ΑΕΚ

Η ΑΕΚ βρήκε την αποτελεσματικότητα που έψαχνε πριν από τις πολύ μεγάλες μάχες σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Αραούχο πανηγυρίζει αφού σκόραρε στο ΑΕΚ - Λαμία
Ο Αραούχο πανηγυρίζει αφού σκόραρε στο ΑΕΚ - Λαμία EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τη σημασία της νίκης της ΑΕΚ επί της Λαμίας, με σκόρερ τους παίκτες που έψαχναν το γκολ για να πάρουν μπροστά και να βρουν περισσότερα στη δύσκολη συνέχεια.

Έχοντας ένδεκα διαφορετικούς σκόρερ στο πρωτάθλημα μπήκε να παίξει η ΑΕΚ κόντρα στη Λαμία. Με μόλις ένα γκολ από παίκτη περιοχής -αυτό του Πόνσε κόντρα στον Ολυμπιακό- ο οποίος έμεινε στον πάγκο και κανένα μέχρι να ξεκινήσει το παιχνίδι από κάποιον εκ των Γκαρσία και Αραούχο που μετά από πολύ καιρό εμφανίστηκαν παρέα στην αρχική ενδεκάδα της Ένωσης.

Βασικά ήταν η πρώτη κοινή παρουσία τους σε παιχνίδι της Stoiximan Super League φέτος, από το ξεκίνημα του μαραθωνίου. Και κάπως έτσι επέστρεψε η κανονικότητα.

Βρήκε την αποτελεσματικότητά της

Αποτελεσματικότητα λοιπόν! Αυτή η λέξη που τόσο πολύ έλειπε από κάμποσα προηγούμενα παιχνίδια της ΑΕΚ σε Ελλάδα και Ευρώπη ήταν ξανά παρούσα, επειδή ο Λιβάι αρχικά κι ο αρχηγός στη συνέχεια, έκαναν αυτό που έπρεπε για να δώσουν στην ομάδα τα γκολ, τα οποία άνοιξαν τον δρόμο προς τη νίκη επί της Λαμίας.

Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν ήταν παρόντες περισσότερο, με ρυθμό και συνεχόμενα ματς, όμως ας πούμε ότι έγινε η αρχή. Αρκεί να υπάρχει υγεία, η οποία επλήγη αρκετά και για τους δύο κατά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, με πολλά ζητήματα και διαδοχικά "μπες-βγες" από τα σχέδια του Αλμέιδα.

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για την ΑΕΚ. Βρήκε γκολ από τον Λιβάι Γκαρσία, το οποίο παρεμπιπτόντως ήταν και το πρώτο του στη σεζόν συνολικά, έδειχνε να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο και να έχει το μομέντουμ για ένα δεύτερο τέρμα, όμως αυτό δεν ήρθε άμεσα, όπως δηλαδή το ήθελε.

Έτσι, όσο ο χρόνος κυλούσε, η Λαμία αποκτούσε αυτοπεποίθηση και με τη σωστή αντιμετώπιση από τον Βόκολο στον πάγκο και τους ποδοσφαιριστές στον αγωνιστικό χώρο, άρχισε να αγχώνει τους κάπως ανασφαλείς κιτρινόμαυρους.

"Μίλησε" η ποιότητα

Για λίγο ωστόσο... Εκεί που η Λαμία έδειχνε ότι θα πάρει μέτρα στο γήπεδο και θα επιχειρήσει να απειλήσει με δεδομένη την εξαιρετική ποιότητα που διαθέτει για το βεληνεκές της, ο Αραούχο πέτυχε το δεύτερο γκολ, με έναν τρόπο που συνηθίζει.

Αρνήθηκε να σουτάρει όταν τα πράγματα ήταν εύκολα για εκείνον με όλη την εστία μπροστά του, επιλέγοντας έναν άλλο δρόμο από πλάγια θέση, που εκτός από αποτελεσματικός ήταν κι εξαιρετικά θεαματικός.

Στην επανάληψη με το υπέρ της 2-0 να αισθάνεται ότι της δίνει την απαραίτητη ασφάλεια, η ΑΕΚ φανέρωσε σημάδια αφέλειας.

Σωρεία προσωπικών, αλλά κι ομαδικών λαθών απέναντι στην πολύ καλά δουλεμένη και θαρραλέα ομάδα της Λαμίας, έφεραν τους φιλοξενούμενους αρκετές φορές κοντά στην εστία της Ένωσης με αξιώσεις για να βρουν το γκολ που θα τους έβαζαν ξανά μέσα στο ματς.

Την έχασαν στο 89' με τη χαμένη εξ επαφής κεφαλιά του Τόσιτς κι ακολούθησε το γκολ του Μάνταλου, το οποίο επίσης ήταν το πρώτο του στο πρωτάθλημα.

Οι αλλαγές του Αλμέιδα έδωσαν λύσεις

Από το 65ο λεπτό κι έπειτα, ωστόσο, όταν κι έγιναν οι τέσσερις από τις πέντε αλλαγές του Ματίας Αλμέιδα, η Ένωση διαχειρίστηκε πολύ καλύτερα την κατάσταση και τελικά έφτασε σε αυτή τη νίκη που της δίνει ηρεμία ενόψει της διακοπής του πρωταθλήματος και χρόνο για να επουλωθούν οι πολλές ανοιχτές πληγές με τους απόντες που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών.

Ο στόχος είναι πλέον να επιστρέψει πλήρης στις υποχρεώσεις της για το ελληνικό πρωτάθλημα, τα ματς του Κυπέλλου με τον Άρη και φυσικά τις δύο μεγάλες προκλήσεις που της απομένουν στην Ευρώπη στην προσπάθειά της να κάνει το επόμενο μεγάλο βήμα.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ