ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τα "do or die" είναι για τους μεγάλους μάγκες, όπως είναι ο Σλούκας και ο Βεζένκοβ

Τα "do or die" είναι για τους μεγάλους μάγκες, όπως είναι ο Σλούκας και ο Βεζένκοβ
INTIME SPORTS

Οι μεγάλοι παίκτες είναι για τα μεγάλα παιχνίδια. Και ο Κώστας Σλούκας με τον Σάσα Βεζένκοβ, όταν έκαιγε η μπάλα βγήκαν μπροστά και έγραψαν άλλη μια σπουδαία σελίδα στην μπασκετική ιστορία του Ολυμπιακού.

Όταν τα πράγματα γίνονται ζόρικα, οι ζόρικοι συνεχίζουν. Οι θεωρίες και τα συστήματα πηγαίνουν σε δεύτερο πλάνο και η μοίρα ορίζεται από τους καλύτερους. Από τους πιο μεγάλους μάγκες, από τους πραγματικούς πρωταγωνιστές του αθλητισμού. Τους ΠΑΙΚΤΕΣ.

Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε το μεγαλύτερο τρίποντο της ζωής του. Ένα καλάθι που θα μπει στο πάνθεον της μπασκετικής ιστορίας του Ολυμπιακού, στην ίδια σελίδα μαζί με εκείνα του Γιώργου Πρίντεζη στον τελικό του 2012, του Πρίντεζη στον προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, του Σπανούλη στους τελικούς με τον Παναθηναϊκό.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Είναι ένα σουτ που οι οπαδοί των ερυθρολεύκων θα βλέπουν και θα ξαναβλέπουν χωρίς να το χορταίνουν. Όχι για μία μέρα, μία εβδομάδα, ένα μήνα, ένα χρόνο. Για όλη τους της ζωή. Ειδικά αν αυτό το τρίποντο συνδυαστεί και με πρόκριση του Ολυμπιακού στο Final Four του Κάουνας.

Και δεν ήταν μόνο αυτό το μεγάλο σουτ που έφερε μια τόσο σπουδαία νίκη για τον Ολυμπιακό. Είχε προηγηθεί και άλλο ένα μεγάλο σουτ, του Σάσα Βεζένκοβ, στα 48'', όταν οι ερυθρόλευκοι βρίσκονταν στο καναβάτσο και ο διαιτητής είχε αρχίσει να μετράει αντίστροφα. Ο MVP της κανονικής περιόδου - κι ας μην έχει πάρει ακόμα το βραβείο - ισοφάρισε με σουτ απίστευτης δυσκολίας, ισοφάρισε το ματς κι αν δεν είχε μεσολαβήσει το λάθος του Γουόκαπ, ο Ολυμπιακός δεν θα ήταν στο -2 στην τελευταία φάση...

Τα "do or die" είναι για τους μεγάλους μάγκες, όπως είναι ο Σλούκας και ο Βεζένκοβ

Και ο Σλούκας πιάνει το κεφάλι του την ώρα που ο Σάσα βάζει αυτό το σουτ, που για άλλους θα ήταν αδύνατο να μπει, αλλά για τον Βεζένκοβ είναι άλλη μια μέρα στη δουλειά.

Ο Σλούκας τα έκανε όλα, όχι μόνο το τρίποντο

Για να φτάσει ο Ολυμπιακός να διεκδικεί στο τελευταίο σουτ τη νίκη, χρειάστηκε μια σειρά από γεγονότα. Χρειάστηκε να κάνει ο Σλούκας το καλύτερο ματς της φετινής σεζόν. Κράτησε τον Ολυμπιακό μόνο του σε μια καυτή έδρα, κάνοντας μαγικά πράγματα.

Έβαλε τρία ανάποδα καλάθια με λέι απ ξεπερνώντας όλη την άμυνα της Φενέρ, είχε 25 πόντους σε 23 λεπτά με 4/4 βολές, 6/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ. Είχε 34 στην αξιολόγηση, έπαιξε άμυνα όταν χρειάστηκε, ήταν ο ηγέτης της ομάδας του στην πιο σημαντική βραδιά της σεζόν. Μέχρι το επόμενο παιχνίδι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Γιατί όπως και να το κάνουμε, την ιστορία στον αθλητισμό την γράφουν οι παίκτες. Και ο Κώστας Σλούκας ανήκει στην ελίτ της EuroLeague, θα είναι για πάντα ψηλά στη συνείδηση των οπαδών του Ολυμπιακού. Και είναι θέμα χρόνου να μπει στην ίδια σελίδα με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη.

Αλήθεια, υπάρχει έστω ένας που να πιστεύει ακόμα ότι δεν είναι ηγέτης; Ότι δεν είναι ο άνθρωπος για τα δύσκολα; Άλλωστε γι αυτό βρίσκεται στον Ολυμπιακό. Όταν όλα πηγαίνουν λάθος, ο μεγάλος παίκτης τα διορθώνει με το δικό του τρίποντο. Δίχως κομπίνες και συστήματα. Απλά με ένα μία ασίστ, ένα τρίποντο από τα 8 μέτρα υπό πίεση μπροστά σε 15.000 Τούρκους.

Σε μια κακή βραδιά

Διότι όλα αυτά που έγιναν το βράδυ της Τετάρτης στην Πόλη, δεν ήρθαν σε μια καλή βραδιά του Ολυμπιακού. Έγιναν σε ένα ματς που ξεκίνησε στραβά για τον Ολυμπιακό (βρέθηκε να χάνει με 11) και το σκηνικό ξαναχάλασε στη τρίτη και στην τέταρτη περίοδο.

Οι ερυθρόλευκοι βρέθηκαν στο -9, τίποτα δεν έδειχνε ικανό να τους κρατήσει στο ματς και η Φενέρ έμοιαζε έτοιμη να πανηγυρίσει το 2-1. Τότε ήταν που βκήκε μπροστά ο Σλούκας, τότε εμφανίστηκε ο πραγματικός Βεζένκοβ, τότε έκαναν ένα βήμα μπροστά ο Μακίσικ, ο Μπλακ και ο Παπανικολάου.

Ακόμα κι έτσι, το λάθος του Γουόκαπ στα 25 δευτερόλεπτα που θύμισε Φασούλα στη Ναντ το 1991, ήταν μια μαχαιριά στην καρδιά. Ο Γκούντουριτς πήρε το δώρο, έμεναν 3.9'' για τη λήξη, αλλά δεν είχε μιλήσει ο Σλούκας. Έβαλε το μεγάλο σουτ και γράφτηκε η ιστορία όπως ακριβώς άρμοζε στον κορυφαίο της αναμέτρησης.

Ο Μπλακ και τα τρία φάουλ του Λαρεντζάκη

Και κάτι τελευταίο, διότι όλοι τώρα στέκονται στο τρίποντα του Σλούκα και του Βεζένκοβ, που έφεραν τη μεγάλη ανατροπή και το 2-1 για τον Ολυμπιακό. Κανείς όμως δεν πρέπει να λησμονήσει και δυο-τρεις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά. Για παράδειγμα ο Ταρίκ Μπλακ έκανε απίστευτη εμφάνιση κι ας έχασε δύο κρίσιμες βολές. Παλέψε σαν θηρίο, κέρδισε μάχες, χάλασε την άμυνα με αλλαγές του Ιτούδη και βοήθησε τον Σλούκα. Είχε 9 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 11 στην αξιολόγηση, όντας ο τρίτος καλύτερος πίσω από Σλούκας (34) και Βεζένκοβ (17).

Όπως ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης, που έπαιξε μόνο 5:23 αλλά θυσιάστηκε για την ομάδα του και έκανε 3 φάουλ τακτικής στη δεύτερη περίοδο. Ήταν καθοριστική η παρουσία του για να έρθει το 14-23 της δεύτερης περιόδου, έδειξε πως ένας παίκτης μπορεί να προσφέρει κι ας μην φαίνεται αυτό σε αριθμούς. Είναι οι μικρές λεπτομέρειες, που καθορίζουν το ματς και ίσως έλειψαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.

Είναι ο δρόμος που πρέπει να ακολουθήσει ο Ολυμπιακός και στη συνέχεια των playoffs, διότι η σειρά δεν έχει τελειώσει. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν άλλη μία νίκη για να προκριθούν, η δουλειά τους δεν τελείωσε. Και το ματς της Παρασκευής είναι μια πρώτης ευκαιρία να τελειώσει η πρόκριση, ώστε να μην χρειαστεί το 5ο ψυχοφθόρο παιχνίδι στο ΣΕΦ, την επόμενη Τρίτη.

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ