ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Το κόκκινο και το ερυθρόλευκο δεν είναι η φορεσιά της μιας βραδιάς

Ο Κώστας Σλούκας
Ο Κώστας Σλούκας PHOTO CREDITS: GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την κόκκινη βραδιά στο ΣΕΦ στο Game 1 του Ολυμπιακού με την Μονακό και την ξεχωριστή σύνδεση του κόσμου με την ομάδα μπάσκετ τούτη τη σεζόν

Εκεί κάπου στις 8.30 το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης, ο κόσμος που έχει πάρει από νωρίς θέση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας για το Game 1 του Ολυμπιακού με την Μονακό (νίκη με 71-54 για τους ερυθρόλευκους) ακούει τον εκφωνητή του γηπέδου να κάνει μια ασυνήθιστη έκκληση. "Και τώρα όλοι κοιτάξτε προς το Cube".

Το βλέμμα πηγαίνει αμέσως στην τεράστια οθόνη που κρέμεται στην οροφή του Παλέ, που δείχνει κάτι τόσο οικείο, αλλά παράλληλα και απρόσμενο ως προς τη στιγμή και τη λήψη.

H Euroleague TV είχε μπει κι αυτή σε ρυθμούς playoffs και ήθελε να παρουσιάσει διαφορετικά το προϊόν. Ε λοιπόν, τι πιο εντυπωσιακό σε ένα pre game του Ολυμπιακού από το τελετουργικό στο διάδρομο των αποδυτηρίων. Αυτό που καθιερώθηκε από το πρώτο κιόλας ματς με την Μπασκόνια, έγινε σήμα κατατεθέν στα σόσιαλ της ΚΑΕ και λατρεύτηκε εξ αρχής από τους οπαδούς.

Η είσοδος της ομάδας θύμισε άλλες εποχές

Ο Πρίντεζης ολοκλήρωσε το τελετουργικό με τις φωνές και τον χορό με τους υπόλοιπους, αλλά, τούτη τη φορά, ο κόσμος στο γήπεδο δεν περίμενε το ποστάρισμα στο twitter και στο facebook για να το δει. Το παρακολούθησε live κι εκείνη τη στιγμή άναψε για τα καλά η σπίθα στο Φάληρο.

Δεν πέφτει καρφίτσα στο ΣΕΦ για το παιχνίδι με τη Μονακό
Δεν πέφτει καρφίτσα στο ΣΕΦ για το παιχνίδι με τη Μονακό INTIME SPORTS

Βέβαια, οι οργανωμένοι είχαν γεμίσει τις θέσεις τους - και με το παραπάνω - τουλάχιστον μία ώρα πριν από το ματς, αλλά μπήκαν στο ρυθμό και οι υπόλοιποι.

Η είσοδος της ομάδας στο παρκέ θύμισε κάτι από τα ματς με τη Σιένα το 2012, την Εφές το 2013 και το 2017, την Μπαρτσελόνα το 2015. Το κατακόκκινο ή ερυθρόλευκο ΣΕΦ έγινε πάλι η παλιά καλή έδρα του Ολυμπιακού, με τον κόσμο να είναι έτοιμος να παίξει, να ιδρώσει, να ματώσει και να βουτήξει κι αυτός αν χρειαστεί για τη νίκη και την πρόκριση επί της Μονακό.

Μία βραδιά που την ευχαριστήθηκαν όλοι

Δεν ήταν ατμόσφαιρα γιορτινή, δεν έμοιαζε με φιέστα ό,τι έγινε στο Φάληρο. Ήταν μια εικόνα ακριβώς βγαλμένη από playoffs, με τον κόσμο να είναι διψασμένος όσο και η ομάδα του για τη νίκη και την πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου.

Κι όλα αυτά, Μεγάλη Εβδομάδα. Μεγάλη Τετάρτη, που οι Έλληνες δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες γιορτές. Κι αν κάποια στιγμή είχαν προσαρμοστεί, τα 4 χρόνια μακριά από τα playoffs τους είχαν κάνει να ξεχάσουν. Γιατί είναι πολλά τα 4 χρόνια μακριά από τα playoffs για έναν οργανισμό σαν τον Ολυμπιακό, που από το 2007 μέχρι το 2018 δεν είχε λείψει ποτέ. Από το 1994 ως το 2003 ήταν πάντα εκεί...

Ήταν μια βραδιά που όσοι την έζησαν μέσα από το γήπεδο, αλλά και όσοι είδαν από την τηλεόραση την ευχαριστήθηκαν. Την ώρα που σε κανένα άλλο γήπεδο της Ευρώπης δεν δημιουργήθηκε κάτι ανάλογο, οι Έλληνες έδειξαν πώς δημιουργείται ατμόσφαιρα playoffs.

Η δουλειά για το Ολυμπιακό δεν τελείωσε

Η ιδέα με τα κόκκινα και τα ερυθρόλευκα έγινε πράξη και το γερασμένο ΣΕΦ ομόρφυνε για ένα βράδυ. Ο κόσμος ντύθηκε κατάλληλα για μια διαφορετική έξοδο. Και όταν το ματς τελείωσε, ήταν πάρα πολλοί αυτοί που αναζήτησαν εισιτήριο για το δεύτερο ματς κι ας πέφτει Μεγάλη Παρασκευή.

Η δουλειά για το Ολυμπιακό δεν τελείωσε, έγινε απλά το 1-0. Και για το 2-0 χρειάζεται ίδια και ίσως μεγαλύτερη προσπάθεια. Όπως και να έχει όμως, ένα είναι σίγουρο. Η αγάπη του κόσμου για την ομάδα μπάσκετ φούντωσε ξανά. Φάνηκε από τα πρώτα ματς που το ΣΕΦ δεν ήταν γεμάτο, αλλά η ατμόσφαιρα έμοιαζε διαφορετική από άλλες χρονιές. Η γκρίνια, η μεμψιμοιρία είχαν εξαφανιστεί εξ αρχής, φαινόταν πως κάτι διαφορετικό κτίζεται και, επτά μήνες μετά, ο Ολυμπιακός απολαμβάνει τη στιγμή, δίχως όμως να χαλαρώνει και δευτερόλεπτο. Γιατί έχει μπροστά του ένα ραντεβού στο Βελιγράδι, που τούτη τη φορά δεν πρέπει και δεν γίνεται να χάσει.

Το κόκκινο και το ερυθρόλευκο δεν είναι η φορεσιά της μιας βραδιάς, αλλά η μόδα που θα φορεθεί στα γήπεδα του μπάσκετ για τους επόμενους δυο μήνες.

Παρακολουθήστε την Game Night για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ FINAL FOUR ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΜΟΝΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ