ιωαννίδης φουρκισμένος από τη ζώνη την οποία αντιπαρέβαλε επί σαράντα λεπτά ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς εξετράπη…

Τρόπος του λέγειν η εκτροπή, διότι ο "Ξανθός" πάντοτε έβρισκε τον τρόπο να πει, είτε φόρα παρτίδα είτε συγκεκαλυμμένα, αυτό που ήθελε να πει…

Περπατώντας, λοιπόν, έξω από τα αποδυτήρια και καπνίζοντας το τσιγάρο του έβγαζε το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας…

"Παίζεις ζώνη κύριε; Να χάσεις"!

Η… προβοκάτσια του Τρινκιέρι

Την αναστορήθηκα αυτή την ατάκα χθες (1/3) το βράδυ βλέποντας τον Αντρέα Τρινκιέρι να παίζει όχι ζώνη, αλλά με under στα pick n’ roll και γενικώς να προβοκάρει τον Τόμας Γουόκαπ και τον Σακίλ ΜακΚίσικ στην νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζάλγκιρις

Το αποτέλεσμα;

Αν μη τι άλλο θεαματικό για τον Ολυμπιακό και δραματικό για τον Τρινκιέρι και την ομάδα του: οι δυο τους έκαναν σούμα 42 πόντους, 6/13 τρίποντα, επτά ριμπάουντ, δέκα ασίστ, τέσσερα κλεψίματα και μόλις δυο λάθη, τιμωρώντας την αμυντική και υποτιμητική επιλογή του άλλοτε προπονητή της Εθνικής ομάδας…

Δεν ήμουν στο Κάουνας για να ξέρω, εάν και ο Μπαρτζώκας βάδισε στα χνάρια του Ιωαννίδη και κατέληξε στο επιμύθιο "Παίζεις under κύριε; Να χάσεις"!

Η υπόσχεση του ΜακΚίσικ και η έφεση του… Αταμάν

Αυτό βεβαίως μπορεί να το είπε από μέσα του ή στον πάγκο, προϊόντος του αγώνα, ο οποίος κατέληξε στη 16η νίκη του Ολυμπιακού, στην τέταρτη απανωτή και συνάμα στην τέταρτη από τις 11 που υποσχέθηκε ο Σακίλ ΜακΚίσικ!

Έχει το χάζι της αυτή η δήλωση, αλλά έχει και την ίντριγκα της η οποία ενθουσιάζει τον κόσμο του Ολυμπιακού, αλλά θα προσπαθήσει να την εφεσιβάλει ο… Εργκίν Αταμάν, καθώς στο δεύτερο από τα εναπομένοντα επτά ματς οι Πειραιώτες θα υποδεχθούν στο σπίτι τους τον Παναθηναϊκό.

"Όπερ έδει δείξαι", όπως έλεγαν ο Ευκλείδης και ο Αρχιμήδης όταν ολοκλήρωναν μια μαθηματική απόδειξη…

Η χαρά του Μπαρτζώκα

Δεν ξέρω πάλι πώς εξέλαβε αυτή τη δήλωση ο Μπαρτζώκας, καθόσον οι προπονητές επιμένουν να κοιτάζουν το δέντρο που βρίσκεται μπροστά τους (βλέπε Περιστέρι bwin, άντε και Βίρτους Μπολόνια) και όχι ολάκερο το δάσος, αλλά προφανώς κι ελόγου του χαίρεται με αυτό που βλέπει, αυτό που έχει και αυτό που καταφέρνει, οπότε ξα του(ς)!

Χθες κόντρα σε μια ομάδα που τού έχει προκαλέσει ανεπούλωτες πληγές στο παρελθόν και τον έχει νικήσει στα 10 από τα τελευταία 17 ματς, ο Ολυμπιακός δεν έπαιρνε χαμπάρι!

Δεν έπαιρνε χαμπάρι ούτε από το momentum της Ζάλγκιρις η οποία έτρεχε ένα σερί 3-0, ούτε από την εικοσαήμερη διακοπή της EuroLeague, ούτε από την πλημμελή προετοιμασία λόγω των «παραθύρων» του EuroBasket, ούτε από τις τέσσερις απουσίες (Μιλουτίνοβ, Γουίλιαμς-Γκος, Μλητρου-Λοινγκ, Λαρεντζάκης).

Δυο κι ο κούκος!

Από τους τέσσερις απόντες, οι τρεις ανήκουν στo back court της ομάδας, τουτέστιν ο Μπαρτζώκας ξέμεινε χθες με τον Τόμας Γουόκαπ και τον Μιχάλη Λούντζη, παρ’ όλα αυτά η δουλειά έγινε όμορφα και παστρικά.

Σε τέτοιες περιπτώσεις οι προπονητές υποδύονται κατά το μάλλον ή ήττον τους φακίρηδες και τους αλχημιστές, ανεβοκατεβάζουν τους παίκτες τους σε θέσεις και ό,τι τους κάτσει!

Του Μπαρτζώκα του έκατσε χθες και όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στην κατηγορία του «να ‘χαμε να λέγαμε»!

Δεν του το ‘χα με το ΝΒΑ!

Α, για να μην το ξεχάσω: ενώ δεν ξέρω πώς αντέδρασε στην τακτική επιλογή του Τρινκιέρι και στην πολλά υποσχόμενη δήλωση του ΜακΚίσικ, στον αντίποδα έμαθα κάτι άλλο, που ομολογώ πως δεν το ήξερα, αλλά ούτε και το φανταζόμουν …

Σχολιάζοντας την πορεία του Σάσα Βεζένκοβ, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε ότι ξενυχτάει κάθε βράδυ παρακολουθώντας αγώνες του ΝΒΑ και αυτή η αποκάλυψη του με ξένισε κομματάκι .

Ο λόγος;

Θαρρούσα ότι μέσα στην πρεμούρα της καθημερινότητας του δεν θα σπατάλαγε χρόνο από τον ύπνο του για τα δρώμενα στην εκείθεν του Ατλαντικού πλευρά, αλλά σπολλάτη του!

Ο guest star ΜακΚίσικ

Από εκεί (Αμερική) προέρχονται οι τρεις παίκτες που τσάκισαν την άμυνα του Τρινκιέρι: ο συνήθης ύποπτος και πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού, Αλεκ Πίτερς, ο Τόμας Γουόκαπ που πέτυχε ατομικό ρεκόρ πόντων στη EuroLeague και ο ΜακΚίσικ σε ρόλο guest star!

Ναι, σε τέτοιο ρόλο εμφανίσθηκε το «αγριοκάτσικο» του Ολυμπιακού, καθόσον χθες έβαλε 20 πόντους καταγράφοντας διψήφιο νούμερο μόλις για τέταρτη φορά στην εφετινή σεζόν, ενώ σε 11 ματς σκόραρε κάτω από πέντε και σε πέντε εξ αυτών δεν το… μάτωσε καν!

Βεβαίως μόνο και μόνο το κάρφωμα που έκανε με το coast-to-coast άξιζε όχι για 20, αλλά για 40 πόντους, οπότε πάμε παρακάτω…

Τα τρίποντα του Γουόκαπ

Παρακάτω βρίσκεται ο ερίτιμος Θωμάς Γουοκαπίδης ο οποίος εμφανίσθηκε με… παριζιάνικο αέρα και σκόραρε 22 πόντους, ρίχνοντας μάλιστα 4/8 τρίποντα.

Δεν ξέρω εάν ο Τρινκιέρι έκανε λάθος στο scouting report σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του Τεξανού πεζοναύτη από τα 6μ.75, αλλά στην τρέχουσα σεζόν ο λεγάμενος σουτάρει με ποσοστό 35% που είναι τίμιο και αξιοπρεπές σε σχέση με την πρότερη ατζαμοσύνη του, ειδικότερα πρόπερσι που εκτελούσε με 29.7%.

Το ρεκόρ και το σκοράρισμα

Χθες έβαλε για έκτη φορά στην εφετινή περίοδο πάνω από τρία τρίποντα και μάλιστα είχε φανερώσει τις προθέσεις του από την πρεμιέρα της EuroLeague κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όπου πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 5/10.

Συν τοις άλλοις ο Γουόκαπ σκοράρει εφέτος κατά μέσο όρο 9,3 πόντους που συνιστούν το δεύτερο καλύτερο νούμερο της καριέρας του στη διοργάνωση μετά τους 9.6 της περιόδου 2019-20, όταν αγωνιζόταν στη Ζάλγκιρις.

Μ’ αυτά και μ’ εκείνα ο Ολυμπιακός πέρασε από το μαρτυρικό (ελέω της ήττας του στον τελικό του περυσινού Final 4) Κάουνας και επιφυλάσσεται δια τα περαιτέρω, που θα αποτελέσουν κιόλας τη βάσανο της φιλόδοξης, μεγαλεπήβολης και τολμηρής δήλωσης του ΜακΚίσικ…

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ