ΑΕΚ

Αν θέλεις τον Εντσάμ, πληρώνεις τη Σέλτικ και τον έχεις

Ο Ολιβιέ Εντσάμ με τη φανέλα της Σέλτικ
Ο Ολιβιέ Εντσάμ με τη φανέλα της Σέλτικ © 2021 GREGORIO BORGIA/AP IMAGES

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου καταγράφει μια διαφορετική οπτική της υπόθεσης Ολιβιέ Εντσάμ, για την οποία η ΑΕΚ προφανώς και επέλεξε μια στρατηγική που ήθελε να πετάξει έξω τους Σκωτσέζους. Και αυτοί δεν είναι "Αμερικανάκια".

Προσέξτε τώρα λογική... Η ΑΕΚ δεν επιτρέπει στον Νέναντ Κρστίτσιτς να μείνει ελεύθερος δίχως οικονομικό αντάλλαγμα. Κι ορθώς πράττει από τη στιγμή κατά την οποία ο Σέρβος μέσος έχει συμβόλαιο μαζί της έως το καλοκαίρι του 2022 και πιέζει με τρόπο αντιεπαγγελματικό για την αποχώρησή του. Διότι η κοπάνα από τις προπονήσεις και την προετοιμασία, δίχως σχετική άδεια, δεν συνιστούν ορθή αντιμετώπιση της κατάστασης.

Την ίδια ώρα ωστόσο, για την ακρίβεια εδώ και ένα μήνα, η ΑΕΚ μηχανεύεται συμφωνία με τον Ολιβιέ Εντσάμ -ο οποίος μάλιστα ήλθε και στην Ελλάδα για να «κλειδώσει» το deal- μη δείχνοντας τη διάθεση (και πρόθεση) να συνομιλήσει με την έχουσα το δικαίωμα επέκτασης της συνεργασίας με τον Γάλλο ποδοσφαιριστή, σκοτσεζική Σέλτικ. Σε συνεργασία με τον ατζέντη του παίκτη, έφτασαν σε συμφωνία για όταν αυτός θα μείνει ελεύθερος. Δίχως τελικά να γνωρίζουν πότε (και αν) θα συμβεί αυτό. Μεγαλείο κομπογιαννιτισμού!

Πόσο πιο απλό θα ήταν αλήθεια για την ΑΕΚ το να προσέγγιζε τη Σέλτικ -από την οποία έχει λαμβάνειν συνολικά 5 εκατ. ευρώ από την πώληση του Μπάρκα- και να της έκανε μια όμορφη πρόταση για έναν ποδοσφαιριστή που οι «Κέλτες» δεν υπολογίζουν; Σεβόμενη πάνω από όλα ότι ο σύλλογος της Γλασκώβης χρυσοπλήρωσε για τον διεθνή Έλληνα γκολκίπερ κι ενέδωσε στις απαιτήσεις της Ένωσης το περασμένο καλοκαίρι, δίχως να μπει σε ιδιαίτερα παζάρια.

Δεν είναι «αμερικανάκια» οι Σκωτσέζοι. Τα έβαλαν κάτω, κατάλαβαν ότι δεν τους συμφέρει να τον χάσουν τζάμπα όσο το ενδιαφέρον για τον Γάλλο άρχιζε να εντείνεται και νέοι μνηστήρες να εμφανίζονται στο προσκήνιο. Γι αυτό λοιπόν σκέφτονται να κάνουν χρήση του δικαιώματος επέκτασης της συνεργασίας και να τον παραχωρήσουν με πώληση. Η Σέλτικ έβαλε οψιόν αγοράς 6 εκατ. ευρώ στη Μαρσέιγ τον περασμένο Γενάρη, θα τον άφηνε δωρεάν για την ΑΕΚ; Το πιστέψαμε για λίγο γιατί το έγραφαν και οι Σκωτσέζοι. Αλλά τελικά ταξιδεύαμε όλοι σε ένα συννεφάκι...

Το τελευταίο χαρτί και η απονομή των ευθυνών

Κι όμως, υπάρχει ακόμα χρόνος και τρόπος. Απλά είναι τα πράγματα και απαιτούν οικονομική υπέρβαση. Η ΑΕΚ έχει λαμβάνειν κάπου στα 2 εκατ. ευρώ από τις δύο επόμενες δόσεις που είναι να πληρώσει η Σέλτικ για τον Μπάρκα. Ας τα χαρίσει στους Σκωτσέζους και αύριο το πρωί ο Εντσάμ θα είναι στην Αθήνα. Έτσι επιτυγχάνονται οι μεταγραφές σπουδαίων παικτών, όχι με τακτικές πλάγιων δρόμων που στο τέλος της ημέρας, χαλούν και την έξωθεν καλή μαρτυρία του club. Πληρώνεις και έχεις τον παίκτη. Τελεία, παράγραφος.

Με τον κόσμο της ομάδας να ζει την απόλυτη απογοήτευση και τη γκρίνια να επιτίθεται στην ΑΕΚ προτού αυτή να έχει αρχίσει ακόμα τη σοβαρή δουλειά για να ξαναγίνει ομάδα, απαιτείται άμεση απάντηση. Είτε με τον Εντσάμ, είτε με έναν ποδοσφαιριστή ανάλογου βεληνεκούς, που αμφιβάλλω πολύ ότι η ΑΕΚ έχει εντοπίσει και προχωρήσει μαζί του. Θα πρέπει επίσης να μας πει κάποιος από την ομάδα, πως επί μήνες ολόκληρους έψαχνε στόπερ-ηγέτη για να καταλήξει τελικά στον Τζαβέλλα. Κι αν θα έλθει ένας leader για την άμυνα, ανεξάρτητα με το αν θα αποχωρήσει ή όχι ο Νεντελτσιάρου. Νομίζω ότι όλοι ξέρουμε την απάντηση...

Με αυτά που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό, την ΑΕΚ να ταξιδεύει στην Ολλανδία με την περυσινή καταστροφική άμυνα και με μόλις μία προσθήκη ενδεκάδας στην αποστολή της, είναι λογικό να τα έχει χάσει και ο Μιλόγεβιτς. Ο κίνδυνος να γίνει ο Ουζουνίδης νο. 2 στο θέμα της ενίσχυσης του ρόστερ στο σωστό χρόνο και με την απαιτούμενη ποιότητα, γίνεται κάθε μέρα και πιο ορατός. Τουλάχιστον μαθαίνω ότι ο Σέρβος είναι ήδη στα σχοινιά και πιέζει, δεν θα γίνει το θύμα κανενός. Φτάνει όμως αυτό; Όχι φυσικά...

TAGS ΑΕΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ