ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπαρτζώκας για Βεζένκοβ: "Θα χρειαστεί περισσότερο από έναν χρόνο για να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο περιβάλλον"

Μπαρτζώκας για Βεζένκοβ: "Θα χρειαστεί περισσότερο από έναν χρόνο για να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο περιβάλλον"
EUROKINISSI

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας εξήγησε γιατί παίκτες που έλαμπαν στην Ευρώπη, όπως ο Σάσα Βεζένκοβ και ο Βασίλιε Μίτσιτς, δυσκολεύονται να καθιερωθούν στο NBA.

Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι παίκτες όπως ο Σάσα Βεζένκοβ και ο Βασίλιε Μίτσιτς στο NBA κλήθηκε να μιλήσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ζάλγκιρις (95-76).

"Θα χρειαστεί πολύς χρόνος για να μιλήσουμε για αυτό, αλλά είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Εμένα προσωπικά μου αρέσει πολύ το NBA, βλέπω 2-3 παιχνίδια τη νύχτα, αλλά είναι άλλη στάση, άλλη νοοτροπία. Όπως είπα για τον Γουόκαπ και τον Μπραζντέικις ισχύει για παιδιά όπως ο Βεζένκοβ και ο Μίτσιτς.

Ο Σάσα Βεζένκοβ θα χρειαστεί περισσότερο από έναν χρόνο για να προσαρμοστεί σε αυτό το νέο περιβάλλον. Ο χρόνος συμμετοχής των σταρ στο NBA δεν είναι διαπραγματεύσιμος. Έχουν τα λεπτά τους και τη θέση που τους αξίζει και όλοι οι άλλοι πρέπει να αποδείξουν την αξία τους μέσα σε μερικά λεπτά. Ο Σάσα έπαιξε 32'-33' λεπτά στον Ολυμπιακό και τώρα πρέπει να αποδείξει τις ικανότητές του μέσα σε λίγα λεπτά. Αλλά είναι έξυπνος, εργατικός, και μπορεί να αποδείξει το επίπεδό του στο μέλλον. Για άλλους η κατάσταση είναι διαφορετική. Η κατάσταση του καθενός είναι διαφορετική", ανέφερε επί του θέματος ο τεχνικός των ερυθρολεύκων, που νωρίτερα είχε ερωτηθεί από τους Λιθουανούς δημοσιοργράφους και για την μέχρι τώρα πορεία του Ίγκνας Μπραζντέικις στον Πειραιά.

Σε αυτή την ερώτηση είπε: "Έχει σκαμπανεβάσματα. Κάνε κάποια πολύ καλά ματς και κάποια όχι τόσο καλά. Και αυτό είναι λογικό μέχρι να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον για εκείνον. Πολλοί παίκτες παίζουν καλύτερα την δεύτερο σεζόν στην ομάδα μας δείτε το παράδειγμα των Πίτερς, Κάνααν, ακόμη και του Γουόκαπ. Πρέπει να προσαρμοστεί στα μικρά πράγματα που έχουμε στην φιλοσοφία μας και αυτό παίρνει χρόνο. Είναι πολύ θετικός χαρακτήρας , δουλεύει σκληρά και είμαι πολύ αισιόδοξος για εκείνον".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ