EUROLEAGUE

Οι GM της EuroLeague δεν βλέπουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό AKTOR στο Final Four 2024

Οι GM της EuroLeague δεν βλέπουν τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό AKTOR στο Final Four 2024
EUROKINISSI

Οι General Managers της EuroLeague απάντησαν σε όλα τα "καυτά" ερωτήματα της δημοσκόπησης που γίνεται στα μέσα της σεζόν, όμως άφησαν εκτός Final Four 2024 τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό AKTOR.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου της regular season, οι 18 General Managers των ομάδων της EuroLeague κλήθηκαν να απαντήσουν στην καθιερωμένη δημοσκόπηση, προκειμένου να μοιράσουν τα βραβεία της σεζόν, να ψηφίσουν τις τέσσερις ομάδες που θεωρούν ότι θα προκριθούν στο Final Four, αλλά και να διαλέξουν τον παίκτη που θα έπαιρναν στην ομάδα τους εάν είχαν αυτή τη δυνατότητα. Ούτε ο Παναθηναϊκός AKTOR, ούτε ο Ολυμπιακός φαίνεται να έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

Ξεκινώντας από τον MVP της διοργάνωσης, ξεχώρισαν τα ονόματα των Φακούντο Καμπάσο και Μάικ Τζέιμς. Ο Αργεντινός γκαρντ της Ρεάλ συγκέντρωσε το 55.6% των ψήφων, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ της Μονακό πήρε 22.2%. Σε ό,τι αφορά τον καλύτερο ηγέτη, οι προτιμήσεις των GMs πήγαν ξανά στο στρατόπεδο της Ρεάλ, με τους Φακούντο Καμπάσο (22.2%) και Σέρχιο Γιουλ (16.7%) να κερδίζουν την κούρσα.

Ο Καμπάσο πρώτευσε σε δύο ακόμα κατηγορίες, αυτή του πιο θεαματικού παίκτη, με ποσοστό 33.3% των προτιμήσεων -ακολουθούμενος από τον Τζέιμς (27.8%)- και σε αυτή του καλύτερου πασέρ, κερδίζοντας μάλιστα κατά κράτος τον Μίλος Τεόντοσιτς, αφού ο μεν πήρε 61.1% των ψήφων και ο δε 27.8%.

Τσίμα Μονέκε και Τόκο Σενγκέλια (22.2% έκαστος) μοιράστηκαν τον τίτλο του παίκτη που κάνει την καλύτερη breakout σεζόν. Ο Μάικ Τζέιμς ψηφίστηκε ως πιο clutch παίκτης της EuroLeague με ποσοστό 44.4%, αφήνοντας δεύτερο τον Σέρχιο Γιουλ που ακολούθησε με 27.8%.

Οι δύο πυλώνες της Ρεάλ, Έντι Ταβάρες (38.9%) και Φακούντο Καμπάσο (16.7%), ήταν αυτοί που ξεχώρισαν στην ερώτηση για τον παίκτη που θα υπέγραφε ο κάθε GM, ενώ ισοπαλία με 27.8% υπήρξε ανάμεσα στον Μάρκο Μπελινέλι της Βίρτους και τον Μάρκους Χάουαρντ της Μπασκόνια, στην ερώτηση για τον πιο γνήσιο σουτέρ. Μία επιλογή, αυτή του Ταβάρες, ξεχώρισε ως απάντηση στην ερώτηση για τον κορυφαίο αμυντικό, με τον ψηλό από το Πράσινο Ακρωτήρι να παίρνει 33.3%. Κατά αντιστοιχία, ο Γκαμπριέλε Πρόσιντα (38.9%) αποτέλεσε την κορυφαία επιλογή για τον Rising Star.

Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς (33.3%), Λούκα Μπάνκι (27.8%) και Τσους Ματέο (27.8%) είναι οι τρεις κορυφαίοι προπονητές σύμφωνα με τους General Managers, οι οποίοι ψήφισαν τις Ρεάλ Μαδρίτης (88.9%), Μονακό (66.7%), Μπαρτσελόνα (66.7%) και Παρτίζαν (44.4%) ως τις τέσσερις ομάδες που περιμένουν να βρεθούν στο Final Four 2024 στο Βερολίνο.

Ρεάλ (38.9%) και Παρτίζαν (33.3%) αναδείχθηκαν οι δύο πιο "άβολοι" αντίπαλοι, ενώ οι Μαδριλένοι ψηφίστηκαν ως πιο fun-to-watch (σσ. διασκεδαστική) ομάδα, με ποσοστό που άγγιξε το 61.1%, την ώρα που η Βίρτους Μπολόνια κατέκτησε τον τίτλο της ομάδας που έχει προκαλέσει τη μεγαλύτερη έκπληξη (77.8%).

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ ΒΑΛΕΝΘΙΑ ΒΙΡΤΟΥΣ ΜΠΟΛΟΝΙΑ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΜΟΝΑΚΟ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ