OPINIONS

Ο επίλογος της διαιρεμένης ΑΕΚ

Ο επίλογος της διαιρεμένης ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Και οι δύο είχαν δίκιο σε αυτά που είπαν. Και ο Μπλάνκο επειδή όντως η ΑΕΚ δείχνει όλη τη χρονιά να στερείται τακτικής συμπεριφοράς. Και ο Μπάγεβιτς όμως γιατί κάποιοι ποδοσφαιριστές επιλέγουν το πότε και πως θα παίξουν. Ο επίλογος της πιο διαιρεμένης και αλλοπρόσαλλης ΑΕΚ που είδαμε ποτέ θα γραφτεί την Τετάρτη.

Ακόμα και η νίκη επί του Ολυμπιακού, η οποία θα σημάνει την κατάκτηση της δεύτερης θέσης των πλέι οφ, δεν θα χρυσώσει το χάπι. Κι ας είναι το αποτέλεσμα που θα επιτρέψει στην ΑΕΚ να κάνει σωστό προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν.

Για πολλοστή φορά εφέτος γίναμε θεατές στο ίδιο έργο. Μια ομάδα κομμένη στα τρία, δίχως την παραμικρή συνοχή, χωρίς τακτική συμπεριφορά, με κάποιους ποδοσφαιριστές παντελώς αδιάφορους και άλλους που είχαν διάθεση αλλά απλά δεν μπορούσαν.

Αποφάσεις τώρα!

Το σίγουρο είναι ότι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Όποια κι αν είναι η απόφαση των μετόχων για τον προπονητή _ φαίνεται ότι οι Παππάς και Νοτιάς οδηγούνται στην παραμονή του Μπάγεβιτς αν και μια ανατροπή του σκηνικού δεν θα ήταν περίεργη _ οι αλλαγές στο ρόστερ είναι πλέον απαραίτητες.

Ποδοσφαιριστές που δεν δίνουν το 100% και επιλέγουν αγώνες (κάτι που το έχουμε διαπιστώσει δεκάδες φορές εφέτος) πρέπει να φύγουν. Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα, ο καθένας έχει σχηματίσει την άποψή του.

Δυστυχώς είναι αρκετά μεγάλος ο αριθμός των παικτών που δεν λένε να συμμορφωθούν με την έννοια του επαγγελματισμού. Περπατούσαν εχθές, ίσως τους δείτε να πετάνε μεθαύριο στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Τα φάουλ του Μπάγεβιτς

Όχι βέβαια ότι ο προπονητής είναι άμοιρος ευθυνών για το συνονθύλευμα που εμφανίζεται από καιρό εις καιρόν. Δική του ομάδα είναι, με δικές του εντολές παίζει. Το πρόβλημα δεν περιορίζεται όμως μόνο στο θέμα της τακτικής. Το ερώτημα είναι γιατί όσους ο ίδιος θεωρεί αδιάφορους δεν τους στέλνει στην εξέδρα να τελειώνουμε.

Γιατί από τη στιγμή που διαπιστώνει ότι κάποιοι παρακούν κατ’ εξακολούθηση και σκοπίμως τις (όποιες) εντολές του, εξακολουθεί να τους εμπιστεύεται και να τους δίνει χρόνο συμμετοχής;

Και στο φινάλε γιατί δεν τους κατονομάζει για να πάψουμε κι εμείς να κάνουμε εικασίες; Δεν είναι δουλειά των δημοσιογράφων και των οπαδών να κάνουν μονίμως τις διαπιστώσεις.

Ο Μπάγεβιτς μια φορά μετά τον αγώνα με τον Θρασύβουλο κι άλλη μία χθες έκανε το ίδιο φάουλ. Μίλησε με γρίφους και άφησε εκτεθειμένους όλους τους ποδοσφαιριστές του, ακόμα και εκείνους που προσπάθησαν.

Ο τελικός με τον Ολυμπιακό

Η κακή αυτή ομάδα θα έχει την Τετάρτη ακόμα μια ευκαιρία κόντρα στον Ολυμπιακό. Να κλείσει τουλάχιστον τη σεζόν με το μικρότερο δυνατό κόστος και να μην τερματίσει τελευταία στα πλέι οφ.

Είναι ένα ματς που θα μας φανερώσει πολλά. Όχι τόσο κατά τη διάρκεια, όσο στο τέλος του. Θα μάθουμε ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν, ποιοι έρχονται. Θα υπάρχουν εκπλήξεις; Ίδωμεν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ