OPINIONS

Η πρώτη γεύση του βόλεϊ

Η πρώτη γεύση του βόλεϊ
INTIME SPORTS

Mπαίνουμε στην τελική ευθεία για το ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου βόλει, στις 15 Οκτωβρίου έχουμε το Σούπερ Καπ Ολυμπιακός-Παναθηναικός στη Σαντορίνη και σιγά-σιγά βλέπουμε που πατούν και που βρίσκονται οι ομάδες.

Ο Ολυμπιακός που θεωρητικά είναι το φαβορί, πρέπει να λύσει πολλά προβλήματα, με κυριότερο την αγωνιστική ετοιμότητα του Ντεσπέιν. Ο Κουβανός μετά από συμφωνία με την κυβέρνηση και το Υπουργείο των Σπορ, έμεινε εκτός αγώνων για δυο χρόνια και είναι σαν να ξαναρχίζει από την αρχή το βόλει.

Βέβαια όπως μας είπε ο Φλάβιο Γκουλινέλι, γνώριζε το πρόβλημα και πιστεύει ότι σε ένα, ενάμιση μήνα θα είναι έτοιμος. Ως τότε θα παίζει ο Φράγκος με τον Γιαμπλόνσκι που αναμένεται στην Ελλάδα την Παρασκευή και θα πάει κατευθείαν στην Καρδίτσα, όπου παίζουν σε τουρνουά ο Ολυμπιακός, η Λαμία και ο Ηρακλής.

Ένα άλλο θέμα είναι η προσαρμογή του Τζούριτς σε θέση διαγώνιου και όπως φάνηκε και στην Εθνική δεν ξέρει καλά το νέο ρόλο του και το σπουδαιότερο δεν έχει διάρκεια. Στον Ολυμπιακό βέβαια θα έχει καλύτερους συμπαίκτες και ο Γκουλινέλι που θήτευσε δίπλα σε Μπεμπέτο, Μοντάλι μπορεί να του μάθει τα μυστικά.

Για τον Παναθηναικό δεν ξέρουμε από πού να αρχίσουμε και που να τελειώσουμε, αν και για εμάς το κακό πηγάζει από το γεγονός ότι οι πόρτες του ερασιτέχνη είναι ερμητικά κλειστές. Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έβαλε τοποτηρητή τον Μιχάλη Κίτσιο και κανείς δεν πλησιάζει να δώσει τα λεφτά και τον χρόνο του.

Έτσι ο Παναθηναικός έμεινε με τους Έλληνες παίκτες που δεν είχαν άλλη επιλογή και παίρνει ξένους που δεν έχουν απαιτήσεις. Η Λέφσκι για παράδειγμα έβαλε όρο παραχώρησης του Γιορντάνοφ, την πληρωμή του σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν μείνει για δυο μήνες απλήρωτος, θα είναι και ελεύθερος και δεν το δέχθηκε ο Κίτσιος γιατί ξέρει καλύτερα από εμάς ότι δεν μπορεί να πληρώσει στην ώρα του, αλλά και να εξοφλήσει τους παίκτες που είναι απλήρωτοι από τον περασμένο Δεκέμβιο. Κι όλα αυτά ενώ είχαν το χρυσορυχείο που λεγόταν Σταθοκωστόπουλος, αλλά με τους λεονταρισμούς του Θανάση Γιαννακόπουλου, σφράγισαν τις πόρτες.

Ο Ηρακλής δουλεύει αθόρυβα, δεν έχει όμως το ρόστερ των προηγούμενων χρόνων. Και βασίζεται σε έναν 36 χρονο Κουβανό , φίλο του Μπρουκς, που ουδείς γνωρίζει αν θα αντέξει. Βέβαια εκεί περιμένουν πολλά από τον Αλέκο Λεώνη, αλλά όπως μας έλεγε πρόσφατα ο Βαγγέλης Μπερμπέρογλου (σκοπεύει να αναλάβει τον Ηρακλή), ο Θεσσαλονικιός προπονητής δεν είναι κοινά αποδεκτός.

Υπάρχει μια μικρή μερίδα οπαδών που δεν ξεχνά ότι έφυγε για την Εθνική και τον Παναθηναικό. Και καλά έκανε ως επαγγελματίας, αλλά τώρα πλέον δεν μπορεί να επικαλείται την … ηρακλοφροσύνη του όπως στο παρελθόν. Είναι βέβαια ένα εσωτερικό θέμα που θα λυθεί αν θα έρθουν οι νίκες.

Πιο κάτω η ΕΑΠ, που απ ότι φαίνεται μπήκε κι αυτή σε ρυθμούς ΔΝΤ. Ο Μανώλης Ρογδάκης που χάιδευε τους πάντες, έγινε πλέον στυγνός και έδιωξε με κλωτσιές τον Ράντιτς. Ο Σέρβος δυσανασχέτησε που έμεινε για δεύτερη μέρα σε ξενοδοχείο και δεν πήγε στην προπόνηση. Κατά τη γνώμη μας, αυτό ήταν το χρόνιο πρόβλημα της ΕΑΠ, η καλή συμπεριφορά του προέδρου σε παίκτες και προπονητές.

Και όσον αφορά την ΕΟΠΕ, αντί να παράξουν έργο, ασχολούνται με τη σύσταση επιτροπών με ερασιτεχνισμό και επιπολαιότητα. Το μόνο που φαίνεται να κινείται είναι το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, στο οποίο είμαστε και χορηγοί. Αρκεί να το αφήσουν να αναπνεύσει και να το κατευθύνουν αυτοί που γνωρίζουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ