ΑΕΚ

Η διαδικασία αξιοποίησης του νέου αίματος στην ΑΕΚ είναι εξίσου σημαντική για τον Αλμέιδα

Ο Βένταντ Ραντόνια πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην Κηφισιά
Ο Βένταντ Ραντόνια πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην Κηφισιά EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την επίδραση που θα έχει -και θέλει να έχει- ο Ματίας Αλμέιδα στην ανάδειξη και βελτίωση νέων παικτών της ΑΕΚ τώρα που πήρε την πολυπόθητη μονιμοτητα.

Είναι πολύ δύσκολο να είσαι υπερσυγκεντρωτικός, να θέλεις -και να έχεις- όλο τον οργανισμό να λειτουργεί γύρω σου και βάσει του σκεπτικού σου, αλλά πρώτα από όλα, να είσαι προπονητής.

Με την επέκταση της συνεργασίας του με την ΑΕΚ έως το καλοκαίρι του 2028, ο Δημήτρης Μελισσανίδης επί της ουσίας του έδωσε αυτό που ήθελε, την ασφάλεια να προχωρήσει με τις ιδέες του και γύρω από αυτές να οικοδομήσει ένα καινούργιο μοντέλο, πολύ διαφορετικό από όσα αυτή η ομάδα έχει ακολουθήσει εδώ και δεκαετίες.

Η επιθυμία που θέλει να φουντώσει ο Αλμέιδα

Μέσα στο συνολικό σκεπτικό του προπονητή και την παρεμβατικότητά του στις δομές της ομάδας, υπάρχει χώρος και για την όσο καλύτερη αξιοποίηση και ανάδειξη των παικτών που είτε αγωνίζονται στη δεύτερη ομάδα, είτε ξεπήδησαν από αυτή, όπως εν προκειμένω οι τρεις σκόρερ του αγώνα με την Κηφισιά, Μουστακόπουλος, Ραντόνια και Μαχαίρας. Όπως επίσης ο Κοσίδης, ο Παρράς, ο Ντάικο και όποιος άλλος ο Αργεντινός θα κρίνει ότι αξίζει ευκαιριών ή καλύτερης από τον ίδιο κατεύθυνσης, ώστε να έχει ένα καλύτερο παρόν και μέλλον.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ασφαλώς, δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια και φανφάρες επειδή τρεις παίκτες που σπανίως βγαίνουν στο προσκήνιο, βρήκαν χώρο για να κάνουν και εκείνοι το κομμάτι τους, σε ένα παιχνίδι Κυπέλλου. Το ότι το κατάφεραν βέβαια, τους δίνει το κίνητρο για περισσότερο προσπάθεια, δουλειά και ελπίδα. Αυτή την επιθυμία θέλει να φουντώσει ο Αλμέιδα στο εσωτερικό της ομάδας να δείξει σε όλους ότι τους παρακολουθεί και ότι είναι ανοιχτός στο να δώσει ευκαιρίες, αρκεί να πειστεί ότι πρέπει να το κάνει.

Ένα καλό σχολείο για όλους

Είναι μέρος του πλάνου και το είχε στο μυαλό του από την πρώτη στιγμή. Τώρα που η σκέψη του καθάρισε και από το άγχος της μονιμότητας -το οποίο δεδομένα είχε και μοιραζόταν με τη διαρκή, δημόσια επανάληψη της επιθυμίας του να παραμείνει για χρόνια στην ΑΕΚ- έχει και το πεδίο να ανοίξει ακόμα περισσότερους ορίζοντες στην καθημερινότητα της ομάδας.

Να βάλει τον εαυτό του βαθιά μέσα (και) σε αυτήν την ιστορία, να έχει την επαφή που πρέπει με τον προπονητή της Β' ομάδας Σωκράτη Οφρυδόπουλο, να αναπτύξει σε άλλο επίπεδο τη σχέση του με τον επικεφαλής των τμημάτων Υποδομής, Ηλία Κυριακίδη και να μεταφέρει τις ιδέες του ώστε, επιτέλους, αυτή η ιστορία να δουλέψει συνολικά.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Ο ΠΑΟΚ και η τόσο τακτική παραγωγή καλών νεαρών παικτών, είναι ένα παράδειγμα για και προς όλους. Ο Αλμέιδα δεν μπορεί να εντρυφήσει σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας, ο Κυριακίδης είναι ιδανικός σε αυτό το κομμάτι. Έχει όμως τις γνώσεις, την εμπειρία, την παιδεία και κυρίως την όρεξη να αποτελέσει τον ιδανικό συνδετικό κρίκο για τα παιδιά που έρχονται από πίσω. Όσα γνωρίζει, κυρίως όμως ο τρόπος του να τα μεταλαμπαδεύει, θα είναι ένα καλό σχολείο για όλους, πιο μικρούς και μεγαλύτερους.

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ