OPINIONS

Τέσσερις για τον τίτλο του φιλέ

ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 2008)
ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ (ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 2008) INTIME SPORTS

Πριν από ένα περίπου μήνα, ο Ολυμπιακός ήταν το ακλόνητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος βόλεϊ, αλλά από τότε άλλαξαν πολλά, είδαμε και μάθαμε κάποια πράγματα και αναθεωρήσαμε τα πάντα.

Πρώτα απ όλα ο ερχομός του Κουβανού Ντεσπέιν δεν ενθουσίασε πολύ. Κι αυτό γιατί όπως μας είπε γνώστης του βόλεϊ που είδε προπονήσεις "αν ήταν λευκός, δύσκολα θα του έδινες θέση ξένου. Δεν έχει σχέση με τους καλούς Κουβανούς".

Βέβαια υπάρχουν πολλά ελαφρυντικά και απορίες. Πρώτα απ' όλα μπορεί μετά από δυο μήνες να βρει τη φόρμα του, αλλά αυτή την εποχή είναι απογοητευτικός με πλαδαρό σώμα. Ο άνθρωπος έμεινε εκτός αγώνων για δυο χρόνια και το ρίσκο που πήρε ο Γκουλινέλι είναι μεγάλο.

Κατά δεύτερο λόγο και το μεγάλο ερωτηματικό, είναι η παρουσία του Τζούριτς στη θέση του διαγώνιου, κι αυτή την εποχή δεν είναι καλύτερος του Μπίλινγκς (Ηρακλής), Γιορντάνοφ (Παναθηναικός). Μπορεί σε δυο-τρεις μήνες να τους αφήσει πολύ πίσω, αλλά τώρα υπολείπεται των άλλων δυο (τον Ντορζέλας της ΕΑΠ δεν τον γνωρίζουμε).

Απο εκεί και πέρα ο Παναθηναικός με την προσθήκη των Γιορντάνοφ, Καστάρντ θα διεκδικήσει τον τίτλο και πολύ σωστά είπε ο Αχιλλέας Παπαδημητρίου " με τους δυο ξένους πάμε για πρωτάθλημα". Οι υπόλοιποι του Παναθηναικού είναι οι διεθνείς Πετρέας, Πανταλέων, Παπαδημητρίου, Λάππας και ο πασαδόρος της Ισπανίας Γκενς. Και πάνω απ' όλα δεν υπάρχει πίεση για τίτλο, λόγω των οικονομικών προβλημάτων, που μπορούν βέβαια να τον... διαλύσουν.

Ο Ηρακλής έχει φέτος ένα συν. Δεν υπάρχουν πλέον μυαλοπώληδες στην ομάδα και το απόλυτο κουμάντο το κάνει ο Αλέκος Λεώνης, που είναι βάση αποτελεσμάτων ο κορυφαίος Έλληνας προπονητής. Ερωτηματικό αν θα αντέξει ο 36χρονος Αρχιλάγος, αφού με το πρώτο φιλικό είχε πρόβλημα. Είναι όμως ευκαιρία για τον Θεσσαλονικιό προπονητή να δώσει ευκαιρίες στους νέους, κάτι που δεν έπραξε ποτέ στο παρελθόν. Κι αυτό επειδή στην ομάδα των Μπολ, Στάνλεϊ, Μπάεφ, Χοφ, Τσίζολα δεν χωρούσαν μικροί και πειραματισμοί.

Η ΕΑ Πατρών με τους Κουρνέτα, Στεφάνου, Σουλτανόπουλο που έχουν το DNA του πρωταθλητή, αλλά και με τους Ροντρίγκο, Ντορζέλας, Ράντιτς μπορεί να κάνει μεγάλες ζημιές, αλλά εκεί το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο προπονητής Γιώργος Χριστόπουλος που πήγαινε πέρυσι τρένο την ΕΑΠ, αλλά όταν ήρθε η ώρα που κρίνονταν οι τίτλοι την... εκτροχίασε. Ο Μανώλης Ρογδάκης τον εμπιστεύθηκε για μια ακόμη χρονιά και ίσως φέτος δικαιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ