ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΑΕΚ - Κηφισιά 3-0: Τριάρα με γκολάρες, νέο αίμα και άνετη πρόκριση στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet

Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Κηφισιά
Οι παίκτες της ΑΕΚ πανηγυρίζουν το γκολ κόντρα στην Κηφισιά INTIME SPORTS

Το νέο αίμα της ΑΕΚ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Η Ένωση νίκησε 3-0 την Κηφισιά και προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet. Μουστακόπουλος, Ραντόνια και Μαχαίρας ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα. Ο νικητής του ζευγαριού Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου ο επόμενος αντίπαλος της Ένωσης στον θεσμό.

Η ΑΕΚ είχε το πάνω χέρι από την κλήρωση σε αυτό το ζευγάρι και το επιβεβαίωσε στις δύο μονομαχίες με την αξιόμαχη Κηφισιά. Μετά το 2-0 της Ριζούπολης, η Ένωση επικράτησε της ομάδας των βορείων προαστίων 3-0, χάρη στα γκολ των "νεανίων" Μουστακόπουλου, Ραντόνια και Μαχαίρα και προκρίθηκε στους "8" του Κυπέλλου Ελλάδας Novibet.

Η Ένωση επιβλήθηκε σχεδόν σε όλο το παιχνίδι, προκάλεσε αρκετά ρήγματα από τα δεξιά και κατάφερε στο τέλος να φτάσει σε αυτό το 3-0, δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα.

Την αρχή έκανε ο Μουστακόπουλος στο 27'. Ο Έλληνας μέσος πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ με το αριστερό, στέλνοντας την μπάλα στο βάθος της εστίας του Αγριμάκη.

Στο δεύτερο μέρος η Ένωση μπήκε φουριόζα και βρήκε γρήγορα το γκολ. Ο Λάζαρος Ρότα έκανε μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά και ο Ραντόνια που βρέθηκε σε θέση... φορ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Τον θρίαμβο για την Ένωση έκλεισε ο Θεοδόσης Μαχαίρας. Η Ένωση επιτέθηκε για μια ακόμα φορά από τα δεξιά και ο Πινέδα που πέρασε αλλαγή και έπαιξε δεξί μπακ, μπήκε στην περιοχή και έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή, με τον Μαχαίρα με κοντινή προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.

Με αυτό τον τρόπο η Ένωση διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα και πήρε την πρόκριση. Στους "8" θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου, με την ομάδα των Σερρών να έχει το προβάδισμα λόγω της νίκης με 3-0 του πρώτου αγώνα.

Το ματς

Η Κηφισιά μπήκε δυνατά για λίγα λεπτά στο παιχνίδι, προσπαθώντας να αιφνιδιάσει την ΑΕΚ, όμως σταδιακά η Ένωση πήρε τον έλεγχο και επέβαλε τον ρυθμό της στο ματς, απειλώντας κυρίως από τα δεξιά και την πλευρά του Πάολο Φερνάντες.

Η πρώτη τελική ήταν στο τρίτο λεπτό, όταν ο Φαν Βερτ προσπάθησε έξυπνα μέσα από την περιοχή να κρεμάσει τον Αγριμάκη αλλά ανεπιτυχώς. Η Κηφισιά απείλησε για πρώτη φορά στο 5' με τον Ταλάλ, αλλά ο Στάνκοβιτς ήλεγχε την πορεία της μπάλας.

Στο 17' η ΑΕΚ έχασε την πρώτη καλή στιγμή της στο ματς. Ο Μάνταλος μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα στον Φαν Βερτ που εκτέλεσε με τη μια, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Πέντε λεπτά μετά ο Προβυδάκης με ωραία ενέργεια έκανε ένα σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Στάνκοβιτς έπεσε στη γωνιά του και απομάκρυνε.

Πριν από την... οβίδα του Μουστακόπουλου, η ΑΕΚ προειδοποίησε σε φάση διαρκείας στο 25' με τις προσπάθειες των Μάνταλου και Τζαβέλλα που δεν βρήκαν στόχο. Μετά το όμορφο γκολ που πέτυχε η Ένωση, συνέχιζε να πιέζει και να δημιουργεί ευκαιρίες στις δύο εστίες.

Στο 34' ο Τσούμπερ έχασε τεράστια ευκαιρία για το 2-0. Ο Φαν Βερτ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε ωραία το γύρισμα στη μικρή περιοχή, αλλά ο Ελβετός βρήκε άσχημα την μπάλα και έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 42' και το 43' επέλεξε να εκτελέσει με ατομική προσπάθεια δύο επιθέσεις την ΑΕΚ, δίχως όμως επιτυχία.

Στο δεύτερο μέρος οι κιτρινόμαυροι μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο φουριόζοι και βρήκαν και δεύτερο γκολ με τον Βεντάτ Ραντόνια. Στο 52ο λεπτό η ΑΕΚ έχασε μια ακόμα ευκαιρία, όταν από μπαλιά του Μάνταλου δεν μπόρεσε να εκτελέσει.

Η Κηφισιά έφτασε κοντά στο γκολ με τον Τετέι στο 66', έπειτα από λάθος του Γαλανόπουλου, μπήκε στην περιοχή, αλλά ο Στάνκοβιτς έπεσε στη γωνιά του και μπλόκαρε την μπάλα.

Μετά το 3-0, η Ένωση είχε και άλλες ευκαιρίες για γκολ. Κορυφαία η απίθανη ενέργεια του Φαν Βερτ, ο οποίος με ωραίο γυριστό σουτ στο 90+1' έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Ραντόνια (63' λ. τρ. Πινέδα), Μουστακόπουλος (78' Κοσίδης), Γαλανόπουλος, Τσούμπερ (65' Μαχαίρας), Φερνάντες, Μάνταλος, Φαν Βερτ.

Κηφισιά: Αγριμάκης, Προβυδάκης (79' Παναγιώτου), Ποζατζίδης, Μπαρμπόσα, Βαφέας, Να'α, Γκίνης, Παπασσάβας (55' Πέιος), Ταλάλ (55' Κουϊρουκίδης), Καλλέργης (70' Παυλάκης), Τετέι (70' Πρίτσας).

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της δεύτερης αγωνιστικής της φάσης των "16":

10 Ιανουαρίου

  • Athens Kallithea - Λαμία 1-2 (41' Νίλι - 34' Μανούσος, 38' Μαρτίνεθ)
  • ΠΑΟΚ - Καλαμάτα 2-0 (11', 13' Τόμας)

11 Ιανουαρίου

  • Άγιος Νικόλαος - Απόλλων Παραλιμνίου 1-2 (παρ.) (30' Μηνάς/2'-109' Γεωργιάδης)
  • 16:00 Άρης - Λεβαδειακός 1-0 (15' Μαντσίνι)
  • 16:30 Βόλος - Παναθηναϊκός 0-2 (40' Τσέριν, 80' Σπόραρ)
  • ΑΕΚ - Κηφισιά 3-0 (27' Μουστακόπουλος, 48' Ραντόνια, 82' Μαχαίρας)
  • 21:00 Ατρόμητος - Ολυμπιακός

12 Ιανουαρίου

  • Απόλλων Πόντου - Πανσερραϊκός

Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής της φάσης των "16":

  • Καλαμάτα - ΠΑΟΚ 0-2 (26' Ολιβέιρα, 78' Μπράντον Τόμας)
  • Απόλλων Παραλιμνίου - Άγιος Νικόλαος 2-2 (11', 62' Γκέκας/17' Μηνάς, 76' Σέχου)
  • Ολυμπιακός - Ατρόμητος 4-1 (7' Μπιέλ, 50'-65' Μαρσέλο, 64' Ελ Αραμπί/11' Κιάρτανσον)
  • Παναθηναϊκός - Βόλος 3-0 (45+3' Σπόραρ, 54' Τσέριν, 59' Βέρμπιτς)
  • Λαμία - Athens Kallithea 1-1 (88' Μπεχαράνο/80' Λουκίνας)
  • Κηφισιά - ΑΕΚ 0-2 (34' Λιβάι Γκαρσία, 45+3' Φαν Βερτ)
  • Λεβαδειακός - Άρης 1-2 (40' Τσιριγώτης / 52' Ιτούρμπε, 63' Πάλμα)
  • Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου 3-0 (12' Κανίς, 51' Κατσαντώνης, 79' Σοφιανός)

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

  • ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός
  • Ολυμπιακός / Ατρόμητος - Άρης
  • Απόλλων Παραλιμνίου - Λαμία
  • ΑΕΚ - Πανσερραϊκός / Απόλλων Πόντου

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

  • ΑΕΚ ή Πανσερραϊκός - Απόλλων Πόντου εναντίον Ολυμπιακός -Ατρόμητος ή Άρης

  • Απόλλων Παραλιμνίου ή Λαμία εναντίον ΠΑΟΚ ή Παναθηναϊκού

* Όλες οι φάσεις μέχρι τον τελικό κρίνονται σε διπλούς αγώνες και οι γηπεδούχοι είναι αυτοί που βγήκαν πρώτοι στην κληρωτίδα.

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΗΦΙΣΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ