ΑΕΚ

ΑΕΚ: Από το ritiro στο μείνετε στα σπίτια σας

Ο Αργύρης Γιαννίκης στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ
Ο Αργύρης Γιαννίκης στην πρώτη συνέντευξη Τύπου ως προπονητής της ΑΕΚ PHOTO CREDITS: INTIME

Η ΑΕΚ είχε προ μερικών μηνών ζήσει εφιαλτικές στιγμές που είχαν προσωρινό αντίκτυπο και στην εξωγηπεδική ζωή των παικτών. Στο σήμερα, ο Αργύρης Γιαννίκης φέρνει γρήγορα κάποιες καινοτομίες.

Ήταν 5 Απριλίου, μία ημέρα μετά την εντός έδρας συντριβή (1-5) της ΑΕΚ από τον Ολυμπιακό, όταν η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε την εφαρμογή ''ritiro'', δηλαδή την απομόνωση των παικτών και του προπονητή σε ξενοδοχείο έως το επόμενο παιχνίδι, το οποίο ήταν τότε ο πρώτος ημιτελικός Κυπέλλου απέναντι στον ΠΑΟΚ. Συνέβη υπό το φόβο αντιδράσεων κατά των παικτών, μετά τα όσα είχαν ειπωθεί από οπαδούς της ομάδας, κυρίως στο διαδίκτυο.

Τώρα, η ομάδα οδηγείται σε μια διαφορετική πορεία, με τον Αργύρη Γιαννίκη να εισηγείται να πάψουν οι διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο το βράδυ που προηγείται των εντός έδρας αγώνων στο ΟΑΚΑ, καθώς θεωρεί ότι δεν υπάρχει λόγος για να συμβαίνει αυτό, εκτός από συγκεκριμένες περιπτώσεις, ίσως επί παραδείγματι πριν από κάποιο ντέρμπι ή άλλο σημαντικό παιχνίδι.

Δεν είναι κάτι τρομερό, σίγουρα όμως καταδεικνύει μια διαφορά φιλοσοφίας από τα γνωστά και τετριμμένα. Από την άλλη, ενδέχεται μελλοντικά να αποδειχθεί και μια λανθασμένη επιλογή, ποιος ξέρει...

Από τα πρώτα λόγια του στην επίσημη παρουσίασή του από την ΑΕΚ, ο νέος προπονητής της ομάδας έδειξε τη διάθεσή του να γίνει μια ακαριαία διακοπή στους συσχετισμούς με ό,τι έχει προηγηθεί.

Δεν του αρέσει να του ρωτούν για τα παλιά, γύρισε τη σελίδα μονομιάς και προφανώς με την επιλογή του αυτή, έδειξε ότι δεν τον απασχολεί να επανέλθει σε οτιδήποτε που αφορούσε την προηγούμενη κατάσταση για να δικαιολογηθεί αν κάτι δεν πάει καλά. Κοινώς, πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία που πολλοί προπονητές ψάχνουν για να πιαστούν στις περιπτώσεις που η δουλειά τους δεν αποφέρει αποτέλεσμα.

Στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων πάλι, ο 41χρονος τεχνικός αφήνει διαφορετικό στίγμα σε σύγκριση με όσα οι περισσότεροι παίκτες έχουν συνηθίσει. Για παράδειγμα, είναι ένας κόουτς ο οποίος αφιερώνει ώρες στη μελέτη του κάθε επόμενου αντιπάλου, ικανός να δει 4 και 5 ολόκληρα παιχνίδια στη σειρά για να σχηματίσει αποκρυσταλλωμένη άποψη προτού αναλύσει την τακτική που θα ακολουθήσει η ομάδα στους ποδοσφαιριστές της.

Ωστόσο δεν είναι αυτός που θα τους πάρει τα αφτιά και θα τους κάνει να μπουχτίσουν με διαρκείς μακροσκελείς ομιλίες, αντιθέτως θα τα μαζέψει όλα συνοπτικά στη σκέψη του και σε 10-15 λεπτά θα έχει εξηγήσει το πλάνο του και τι περιμένει από τον κάθε παίκτη ξεχωριστά.

Αν θέλει να πει κάτι ιδιαίτερο σε συγκεκριμένους ποδοσφαιριστές, θα το κάνει κατ' ιδίαν και δεν θα αναφερθεί σε όλη την ομάδα ώστε να σπαταληθεί χρόνος και για τους υπόλοιπους. Το ίδιο κοφτός και ευθύς είναι και κατά τη διάρκεια των ασκήσεων στην προπόνηση, οι οποίες είναι περίπλοκες μεν, ωστόσο εξηγούνται από εκείνον με ιδιαίτερη απλότητα και ευστοχία.

Οι προπονήσεις προ της καταρρακτώδους βροχής, είχαν αποκτήσει ξανά ρυθμό και κέφι, παρόλο που σε σημαντικό βαθμό ήταν περισσότερο απαιτητικές και κουραστικές, από τη στιγμή που στο κόλπο μπήκε και ο μετρ στη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και έκρηξης, γυμναστής Παναγιώτης Βούλγαρης.

Όλα μοιάζουν πιο δύσκολα για τους ποδοσφαιριστές, συνάμα όμως και πιο ενδιαφέροντα, ενώ έχει ανέβει και ο ανταγωνισμός καθώς περισσότερη προσπάθεια καταβάλλουν πλέον για να κερδίσουν μια θέση στον ήλιο της ενδεκάδας και της συμμετοχής γενικότερα, οι παίκτες που δεν έπαιζαν πολύ.

TAGS ΑΕΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ