ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Αλλάζει πίστα με Τικίνιο ο Ολυμπιακός

Ο Τικίνιο πανηγυρίζει γκολ του στο Πόρτο - Γιουνγκ Μπόις στο Europa League.
Ο Τικίνιο πανηγυρίζει γκολ του στο Πόρτο - Γιουνγκ Μπόις © 2021 LUIS VIEIRA/ASSOCIATED PRESS

Ο Τικίνιο ξεκίνησε το ταξίδι για Ελλάδα, με ενδιάμεση στάση την έδρα του Πέδρο Μαρτίνς και ο Σταύρος Γεωργακόπουλος εξηγεί τι δείχνει αυτή η κίνηση για τον Ολυμπιακό μέσα κι έξω από το γήπεδο.

Πέρα από σοβαρή ενίσχυση στην επίθεση, η απόκτηση του Τικίνιο από πλευράς Ολυμπιακού δείχνει πολλά μέσα κι έξω από το γήπεδο. Όταν ο Πέδρο Μαρτίνς έριξε το όνομα του 30χρονου Βραζιλιάνου επιθετικού στο τραπέζι, οι περισσότεροι υποδέχθηκαν αυτή την κουβέντα με επιφυλακτικότητα. Λογικό ήταν να σκεφτεί κανείς ότι ο 30χρονος φορ… περισσεύει από τη στιγμή που στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν ο Ελ Αραμπί και ο Χασάν.

Μέσα σε αυτούς, ωστόσο, όπως αποδείχθηκε στην πράξη δεν ήταν ο Βαγγέλης Μαρινάκης. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ενημερώθηκε για την επιθυμία του κόουτς να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης με έναν ακόμη στράικερ πρώτης γραμμής, με την υποσημείωση πως ο συγκεκριμένος παίκτης υπό άλλες συνθήκες πολύ δύσκολα θα ερχόταν στην Ελλάδα και “άναψε” το πράσινο φως.

Τι σημαίνει αυτό; Πολύ απλά είπε “ναι” στην υπέρβαση που του ζήτησε να κάνει ο προπονητής. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Όταν έχεις έναν επιθετικό αξίας 2 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο όπως ο Ελ Αραμπί, έχεις πληρώσει γύρω στα 2,5 εκατ. ευρώ τον Χασάν για αγορά, ενώ ο Αιγύπτιος παίρνει και 700-800 χιλιάδες σε ετήσια βάση χωρίς τα μπόνους, δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα να προχωρήσεις σε μια τόσο δαπανηρή κίνηση.

Όπως συζητούσαμε μεσοβδόμαδα και στο The Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο, ο Τικίνιο αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο για 2+1 χρόνια με πάγια αποζημίωση 1,2 εκατ. ευρώ ανά έτος, συν μπόνους, συν πριμ υπογραφής, συν το δικαίωμα να ανανεώσει αυτόματα το συμβόλαιο αν στη διάρκεια της δεύτερης σεζόν πιάσει συγκεκριμένο αριθμό συμμετοχών.

Με άλλα λόγια, η επιθετική γραμμή του Ολυμπιακού την επόμενη σεζόν θα κοστίζει πάνω από 4 εκατομμύρια και κάποια από αυτά θα... ξεκουράζονται στον πάγκο ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε ματς.

Πριν από μερικές ημέρες σε τούτη εδώ τη γωνιά του SPORT24 διαβάσατε για τον “Θωρακισμένο Μαρτίνς”. Για την πρόθεση δηλαδή του Ολυμπιακού να γεμίσει ακόμη περισσότερο τη φαρέτρα του προπονητή με ό,τι "όπλο" θεωρεί απαραίτητο, ακόμη κι αν χρειαστεί να γίνουν οικονομικές υπερβάσεις.

Με τον Τικίνιο, ο οποίος θα περάσει πρώτα μια βόλτα από την Πορτογαλία για να τα πει από κοντά -αν δοθεί η ευκαιρία- με τον Πέδρο Μαρτίνς ή τους συνεργάτες του, πριν συνεχίσει με προορισμό τη χώρα μας και τον Πειραιά, οι πρωταθλητές αποκτούν έναν φορ που ήταν βασικός στην Πόρτο για περίπου μια τριετία. Έναν επιθετικό, ο οποίος μπορεί να προσαρμοστεί το ίδιο καλά και στο “κεφάλι” της επίθεσης, αλλά και ως δίδυμο με τον Ελ Αραμπί ή τον Χασάν πλάι του.

Το μόνο αρνητικό της ιστορίας είναι ότι ο Τικίνιο έχει να αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι από τον Δεκέμβρη, λόγω των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην ομάδα του στην Κίνα. Άρα θα χρειαστεί περισσότερη δουλειά σε ατομικό επίπεδο, προκειμένου να είναι σε θέση να μπει με την ομάδα στην προετοιμασία και να είναι χρήσιμος να προσφέρει ακόμη και στα προκριματικά.

Το ακόμη πιο σημαντικό είναι πως με μια τέτοια επιθετική γραμμή, λογικό μοιάζει να ενισχυθούν ανάλογα και οι άλλες γραμμές. Με άλλα λόγια, η πρόθεση των αρμοδίων είναι να έρθουν κι άλλοι… Τικίνιο και στα φτερά της επίθεσης και στα άκρα της άμυνας, αλλά και στον άξονα ή τις θέσεις των στόπερ, ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν.

Και κάτι ακόμη που έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον. O Τικίνιο παρότι ανενεργός από τον χειμώνα, είναι επιθετικός αξίας 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, σύμφωνα με το Transfermarkt, ενώ στα χρόνια που ήταν στην Πορτογαλία είχε φτάσει και τα 10. Είναι σε πολύ καλή ηλικία για να αποδώσει τα μέγιστα τουλάχιστον στο διάστημα της τριετίας που τον κάνει δικό του ο Ολυμπιακός.

Με δύο κουβέντες, όταν κάνεις... σέντρα στις μεταγραφές με έναν τέτοιο επιθετικό που δεν υπάρχει σε καμία άλλη ελληνική ομάδα, ενώ έχεις άλλους δύο σε πολύ υψηλό επίπεδο, η συνέχεια στο παζάρι αναμένεται με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τεράστιες προσδοκίες...

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ