ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Οι πράσινοι… Κανίβαλοι

Οι πράσινοι… Κανίβαλοι
INTIME

Ο Παναθηναϊκός κατασπάραξε τη Μονακό και ο Βασίλης Σκουντής σχολιάζει τα διατρέξαντα στο ΟΑΚΑ.

Την περασμένη Παρασκευή μετά την ήττα στη Βιτόρια και πριν από τον αγώνα με τη Βαλένθια ο Ματίας Λεσόρ είχε κυριευθεί από τύψεις συνειδήσεως που δεν τις έκρυψε μέσα του, αλλά τουναντίον τις έκανε βούκινο…

Βγήκε λοιπόν δημοσίως και απολογήθηκε για τη… χλιαρή παρουσία του αναγνωρίζοντας ότι «δεν μπορώ να δώσω πλήρως τον εαυτό μου, αλλά δεν θέλω να βρω δικαιολογίες» συμπληρώνοντας ότι «προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Πριν αλέκτορα φωνήσαι, τη βοήθησε τα μάλα για να δραπετεύσει από τη «Φοντέτα» βάζοντας το υστερόγραφο με τη χρυσή βολή που σκόραρε, αλλά χθες (11/1) κόντρα στην Μονακό την παραβοήθησε!

Για την ακρίβεια, τη βοήθησε μέχρι εκεί που δεν παίρνει κι αυτό το βίωσε σκληρά στο πετσί της η Μονακό που ενώ ήρθε σεινάμενη κουνάμενη στο ΟΑΚΑ όπου δεν είχε ηττηθεί ποτέ, της έμελλε να φύγει κουβαλώντας μια σβουριχτή εικοσιπεντάρα!

Είδε ο Γάλλος τη γενιά του…

Μια ελληνική παροιμία λέει πως «είδε ο γύφτος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του», αλλά φαίνεται πως αυτή υιοθετήθηκε και από τους συμπατριώτες του Λεσόρ…

Τουτέστιν, είδε ο Γάλλος τη γενιά του κι αναγάλλιασε η καρδιά του!

Για τον εκ Μαρτινίκας ορμώμενο σέντερ αυτό ισχύει εις διπλούν: αφενός έχει γαλλική υπηκοότητα και αφετέρου φόρεσε τη φανέλα της Μονακό τη σεζόν 2020-21 και κατέκτησε μαζί της το EuroCup, αλλά απόψε την περιποιήθηκε δεόντως και έγινε ο πολιορκητικός κριός και το άρμα μάχης του Παναθηναϊκού σε μια εντυπωσιακή επικράτηση με πολλά παράπλευρα μηνύματα και με πλείστους όσους αποδέκτες…

Το σύνθημα του κόσμου και το μήνυμα προς τα έξω

Ένα από τα μηνύματα αποκωδικοποιήθηκε ταχέως και ασμένως από τους φιλάθλους των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης οι οποίοι ξανάβαλαν στα χείλη τους εκείνο το ξεχασμένο και εν πολλοίς αραχνιασμένο σύνθημα για το ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Όσο για τους αποδέκτες, σε αυτή τη συνομοταξία ενδεχομένως συμπεριλαμβάνονται οι τζένεραλ μάνατζερς των ομάδων της EuroLeague, οι οποίοι στην πρόσφατη δημοσκόπηση άφησαν τον Παναθηναϊκό, όπως και τον Ολυμπιακό, έξω από τις προβλέψεις τους για το Final Four του Βερολίνου .

Ξα τους, άλλωστε είναι πολύ νωρίς για να μπει πάνω στο τραπέζι αυτή η υπόθεση…

Λεσόρ, ο σέντερ-μπετονιέρα!

Αντιθέτως είναι πολύ αργά για να καταστεί τώρα σαφές αυτό που ξέρει (από τις προηγούμενες σεζόν) και ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο οποίος τον είχε στη δούλεψη του στην Παρτίζαν Βελιγραδίου…

Ο Λεσόρ είναι ένα τέρας!

Κόντρα στη Μονακό όντως ενέγραψε μια τερατώδη εμφάνιση που συγκαταλέγεται στις κορυφαίες, πιο μεστές, πιο κυριαρχικές, απολαυστικές και φαντασμαγορικές της καριέρας του.

Εάν ζούσε ο συχωρεμένος ο Φίλιππος Συρίγος και μετέδιδε αυτό το ματς, θαρρώ πως θα κατέβαζε από το ράφι τον χαρακτηρισμό τον οποίο είχε προσδώσει στον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, το 2006 μεσούντος του Μουντομπάσκετ στη Σαϊτάμα…

Σέντερ-μπετονιέρα!

Ο Μαλόουν, ο Σταλόνε και ο Σβαρτσενέγκερ!

Απόψε ο Λεσόρ ήταν τέσσερα πρόσωπα σε συσκευασία ενός…

  • Πρώτα απ’ όλα ο εαυτός του και μάλιστα στην καλύτερη εκδοχή του.

  • Δεύτερον, βάδισε στα χνάρια του Σιλβέστερ Σταλόνε στην ταινία «DemolitionMan», κατεδαφίζοντας όποιον τόλμησε να βρεθεί στο διάβα του.

  • Τρίτον, μιμήθηκε τον Σιλβέστερ Σταλόνε στην ταινία «Terminator», εξολοθρεύοντας μια ολόκληρη ομάδα.

  • Τέταρτον, υποδύθηκε και τον Καρλ Μαλόουν στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν επιστρέφοντας στην άμυνα έσφιξε το δεξί μπράτσο του και κοίταξε τα μούσκουλα του, όπως συνήθιζε να το κάνει ο παλαίμαχος Αμερικανός φόργουορντ

Το μόνο που δεν έκανε ήταν να καρφώσει κι ελόγου με το ένα χέρι έχοντας το άλλο πίσω από το κεφάλι του για να κοπιάρει εντελώς και απολύτως τον «Mailman» του NBA!

Η λίμπιντο και οι αδικημένοι

Στο τέλος της ημέρας η λίμπιντο (sic) του Λεσόρ αποτυπώθηκε σε νούμερα που πιθανότατα τον αναγορεύουν από σήμερα και άνευ συναγωνισμού σε MVP της 21ης αγωνιστικής: 23 πόντοι με 9.10 δίποντα και 5.6 βολές, εννέα ριμπάουντ, πέντε ασίστ, τρία κλεψίματα, επτά κερδισμένα φάουλ και 42 βαθμοί αξιολόγησης σε 30 λεπτά και 34 δευτερόλεπτα.

Wow!

Mε μια τέτοια εμφάνιση ο Λεσόρ μαγάρισε όχι μόνο τους Μονεγάσκους, αλλά και τους συμπαίκτες του και κυρίως τον Κέντρικ Ναν (21 πόντοι) και τον δόλιο τον Τζέριαν Γκραντ, ο οποίος βρέθηκε αναγκαστικά στη σκιά του λεγάμενου, αν και δια μίαν εισέτι φοράν έκανε μανούλες να κλαίνε!

Ο… ανθρωποφάγος Γκραντ

Την Τρίτη πέρασε χειροπέδες στο πρώτο ημίχρονο στον Σέιν Λάρκιν, σήμερα φυλάκισε για ένα ολόκληρο εικοσάλεπτο τον Μάικ Τζέιμς και με τέτοια παράσημα βάζει από τώρα ισχυρή υποψηφιότητα για τον τίτλο του καλύτερου αμυντικού της σεζόν.

Πλάκα πλάκα ο γιος του Χάρβεϊ Γκραντ και ανιψιός του τετράκις πρωταθλητή του ΝΒΑ, Χόρας Γκραντ, αναδεικνύεται σε ανθρωποφάγο!

Πράγματι ο πολύς Τζέιμς βίωσε ένα εφιαλτικό πρώτο ημίχρονο κόντρα στην ομάδα της οποίας τη φανέλα έχει φορέσει σε δυο διαφορετικές θητείες: σκόραρε τους πρώτους πόντους του στο 23ο λεπτό (για το 49-36) κι ενώ μέχρι ο Γκραντ και στο ολιγόλεπτο… ρεπό του Αμερικανού γκαρντ ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης τον κράτησαν στο ζερό με 0/5 σουτ, τέσσερα λάθη, αρκετά νεύρα και μπόλικη αμηχανία.

Είδε τον ουρανό σφοντύλι!

Βεβαίως επειδή ο πρώην παίκτης του Κολοσσού Ρόδου και του Παναθηναϊκού είναι δεινός εκτελεστής, σκόραρε 11 πόντους στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά και τότε είδε τον ουρανό σφοντύλι από την τάπα που του έριξε ο Γκαρντ σε μια διείσδυση, ένα λεπτό και 50 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη της αναμέτρησης.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί στο επέκεινα, πάντως προς το παρόν –και για να μείνω στα δικά του λόγια-ο Τζέιμς δεν έχει λόγο να είναι φλύαρος στο Twitter!!!

Η μέγγενη και το κρεσέντο

Με δυο.. κανίβαλους (sic) στο δυναμικό του, ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν θα μπορούσε παρά να κατασπαράξει τους Γάλλους που τα είδαν όλα κωλυόμενα….

  • Η Μονακό εισήλθε στο ΟΑΚΑ με μέσο όρο 81.5 πόντους στην επίθεση, αλλά έπεσε στην πράσινη μέγγενη και σκόραρε 12 στην πρώτη περίοδο, 30 στο ημίχρονο και 63 σε ολόκληρο το σαραντάλεπτο.

  • Πριν από τον χθεσινό αγώνα οι Μονεγάσκοι μόσταραν τον μικρότερο μέσο όρο σε λάθη στη διοργάνωση (9.,4) και κόντρα στον Παναθηναϊκό υπέπεσαν σε 16 έναντι των 15 ασίστ.

  • Για τον κομψευόμενο το έγραψα και πρωτύτερα: ο Τζέιμς αφίχθη με μέσο όρο 20.2 πόντους, δεν έβαλε κανέναν στα πρώτα 23 λεπτά και τελείωσε το ματς με 11 για τους οποίους ξόδεψε 15 σουτ!

Τα ριμπαόυντ και το ratio

Στην προκειμένη περίπτωση οι αριθμοί (δεν) λένε την αλήθεια: δεν την λένε σε ό,τι αφορά στα 17 ριμπάουντ που «κατέβασε» η ομάδα του Πριγκιπάτου (έναντι των τεσσάρων του Παναθηναϊκού) και στο ίσα βάρκα ίσα γιαλό ratio των γηπεδούχων οι οποίοι μοίρασαν 15 ασίστ και υπέπεσαν σε 15 λάθη…

Τη λένε και την παραλένε όμως αυτή την αλήθεια όλα τα αποδέλοιπα και δη (προς επίρρωσιν της αμυντικής έντασης) τα 11 κλεψίματα των Πράσινων και κυρίως το εξωφρενικό κρεσέντο τους από τα 6μ.75, καθώς εκκίνησαν με 7/9 τρίποντα (για να καταλήξουν με 11/22), προηγήθηκαν με διαφορά 15 πόντων στο όγδοο λεπτό (24-9), μετέτρεψαν το ντέρμπι σε showtime και έκαναν τους Πρίγκιπες του Μόντε Κάρλο να μοιάζουν με κουρελήδες!

Αντέδρασε βεβαίως κάποια στιγμή η Μονακό στο ναυάγιο της οποίας διασωζόταν για πολλή ώρα μοναχά ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας και μείωσε από το -18 στο -9 και αργότερα από το -23 στο -12, αλλά ο Παναθηναϊκός την ξαναπήρε φαλάγγι, η μπίλια έκατσε στους 25 πόντους και όλα τα υπόλοιπα είναι ιστορία…

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ