ΑΕΚ

Ο Αργύρης Γιαννίκης είναι ένα ακόμα στοίχημα για την ΑΕΚ

Ο Αργύρης Γιαννίκης
Ο Αργύρης Γιαννίκης EUROKINISSI SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταπιάνεται με την επιλογή του Αργύρη Γιαννίκη για τον πάγκο της και αναρωτιέται πόσο πίστωση θα έχει άραγε ένας τεχνικός με χαμηλό δείγμα γραφής αν στραβώσουν γρήγορα τα αποτελέσματα.

Όλα δείχνουν ότι η μπίλια θα κάτσει στο όνομα του Αργύρη Γιαννίκη. Το είχα επισημάνει και σε πρόσφατο άρθρο ότι η απόφαση για τον επόμενο μετά το διαζύγιο με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς, θα εξαρτηθεί από το χρόνο που θα είχαν διαθέσιμο οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού για να ψάξουν εκτός των τειχών. Τέτοιος δεν τους δόθηκε, ίσως κι εκείνοι να φοβήθηκαν τις μακρόχρονες διαπραγματεύσεις σε περίοδο που παίζονται πολλά για την ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο.

Τις διαρροές για το πόσο έτοιμος εμφανίστηκε στο ραντεβού εντυπωσιάζοντας τους Γιάννη Παπαδημητρίου και Παναγιώτη Κονέ με τη γνώση και τα σχέδιά του για το ρόστερ της ομάδας, πάντοτε τις ακούω βερεσέ. Δεν έχουν σοβαρότητα αυτές οι προσεγγίσεις διότι απλούστατα κατά το παρελθόν, όλοι προετοιμασμένοι και πανέτοιμοι είχαν εμφανιστεί αλλά στην πορεία είδαμε μια τρύπα στο νερό. Τι να πρωτοθυμηθεί κάποιος; Τις φανφάρες για τον Καρντόσο; Το πως ο Μιλόγεβιτς έχει τα φόντα να εξελιχθεί σε νέο Μπάγεβιτς; Τρίχες κατσαρές.

Ασφαλώς, όλοι έχουν δικαίωμα στο όνειρο κι από κάπου χαμηλότερα ξεκινούν προτού διαβούν την πόρτα μιας μεγάλης ομάδας. Αλλά επειδή κυκλοφορεί και η "τρέλα" της (όχι και τόσο τελικά) φανταστικής σεζόν του Γιαννίκη στον ΠΑΣ Γιάννινα, καλό είναι να θυμίσουμε ότι πέραν της ωραίας μπάλας που το σύνολό του παρουσίασε, η τελική σούμα δεν είναι δα και τόσο εντυπωσιακή όσο παρουσιάζεται. Στην 9η θέση της βαθμολογίας τερμάτισε η ομάδα, με 16 ήττες, 8 ισοπαλίες και 9 νίκες, σκοράροντας μόλις 27 τέρματα σε 33 αναμετρήσεις. Ούτε με τα playoffs φλέρταρε στιγμή, ούτε καλύτερη του Βόλου ήταν που επίσης κέρδισε τις εντυπώσεις με τη δουλειά που έκανε εκεί ο Άνχελ Λόπεθ, ο οποίος έκανε ένα βήμα παραπάνω πηγαίνοντας στον Ατρόμητο και σήμερα είναι άνεργος.

Σύμφωνοι, του αναγνωρίζεται ότι την ανέβασε και την κράτησε εύκολα στη μεγάλη κατηγορία, όμως αυτό το έχουν κάνει κι άλλοι. Η επιλογή λοιπόν, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς και όχι να αιθεροβατούμε, είναι μια ζαριά στην ελπίδα ότι ο 41χρονος προπονητής θα εξελιχθεί σε αυτό που κάποιοι περιμένουν από εκείνον ότι μπορεί να εξελιχθεί. Είναι επίσης μια απόφαση με υψηλό ρίσκο να πάνε όλα στραβά πολύ γρήγορα και να "πεταχτεί" ακόμα μία σεζόν από τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο. Δεν πρέπει να λησμονούμε ότι ο πρωτόπειρος σε "ροκ ΑΕΚ" καταστάσεις τεχνικός θα πέσει κατευθείαν σε πρόγραμμα δύσκολο: Πρώτα με τον Ατρόμητο κι έπονται ο Βόλος (εκτός) κι ο Άρης (εντός).

Το πόσο έτοιμος είναι θα φανεί από τη διαχείριση του ρόστερ

Ο Γιαννίκης αναλαμβάνει επίσης σε μια πολύ ιδιότυπη περίοδο για το έμψυχο υλικό της ομάδας. Πέραν όσων του καταλογίζονται, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς επέμενε σε ένα πολύ "κοντό" rotation, πραγματοποιώντας ελάχιστες αλλαγές στην 11αδα από αγώνα σε αγώνα. Η διαχείρισή του ωστόσο ήταν τέτοια που δεν άφηνε περιθώρια αμφισβητήσεων και γκρίνιας εντός των αποδυτηρίων, κοινώς έδειχνε ότι ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση με εκείνους που δεν έπαιζαν πολύ. Είναι ένα σημείο κλειδί αυτό για τον πρώην τεχνικό του ΠΑΣ και πως θα καταφέρει γρήγορα να κερδίσει τα αποδυτήρια, διότι εκεί αρχίζει και τελειώνει το παιχνίδι για όλους. Όχι μόνο στην ΑΕΚ, σε όλες τις ομάδες ανά τον κόσμο.

Ένα ενθαρρυντικό στοιχείο, το οποίο και πάλι βέβαια δεν εξασφαλίζει κάτι αλλά τουλάχιστον ενισχύει την άποψη ότι διαθέτει υψηλή αυτοπεποίθηση, είναι ότι ο Γιαννίκης στόχευσε σε αυτό που συνέβη. Δεν έκλεισε σε κάποια από τις μικρομεσαίες ομάδες που τον πλησίασαν για να του προσφέρουν τη δουλειά διότι πίστευε ότι η ευκαιρία μιας μεγαλύτερης θα του παρουσιαζόταν μέσα στη σεζόν, όπως κι έγινε. Ειδικότερα για την ΑΕΚ, η οποία άλλωστε τον είχε αξιολογήσει και το περασμένο καλοκαίρι αποφασίζοντας τότε ότι έπρεπε να επιλέξει έναν πιο έμπειρο τεχνικό, ο φιλόδοξος κόουτς γνώριζε ότι θα είναι βασικός υποψήφιος σε περίπτωση αντικατάστασης του Μιλόγεβιτς. Παρακολουθούσε την ομάδα και δούλευε στο μυαλό του τα δικά του σχέδια.

Στο τέλος της συζήτησης, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ο γερμανικής φιλοσοφίας τεχνικός είναι κάτι περισσότερο από ακόμα ένα στοίχημα της Ένωσης για το αφεντικό του πάγκου. Μια λύση που στηρίζεται κυρίως στο καλό feeling των περισσοτέρων εντός του club ότι ο Γιαννίκης θα μπορέσει να λάμψει με την τακτική προσέγγισή του, σε μια ομάδα με υψηλό (και δυστυχώς διαχρονικό) δείκτη παθογένειας στο θέμα του προπονητή. Είναι ένα μεγάλο τεστ για τον ίδιο αλλά και για την ΑΕΚ που έχει μεγάλη ευκολία να τα χρεώνει όλα στους κόουτς όταν τα πράγματα στραβώνουν, είτε απομακρύνοντάς τους, είτε αδυνατώντας να τους πείσει ότι τους πιστεύει αληθινά. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε στο χορτάρι με την ευχή να αποδειχθεί όσο έτοιμος απαιτείται, σε έναν χώρο δουλειάς πολύ πολύ δύσκολο και πιεστικό.

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΡΓΥΡΗΣ ΓΙΑΝΝΙΚΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ