ΑΕΚ

Ο Αραούχο είναι μια τεράστια μεταγραφή

Ο Σέρχιο Αραούχο κατά την άφιξή του στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ | 14 Ιουλίου 2021
Ο Σέρχιο Αραούχο κατά την άφιξή του στην Ελλάδα για λογαριασμό της ΑΕΚ | 14 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το σπουδαίο επίτευγμα του Δημήτρη Μελισσανίδη να φέρει στην ΑΕΚ τον Σέρχιο Αραούχο, με χαρακτήρα μονιμότητας.

Να γίνεται κριτική, να υπάρχει συζήτηση γύρω από τον τρόπο λειτουργίας και κάποιες επιλογές ή για την δουλειά που γίνεται σε επίπεδο scouting, να λέμε ωστόσο και τα καλά της υπόθεσης. Αυτό που ο Δημήτρης Μελισσανίδης κατάφερε με τον Σέρχιο Αραούχο, είναι μια πολύ μεγάλη ιστορία για την ΑΕΚ, μια τεράστια μεταγραφή. Είναι ένα κερδισμένο προσωπικό στοίχημα, το οποίο είχε βάλει με τον εαυτό του εδώ και χρόνια. Και το κέρδισε!

Με πολλά χρήματα, με κανονική μεταγραφή, όχι με άλλο δανεισμό, όχι άλλα σίριαλ. Η ΑΕΚ αποκτά έναν παίκτη πολύ υψηλών δυνατοτήτων, στα 29 χρόνια του. Συνέβη επειδή το ήθελε πολύ και ο ίδιος, επειδή προσπάθησε και εκείνος να φέρει την κατάσταση στα μέτρα του. Πάνω από όλα όμως συνέβη γιατί ο Μελισσανίδης το ήθελε και το έκανε πράξη. Τέσσερα χρόνια του ήταν καρφωμένη στο μυαλό αυτή η ημέρα και να που έγινε πραγματικότητα. Ας του το πιστώσουμε, είναι ολόδικο του το κατόρθωμα και πρόκειται για παίκτη που όλοι στην ΑΕΚ λατρεύουν. Εντός και εκτός των τειχών.

Ο Αραούχο έρχεται στην Ένωση απαλλαγμένος από το άγχος των περασμένων φορών, ειδικότερα εκείνης της τελευταίας που δεν ήταν και σε καλή κατάσταση. Το ξέρει και ο ίδιος αυτό, κάπου είχε αφεθεί, πνευματικά αλλά και σωματικά. Φαινόταν ότι ήθελε δουλειά ακόμα και στην εκγύμναση, δεν πατούσε καλά, δεν είχε αντοχές, ήταν άλλος από τον ποδοσφαιριστή που είχαμε απολαύσει τη σεζόν 2017-18. Ναι, υπάρχει ένα ερώτημα: μπορεί να γίνει ξανά τέτοιος; Ασφαλώς και μπορεί!

Ήδη η περυσινή σεζόν ήταν μια καλή απόδειξη ότι επιστρέφει. Δεν είναι τόσο τα 11 γκολ, όσο τα 29 ματς και το γεγονός ότι δεν έβγαλε κανένα μυϊκό πρόβλημα μέσα στο 2021. Τόσα παιχνίδια (και τέρματα ασφαλώς) είχε να παρουσιάσει από τη σεζόν που η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα. Ήταν δυνατός, έχασε κιλά και συνέχισε να δουλεύει πολύ σε ατομικό επίπεδο ακόμα και όταν το ισπανικό πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε. Και δεν αστειευόταν καθόλου όταν έλεγε στον Μιλόγεβιτς ότι είναι έτοιμος να μπει και να παίξει απόψε στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού.

Ο καλός Αραούχο, ο συγκεντρωμένος και απαλλαγμένος από την αβεβαιότητα ποδοσφαιριστής, είναι πολυτέλεια για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι πολύ νέος και το τόπι δεν ξεχνιέται όταν είσαι καλά γυμνασμένος και έχεις όρεξη για δουλειά, όταν έχεις κέφι ξανά. Δεδομένα έρχεται με τέτοια ετοιμότητα και ψυχολογία πλέον, σίγουρα ανακουφισμένος που θα έχει ένα σίγουρο λιμάνι και αφοσιωμένος σε μια νέα καριέρα που σε πρώτη φάση, του δίνει αυτά που πάντοτε επιζητούσε: χαρά, ασφάλεια, αγάπη και κίνητρο. Τα έχει όλα και πάλι σε αφθονία και με ορίζοντα μονιμότητας.

Ποδοσφαιρικά, έχει ακριβώς όλα αυτά που ο Μιλόγεβιτς θέλει να βλέπει από τον επιθετικό που θα παίζει στην κορυφή. Να ασκεί δηλαδή αδιάκοπη πίεση στους αντιπάλους, παιχνίδι μέσα και έξω από την περιοχή, εξαιρετικές επαφές για συνδυαστικό ποδόσφαιρο, γκολ σε στιγμές που δεν το περιμένεις και ειδικότερα στα μεγάλα ματς. Άλλωστε ό,τι όμορφο έχουμε να θυμόμαστε τα τελευταία χρόνια από την ΑΕΚ σε ντέρμπι, είναι... Αραούχο (και Λάζαρος)!

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ