OPINIONS

Ο Ντέμης δείχνει το δρόμο. Θα τον διαβούν;

Ο Ντέμης δείχνει το δρόμο. Θα τον διαβούν;
Ντέμης Νικολαΐδης INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου αρθρογραφεί για την ΑΕΚ ενόψει της κρίσιμης συνάντησης της Κυριακής και διακρίνει τις δυσκολίες για την εξεύρεση λύσης που δεν θα είναι προσωρινή αλλά ουσίας αν και ο Νικολαΐδης έδειξε τον έναν και μοναδικό δρόμο.

Είναι ιστορική η συγκυρία και το κάλεσμα από τον Μιχάλη Τροχανά. Και όσοι ανταποκριθούν θα πρέπει να έχουν κατά νου ότι δεν θα βρεθούν στα Σπάτα για να πιουν καφέ, να αναλύσουν τις ευθύνες του καθενός, να μαλώσουν και να οδηγήσουν τη συζήτηση σε αδιέξοδο, αλλά να αναζητήσουν την εξεύρεση λύσης για την ΑΕΚ.


Δίχως εμπάθειες και έχθρες οι οποίες τεχνηέντως προκαλούνται από τις αντικρουόμενες εξηγήσεις των ΜΜΕ για το ποιος και πόσα θα πρέπει να πληρώσει… Χρέη αναλογούν σε όλους, όχι μόνο στον Νοτιά και στον Παππά και αυτή είναι η αλήθεια.

Ο Νικολαΐδης είπε το αυτονόητο. Ο μοναδικός τρόπος για να ασχοληθεί σοβαρά ένας ευυπόληπτος και οικονομικά ισχυρός επιχειρηματίας με το project AEK, είναι δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Και αυτές επί της παρούσης δεν ευνοούν την επιστροφή του Δημήτρη Μελισσανίδη τον οποίο ο ίδιος ο Ντέμης κατέδειξε ως τον άνθρωπο-κλειδί στην υπόθεση. Αυτόν που θα μπορούσε να δώσει λύση ουσίας στο τεράστιο ταμειακό, διοικητικό και ιδιοκτησιακό πρόβλημα της ΑΕΚ.


Ένα απλό σχέδιο χρειάζεται αλλά και λίγη απλοχεριά από τους παλαιούς μετόχους. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο Ντέμης τους έβαλε όλους (και όχι μόνο τους 2 που έμειναν περισσότερο όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάζουν) στο ίδιο καζάνι και τους κατέδειξε ως συν-υπεύθυνους για τη σημερινή κατάντια, όλοι αντιλαμβανόμαστε ότι πλέον δεν κατέρρευσε και το τελευταίο άλλοθί τους. Έχουν πλέον διαπομπευτεί και από τον ίδιο τον άνθρωπο που τους έπεισε να ασχοληθούν πριν από 8 χρόνια με την ΑΕΚ.


Καλά είναι και τα 8 εκατ. ευρώ!


Ο άλλοτε διοικητής ηγέτης της ΑΕΚ ισχυρίσθηκε ότι το 2004 η «ομάδα-σωτηρίας» (που εξελίχθηκε σε «ομάδα-καταδίκης» για την ΠΑΕ) παρέλαβε (διακανονισθέντα λόγω της υπαγωγής στο άρθρο 44) χρέη ύψους 27 εκατ. ευρώ.


Αυτή τη στιγμή οι συνολικές οφειλές της εταιρείας έχουν ξεπεράσει τα 35 εκατ. ευρώ παρά τη διαρκή μείωση στα κόστη της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ (λειτουργικά, ετήσια μπάτζετ κλπ.). Κι αυτό συμβαίνει διότι απλούστατα η ΑΕΚ δεν έχει πλέον έσοδα…


Ακόμα λοιπόν και αυτά τα 8 εκατ. ευρώ ώστε να επιστρέψει η ΑΕΚ στα παλαιά νούμερα θα βοηθούσαν πολύ. Καταρχάς θα ξέφευγε από τον άμεσο κίνδυνο χρεοκοπίας - πτώχευσης - υποβιβασμού. Αφετέρου θα άνοιγε το δρόμο στον Μελισσανίδη προκειμένου να δει το θέμα πιο ζεστά.


Με ακόμα μικρότερα κόστη και τον κόσμο να επιστρέφει στις εξέδρες λόγω της δικής του παρουσίας στην κεφαλή της διοίκησης, η ΑΕΚ πολύ γρήγορα θα άλλαζε την ζωή της προς το καλύτερο.


Σημείο-κλειδί στις δηλώσεις του Ντέμη είναι αυτό που αναφέρει για την αναγκαιότητα να υπάρξουν και συμπαίκτες του «Τίγρη». Μόνος του δύσκολα θα το πάρει απόφαση, ακόμα κι αν τα χρέη έχουν μειωθεί από τα 35 στα 27 εκατ. ευρώ. Αν όμως ενεργοποιηθεί εκ νέου ο Νοτιάς και την προσπάθεια στηρίξει και ο Παππάς, η κατάσταση θα μπορούσε όντως να γίνει αναστρέψιμη…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ