OPINIONS

Ηγεμόνας ο Σκόκο, ιπποκόμος ο Μπλάνκο; Αδικία...

Ηγεμόνας ο Σκόκο, ιπποκόμος ο Μπλάνκο; Αδικία...
INTIME SPORTS

Εδώ και ενάμισι χρόνο, ο Ίσμαελ Μπλάνκο έχει γίνει το μπαλάκι στο ατελείωτο πινγκ-πονγκ των κιτρινόμαυρων παραγόντων. Τον είχε παραμυθιάσει η προηγούμενη διοίκηση και τον προσγειώνει ανώμαλα η τωρινή...

Έχω χάσει και το μέτρημα με τα ραντεβού... Να ήταν η δέκατη φορά που ο Γκουστάβο Οναϊντία πέρασε χθες τα γραφεία της ΠΑΕ στην οδό Γράμμου; Δύο πάνω, δύο κάτω, δεν έχει και τόση σημασία. Μετρούν περισσότερο τα συναισθήματα με τα οποία αποχώρησε από την οδό Γράμμου: απογοητευμένος και κατηφής!

Δεν ευθύνεται βέβαια ο Σταύρος Αδαμίδης επειδή ο Νίκος Θανόπουλος έταζε πέρυσι στον Αργεντινό λαγούς με πετραχήλια. Το συμβόλαιο των 700.000 ευρώ που είχε υποσχεθεί στον Μπλάνκο αποτελεί πλέον σενάριο ουτοπικό. Η ΠΑΕ αδυνατεί να διαθέσει αυτό το ποσό, ωστόσο δεν κάνει και κάποια ιδιαίτερη προσπάθεια να καλύψει έστω τη μισή διαφορά...

Σύμφωνοι, το να εκτοξευτεί ένας ποδοσφαιριστής από τις 390.000 ευρώ στις 700.000 συνιστά γενναία αύξηση. Αλλά και η προσφορά 50.000 ευρώ επιπλέον για κάθε χρόνο στον πρώτο σκόρερ της ομάδας επί τρία συναπτά έτη, περισσότερο μοιάζει με πράξη αδιαφορίας παρά με πραγματική επιθυμία επέκτασης της συνεργασίας.

Ο ηγεμόνας Σκόκο!

Εκτός των άλλων έρχεται και σε πλήρη σύγκρουση με την περίπτωση του Νάτσο Σκόκο. Να δεχθώ ότι ο τελευταίος είναι ποδοσφαιριστής με περισσότερα ποιοτικά στοιχεία από τον συμπατριώτη του. Δεν μπορώ όμως να δεχθώ με τίποτα ότι η ΑΕΚ προτίθεται να του δώσει το χρίσμα του ηγέτη και πιο ακριβοπληρωμένου ποδοσφαιριστή της ομάδας, με χρήματα υπερδιπλάσια από αυτά που προσφέρει στον Μπλάνκο!

Συγνώμη, αλλά 1,1 εκατ. ευρώ + μπόνους (ετησίως!) δεν τα αξίζει ο Σκόκο. Ή τουλάχιστον δεν έχει αποδείξει ότι τα αξίζει. Σε μένα (και αρκετούς άλλους όπως διαπιστώνω καθημερινά) δεν λέει τίποτα το να κάνεις 8-10 καλά ματς τον χρόνο και στα υπόλοιπα να βρίσκεσαι σε άλλο γήπεδο.

Δεν αντιλέγω στο ότι ο Σκόκο μπορεί στην καλή μέρα της ΑΕΚ να την εκτοξεύσει σε νίκες θριάμβου και στην κακή της να «κλέψει» μόνος του ένα αποτέλεσμα. Δεν μπορώ όμως να παραγνωρίσω και το ότι στα ματς που δεν έχει κέφι (και δυστυχώς δεν είναι λίγα) η ομάδα αγωνίζεται με 10 παίκτες.

Το διαπιστώσαμε άλλωστε στους τελευταίους δύο επίσημους αγώνες: ήταν εκτός κλίματος στο «Γ. Καραϊσκάκης» απέναντι στη Νταντί Γιουνάιτεντ και εξαφανισμένος στο ματς της πρεμιέρας του ελληνικού πρωταθλήματος απέναντι στην Κέρκυρα.

Η προσφορά τους δεν συγκρίνεται!

Βάζοντας λοιπόν κάτω τα πράγματα και δίνοντας ιδιαίτερη βάση στο δεδομένο ότι ο Μπλάνκο δεν διαθέτει την ποιότητα του Σκόκο, είναι αδιανόητο (βάσει της προσφοράς τους στην ομάδα) να προσφέρονται αυτά τα χρήματα στον Ίσμαελ όταν η διάθεση της διοίκησης είναι να «χρυσώσει» τον Νάτσο. Κανονικά θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίστροφο!

Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι ότι η ΠΑΕ δεν καίγεται να επεκτείνει το συμβόλαιο του Ζορό γιατί δεν τον θεωρεί απαραίτητο. Ταυτόχρονα επιχειρεί να «δέσει» τον Σκόκο αφενός για να αποτρέψει πιθανή συμφωνία του με ελληνική ομάδα τον ερχόμενο Ιανουάριο και αφετέρου για να μπορέσει να τον πουλήσει με ένα καλό ποσό το ερχόμενο καλοκαίρι.

Σε κάθε περίπτωση, ο τρόπος διαχείρισης των δύο περιπτώσεων και η σμπεριφορά της ΑΕΚ απέναντι στον Ζορό, πάντοτε εν συγκρίσει με τον Σκόκο, συνιστά (καταφανή) αδικία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ