OPINIONS

Δίχτυ ασφαλείας

Δίχτυ ασφαλείας
INTIME SPORTS

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το ασφαλές πέσιμο της ΑΕΚ που γρήγορο σήκωμα θα φέρει, την αυτεπάγγελτη δράση των αθλητικών εισαγγελέων, τις επιλογές προς συζήτηση του Δέλλα και τους νόμους που πρέπει να εφαρμοστούν και ας είναι σκληροί, αρκεί στο εξής να ισχύουν για όλους.

Χθες γράφτηκε ιστορία, αυτό είναι το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί. Ουδέποτε στο παρελθόν υπήρξε τέτοιες ξαφνικός θάνατος σε ανάλογο περιστατικό.

Ο Καλογερόπουλος μπήκε στα αποδυτήρια και δεν το συζήτησε καν να βγει έξω ξανά. Οι 65.000 τιμωρούνταν από τους 30 ηλίθιους οι οποίοι βρέθηκαν σε εξέδρα που είχε μείνει κλειστή (!) για λόγους ασφαλείας και το κακό έγινε.

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 0-1 (διακοπή)

Καλά έκανε, ορθά έπραξε ο διαιτητής! Αυτή την εντολή υπήρχε από την ΚΕΔ εδώ και κάμποσες ημέρες και αυτή έπρεπε να τηρηθεί. Η αρχή έγινε, το θέμα είναι βέβαια να υπάρξει η συνέχεια. Και να είναι η ίδια για άλλους. Το ποδόσφαιρο πρέπει να αλλάξει και οι νόμοι να τηρούνται.

Ασχέτως από το ότι ο Ολυμπιακός, ο οποίος στο πρόσφατο παρελθόν είχε ως προπονητές δύο εξαίρετους κυρίους των γηπέδων (Βαλβέρδε και Μίτσελ, τους οποίους προσωπικά θαύμαζα για το ήθος, το στυλ και τον χαρακτήρα τους), ξέπεσε στο να διατηρεί στον πάγκο του έναν προβοκάτορα τσαρλατάνο ή αν ο Κασάμι έχει την τάση να χειρονομεί με τρόπο χυδαίο, αυτοί οι καμμένοι που μπούκαραν στο γήπεδο δεν έπρεπε να βρεθούν εκεί.

Οι πανηγυρισμοί και το ντου

Οπότε η ΑΕΚ πρέπει να τιμωρηθεί και αυτό θα γίνει. Αν όντως όμως διανύουμε πλέον την περιβόητη περίοδο εφαρμογής της ισονομίας, απαιτώ - και το ίδιο πρέπει όλοι όσοι λέμε ότι ευαγγελιζόμαστε την καθαρότητα του ποδοσφαίρου να επιθυμούμε -, να δράσουν αυτεπάγγελτα οι αθλητικοί εισαγγελείς και να τους «καμπανιάσουν» (τους δύο προαναφερθέντες) κανονικά! Σε διαφορετική περίπτωση η πρόκληση θα παραμένει μόνιμα συνώνυμο της επιλεκτικής ατιμωρησίας.

Θα σηκωθεί γρήγορα η ΑΕΚ διότι...

... στο φινάλε έπεσε στο χορτάρι ούσα καλύτερη αγωνιστικά στο συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα και των δύο αγώνων. Ένα συμπτωματικό γκολ που έφερε τον αποκλεισμό από μία ομάδα με το επταπλάσιο (αν όχι ακόμα μεγαλύτερο) μπάτζετ δεν συνιστά ούτε ντροπή, ούτε λόγο να μεμψιμοιρεί κάποιος.

Πλάνα από την αποχώρηση και τη φυσούνα

Ότι ήταν μία σπουδαία χαμένη ευκαιρία, ουδείς μπορεί επίσης να το παραβλέψει. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από περίοδο βαθιάς κρίσης, ήταν σε κακό φεγγάρι. Δεν παύει όμως να είναι ομάδα με ικανούς παίκτες και ισχυρό dna το οποίο χθες αφύπνισε το ένστικτο της αυτοσυντήρησής του στα τελευταία 20 λεπτά του αγώνα.

Η ΑΕΚ εύκολα και γρήγορα θα σηκωθεί και θα προχωρήσει διότι χαρακτηρίζεται πλέον από διοικητική ασφάλεια και καθοδηγείται από ανθρώπους εντός της ομάδας οι οποίοι διαθέτουν σοφία γύρω από το ποδόσφαιρο

Υπάρχει εν ολίγοις το δίχτυ ασφαλείας μέσα στο οποίο απολαμβάνει τη σιγουριά που απαιτείται. Και ας μην λησμονούμε ότι βρίσκεται ακόμα στα μισά της εφαρμογής ενός σχεδίου που θα την καταστήσει πρωταγωνίστρια ξανά. Αυτό είναι το μόνο βέβαιο και πρέπει να το γνωρίζουν και προπάντων να το πιστεύουν οι φίλοι της ομάδας. Το ποτάμι δεν γυρίζει πλέον πίσω...

Στα αγωνιστικά τώρα...

... κάποιες από τις επιλογές του Δέλλα ίσως και να έπαιξαν ρόλο αρνητικό στα τελευταία λεπτά του αγώνα. Η αλλαγή του Ντακόλ αποδείχτηκε εντελώς άστοχη, προφανώς θα έπρεπε να αγωνιστεί ο Κορδέρο ώστε η ΑΕΚ να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή της όσο ο Ολυμπιακός κέρδιζε μέτρα και πλησίαζε την εστία της ολοένα και πιο απειλητικά.

"Ξανά στις φλόγες το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Επίσης πιο λογικό μου ακούγεται στα τελευταία λεπτά, όταν η μπάλα έπρεπε να «τρώγεται» φάση προς φάση, να έμπαινε ως αλλαγή ο Κολοβέτσιος ώστε να υπάρξει καλύτερη ανταπόκριση στα γεμίσματα των φιλοξενούμενων. Και όχι ο Ντούνης ο οποίος με το που εισήλθε στο γήπεδο άρχισε να «φλυαρεί» κάνοντας ντρίπλες, ενώ ακολούθως παρατούσε τις φάσεις διαμαρτυρόμενος.

Ο Δέλλας το είδε πιο... μοντέρνα! Ήθελε να έχει φορ (όταν μπήκε ο Ντακόλ, ο Αραβίδης τραβήχτηκε στα άκρα) και απέφυγε να αλλάξει τη διάταξη (για παράδειγμα σε ένα 3-6-1 με γεμάτη μεσαία γραμμή και τρεις στόπερ) στέλνοντας στο χορτάρι τον Ντούνη για να τρέξει με τη μπάλα. Δεν του βγήκε τίποτα από τα δύο και η ΑΕΚ δεν βοηθήθηκε όσο θα έπρεπε στα τελευταία λεπτά της πίεσης. Παίζει και ο προπονητής από τον πάγκο και δεν θεωρείται απαραίτητο να βρίσκεται μόνιμα σε καλή μέρα.

Κάτι τελευταίο... Η ομάδα και οι κύκλοι της που πριν τα δύο ματς μιλούσαν για 6αρες και απαξίωναν την ΑΕΚ, πανηγύρισαν σαν να κατέκτησαν τρόπαιο ευρωπαϊκό. Αυτό το ξέσπασμα πρέπει να συνιστά τιμή για τους φίλους της Ενωσης. Η δική τους ομάδα γίνει ήδη γίνει ξανά όχι απλώς υπολογίσιμη αλλά δύναμη αναγνωρισμένη από τη Β' Εθνική.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ