STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-5: "Κόκκινη" επίδειξη δύναμης, διασυρμός της Ένωσης

Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ
Ο Ελ Αραμπί πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο στο ΟΑΚΑ, διέσυρε 5-1 την ΑΕΚ με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιώργο Μασούρα (2 γκολ) και έκανε άλλο ένα βήμα για τη μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος. (VIDEOS)

Ο Ολυμπιακός πέρασε σαν σίφουνας από το ΟΑΚΑ, διέσυρε 5-1 την ΑΕΚ για τη 2η αγωνιστική των playoffs της Super League Interwetten και έκανε άλλο ένα βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και μαθηματικά.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς σημείωσε τέσσερα γκολ στο πρώτο μέρος, με τον Γιώργο Μασούρα να είναι πρωταγωνιστής, σημειώνοντας τα δύο τέρματα με υπέροχα τελειώματα.

Πλέον, η Ένωση, με την εικόνα που παρουσίασε και απέναντι στους "ερυθρολεύκους", κινδυνεύει να μείνει εκτός Ευρώπης, αφού είναι στην πέμπτη θέση με 48 βαθμούς. Με τη λήξη του αγώνα, οι οπαδοί της ΑΕΚ σταμάτησαν τους παίκτες πριν μπουν στα αποδυτήρια και τους τα "έψαλαν" για την εικόνα που παρουσίασαν, σε ένα απίστευτο σκηνικό.

"ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΗ" ΕΠΕΛΑΣΗ ΜΕ SHOW ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ

Τα πρώτα 15 λεπτά του αγώνα ήταν αναγνωριστικά, με τον Ολυμπιακό να έχει τον έλεγχο και να καταφέρνει να μετουσιώσει σε γκολ την πρώτη τελική του στο ματς. Συγκεκριμένα στο 16', ο Μαντί Καμαρά, που έχει μετατραπεί σε δήμιο της ΑΕΚ, επιχείρησε το σουτ από το ύψος του ημικυκλίου της μεγάλης περιοχής, με την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, ύστερα από παρέμβαση και του Νασίμ Χνιντ.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Μουαμέρ Τάνκοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, μετά από πλασέ του Πέτρου Μάνταλου, αλλά το γκολ ακυρώθηκε -σωστά- ως οφσάιντ.

Μετά το 20ό λεπτό ανέλαβε... δράση ο Γιώργος Μασούρας. Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός των "ερυθρολεύκων" επιβεβαίωσε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και αποτελεί ένας από τους πιο απειλητικούς παίκτες του πρωταθλήματος. Στο 23' με υπέροχο πλασέ απ' τα αριστερά νίκησε τον Γιώργο Αθανασιάδη για το 0-2, ενώ λίγο πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, βρέθηκε ξανά απέναντι στον γκολκίπερ της ΑΕΚ, διαμορφώνοντας το 0-4.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Στο μεσοδιάστημα, ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί εκμεταλλεύτηκε το "δώρο" του Έλντερ Λόπες και με όμορφο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-3.

Στον αντίποδα, η Ένωση δεν έδειξε τίποτα επιθετικά στο πρώτο μέρος, με τον Λιβάι Γκαρσία να είναι εκτός αγώνα, τον Μάνταλο καλά κλεισμένο και τον Νέλσον Ολιβέιρα να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα κόντρα στην αμυντική τριάδα των "ερυθρολεύκων". Αποτέλεσμα, πέρα από δύο μακρινά σουτ των Γκαρσία και Ολιβέιρα, να μην απειλήσει την εστία του Ζοζέ Σα.

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΑΚΙΝΔΥΝΗ Η ΑΕΚ

Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός επέλεξε να διαχειριστεί το υπέρ του προβάδισμα. Ο Πέδρο Μαρτίνς φρέσκαρε την ομάδα του μεσοεπιθετικά και την ίδια στιγμή δεν απειλήθηκε αμυντικά. Ουσιαστικά, η μοναδική αξιόλογη φάση της Ένωσης, πέρα από το ακυρωθέν γκολ του Νέλσον Ολιβέιρα στο 49', ήταν η κεφαλιά του Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 68ο λεπτό.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ... ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΚΙ Ο ΚΑΡΙΜ ΤΟ ΓΚΟΛ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ

Ο Ολυμπιακός είχε κατεβάσει ένταση, αλλά όταν βρήκε ξανά την ευκαιρία "χτύπησε" στην αντεπίθεση, με τον Χοσέ Χολέμπας να γυρίζει στον Κώστα Φορτούνη, ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή, συνεχίζοντας την παράδοση που έχει "χτίσει" με αντίπαλο την Ένωση.

Το μόνο που κατάφερε η Ένωση ήταν να μειώσει σε 5-1 με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στο 88ο λεπτό, με τον Ιρανό επιθετικό να σκοράρει για πρώτη φορά κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ