ΑΕΚ

Η ΑΕΚ άφησε κάτι που το είχε στα χέρια της, vol. 123

SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2023-2024 / PLAYOFFS / - ( / EUROKINISSI) ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την πεταμένη ευκαιρία της ΑΕΚ να κλειδώσει το πρωτάθλημα και το μεγάλο ματς που έρχεται για να το καταφέρει.

Υπερβολικός ο αριθμός στον τίτλο, μα μόνο με υπερβολή μπορείς να καταγράψεις το μέγεθος της αυτοκτονικής διάθεσης της ΑΕΚ απέναντι στην προσπάθειά της να κατακτήσει έναν δεύτερο σερί τίτλο. Μόνο με υπερβολή μπορεί να αποδοθεί σωστά το πώς σε τρία παιχνίδια απέναντι στον ΠΑΟΚ, κατάφερε να χαρίσει από τα χέρια της, τουλάχιστον 6 βαθμούς, με την ομολογία απέναντί του ότι δεν μπορεί να κρατήσει σκορ στα τελευταία λεπτά.

Αν μάλιστα γυρίσουμε το χρόνο λίγο πιο πίσω για να δούμε τις πόσες και πόσες φορές η ΑΕΚ φέτος δεν κατάφερε να διαχειριστεί παιχνίδια που είχε στα πόδια της, δεχόμενη γκολ στα τελευταία λεπτά των αγώνων, ίσως φτάσουμε σ' ένα περίεργο συμπέρασμα το οποίο σε κανέναν δεν θα αρέσει, αλλά ενδεχομένως να απηχεί την πραγματικότητα. Όταν ένα πρωτάθλημα στο οποίο θα μπορούσες να βρίσκεσαι τουλάχιστον 10 βαθμούς μπροστά από τον δεύτερο, αγκομαχείς για να το κερδίσεις στα τελευταία δύο ενενήνταλεπτα που σου απομένουν για να το κάνεις δικό σου, ίσως να μην είναι γραφτό να το κατακτήσεις.

Αν αυτή η σεζόν τελειώσει με την ΑΕΚ να μην είναι πρωταθλήτρια, θα περάσει στην ιστορία ως η πιο χαρισμένη παρτίδα όλων των εποχών στην ιστορία της. Δίχως αυτό να αποτελεί την παραμικρή ειρωνεία ή υποτίμηση προς κάθε αντίπαλό της ξεχωριστά, οφείλουμε να παραδεχτούμε ότι κανείς εκ των άλλων είχε τόσες ευκαιρίες για να καθαρίσει το πρωτάθλημα. Ουδείς εκ των άλλων έκανε τόσα λάθη για να βάλει τους άλλους διεκδικητές στο παιχνίδι. Τα έχει κάνει όλα η ΑΕΚ, τα έχει κάνει από μόνη της στον εαυτό της.

Μολαταύτα, ακόμα κι έτσι όπως εξελίχθηκε η κατάσταση, αυτή είναι που έχει το πάνω χέρι. Έχει μία τελευταία ζαριά για να μην προδώσει τον εαυτό της. Μία τελευταία ζαριά να την παίξει για τον εαυτό της δίχως να περιμένει τους άλλους. Μια νίκη του Παναθηναϊκού επί του Άρη, θα την είχε φέρει σε ακόμα πιο δύσκολη θέση. Και λογικά στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό, τα κανονάκια σωτηρίας που προκύπτουν από την αδυναμία των άλλων, ταυτόχρονα με τις δικές της απίστευτες δωρεές βαθμών, θα έχουν πλέον εκπνεύσει.

Το χειρότερο όλων για την ΑΕΚ είναι ότι μπαίνει σε μία διαδικασία 17 ημερών μέχρι το επόμενο παιχνίδι, σε κατάσταση αναγνώρισης της τεράστια ευκαιρίας που άφησε πίσω της χαμένη, σε κλίμα απογοήτευσης και αναπόφευκτης εσωστρέφειας. Προφανώς και είναι δυνατή, ούσα ακόμα η πρωταθλήτρια της χώρας, για να γνωρίζει ότι μπορεί να το κάνει ξανά. Θα είναι όμως για δύσκολη περίοδος αγωνιστικής και πνευματικής προετοιμασίας για έναν τελικό απέναντι στον Ολυμπιακό.

Έφερε έτσι τα πράγματα για να παίξει στον τίτλο στο Καραϊσκάκης και δεν έχει πλέον κανένα ελαφρυντικό για τον εαυτό της ενόψει αυτής της διαδικασίας.

Μην χάσετε την Game Night:

TAGS ΑΕΚ ΑΕΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ