OPINIONS

Η εξίσωση της ΑΕΚ είναι αδύνατη

Η εξίσωση της ΑΕΚ είναι αδύνατη
INTIME SPORTS

Ένα σύνηθες συμπέρασμα στον θαυμαστό κόσμο των μαθηματικών _ από αυτά που λογικά θα πρέπει να έχει αποστηθίσει και να θυμάται ακόμα και ο πιο κουμπούρας μαθητής _ μας λεει ότι «όταν μια εξίσωση δεν έχει λύση τότε είναι αδύνατη».

Εν ολίγοις… μεγάλε άστο, μην προσπαθείς άλλο, μην παιδεύεσαι άδικα! Δεν βγαίνει, δεν σε οδηγεί πουθενά. Τέτοια είναι και η εξίσωση Μπάγεβιτς + συγκεκριμένοι παίκτες = ανταγωνιστική ομάδα. Αδύνατη! Δύο χρόνια τώρα την πιέζουμε να φέρει δυνατό αποτέλεσμα, την τραβάμε από εδώ, την τραβάμε από εκεί αλλά τζίφος! Χαμένη υπόθεση.

Μας έχουν μάθει και ακόμα κάτι απλό και μη διαπραγματεύσιμο τα μαθηματικά (επίσης από τις βασικές αρχές που σίγουρα θα θυμούνται ακόμα κι εκείνοι που ήταν μονίμως στην…. κοπάνα):

«Η αφαίρεση είναι πράξη δυνατή σε κάθε περίπτωση». Ακόμα πιο δυνατή όταν αυτή η ρημάδα η εξίσωση μας παιδεύει δυο χρόνια τώρα και προφανώς θα ήταν δυσεπίλυτη ακόμα και για τον Φερμά (αν ζούσε). Αφαίρεση λοιπόν τώρα! Η μοναδική λύση για μια καλύτερη ΑΕΚ.

Το θεώρημα του Αδαμίδη!

Στην περίπτωσή μας λοιπόν είναι ο Σταύρος Αδαμίδης αυτός που πρέπει να πάρει τη μεγάλη μαθηματική απόφαση. Αν στην εξίσωση παραμείνει ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, τότε πρέπει να αποχωρήσουν παίκτες όπως ο Τζιμπούρ, ο Μπλάνκο, ο Σκόκο.

Αν ο πρόεδρος αποφασίσει ότι οι συγκεκριμένοι παίκτες είναι απαραίτητοι κι ότι γύρω τους πρέπει να χτιστεί η νέα ΑΕΚ _ εφόσον ασφαλώς έχουν τη διάθεση να συνεχίσουν την καριέρα τους σε αυτήν, διότι να μην ξεχνάμε ότι έχουν παρουσιάσει τάσεις φυγής _ τότε πρέπει να φύγει ο προπονητής. Μέση λύση πλέον δεν υφίσταται.

Δεν είναι μόνο θέμα προσωπικών σχέσεων ή διαφορετικών απόψεων για την τακτική που πρέπει να ακολουθεί η ομάδα. Υπάρχουν και λειτουργικά ζητήματα τα οποία άπτονται της συνεργασίας των συγκεκριμένων παικτών που επίσης μοιάζει με εξίσωση αδύνατη. Προσέξτε:

1. Το δίδυμο Μπλάνκο - Τζιμπούρ απλά δεν υπάρχει! Τις φορές που έπαιξαν μαζί στην κορυφή της επίθεσης δεν κατάφεραν να συνεργαστούν. Ο Αργεντινός θέλει δίπλα του έναν φορ που θα παίζει με πλάτη στο τέρμα (στυλ Λυμπερόπουλου) ο οποίος θα του δίνει τις ασίστ.

Ο Αλγερινός δεν είναι τέτοιος παίκτης. Ψάχνει την προσωπική ενέργεια και περιμένει εξίσου την τελική πάσα. Επιβιώνει και διακρίνεται επειδή έχει σπουδαία τεχνικά χαρίσματα. Ο Μπλάνκο που είναι επιεικώς μέτριος στον τομέα αυτό και σωστές πάσες δεν παίρνει, μοιάζει πλέον με ένα περιττό έξοδο.

2. Ο τρίτος της παρέας, ο Σκόκο, είναι επίσης ριγμένος. Δεν παίζει σχεδόν ποτέ στη φυσική θέση του (δεύτερος επιθετικός ή έστω ως μεσοεπιθετικός στον άξονα) και παρόλο που έχει αποδείξει ότι μπορεί να είναι αποδοτικός και στα άκρα από τη μεσαία γραμμή και μπροστά, είναι… φύρα στην αμυντική τακτική. Παρατάει τις φάσεις, δεν μαρκάρει, δεν δίνει βοήθειες.

Όταν δε η ομάδα επιτίθεται, αναζητεί περισσότερο την τελική προσπάθεια διότι είναι επιθετικός και όχι δημιουργικός χαφ. Είναι κι αυτός ένας από τους βασικούς λόγους που η μπάλα σπανίως φτάνει στον Μπλάνκο ενώ το πρόβλημα διογκώνεται όταν στην ομάδα δεν βρίσκεται ο Παντελής Καφές (ο μοναδικός μέσος της ΑΕΚ με καλή κάθετη πάσα) όπως «κακή ώρα» χθες…

Η ΑΕΚ πρέπει να αλλάξει…

Η συνεργασία των τριών προαναφερθέντων αλλά και η τακτική συμπεριφορά τους (που πολλές φορές εξαρτάται και από τα κέφια τους - με εξαίρεση τον πάντοτε φιλότιμο Μπλάνκο) είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την ΑΕΚ.

Το γεγονός επίσης ότι ο Μπάγεβιτς δεν έχει καταφέρει να τους εντάξει σε μια αρμονική λειτουργία με τους υπόλοιπους οκτώ, τον βαραίνει εξίσου μετά από ενάμισι χρόνο δουλειάς μαζί τους.

Το (κατά τη γνώμη μου) ιδεατό σενάριο για την επιθετική γραμμή της ΑΕΚ _ κι αν θεωρήσουμε ως δεδομένη την απόκτηση του Λυμπερόπουλου, την παραμονή του Νέμεθ και πιθανολογήσουμε την απόκτηση του Μάντζιου _ θα ήταν να παραμείνει ο Τζιμπούρ και να αποχωρήσουν οι Σκόκο και Μπλάνκο.

Διαφορετικά, το ανέφερα και πριν… Η ομάδα κρατάει και τους τρεις αλλά αποφασίζει να πορευτεί με άλλον προπονητή. Το γυαλί πλέον δεν κολλάει με μεμονωμένες εξάρσεις. Η συγκεκριμένα τετράδα δεν θα βρει χημεία (προς όφελος του συνόλου) ποτέ.

Τους διαβάζω βερεσέ τους ύμνους για τις στατιστικές επιδόσεις τους (που δεν είναι πια και για να τρομάζεις όταν όλοι μαζί έχουν πετύχει σχεδόν όσα γκολ έχει βάλει μόνος του ο Σισέ) όταν η ομάδα είναι εκτός όλων των στόχων. ΤΕΛΟΣ.

Υ.Γ. Μην παραλείψετε πρόεδρε να εξετάσετε λεπτομερώς τη λίστα αυτού του Κοσεντίνο που έχει πάρει σβάρνα τις ελληνικές ΠΑΕ για να πουλήσει την αργεντίνικη πραμάτεια του. Γιατί όχι; Να μαζευτούν καμιά 15αρια στην ΑΕΚ να σαρώσει τα πάντα όπως γίνεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια…

Y.Γ 1 (συμπληρωματικό): Το τι χαρές και πανηγύρια που θα κάνουν πάντως στο D.V. αν συμβεί αυτό, δεν λέγεται!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ