ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Σλούκας: "Δεν θυμάμαι πού πήγαινα μετά το τρίποντο"

Σλούκας: "Δεν θυμάμαι πού πήγαινα μετά το τρίποντο"
Ο Κώστας Σλούκας INTIME SPORTS

Ο Κώστας Σλούκας σε δηλώσεις του αμέσως μετά το σπουδαίο διπλό του Ολυμπιακού επί της Φενέρ και το καθοριστικό τρίποντο που ο ίδιος πέτυχε, τόνισε ότι μετά το καλάθι δεν ήξερε που πήγαινε.

Ο Κώστας Σλούκας πέτυχε το μεγάλο καλάθι στο φινάλε του αγώνα με τη Φενέρ, χάρη στο οποίο ο Ολυμπιακός νίκησε 72-71 και έκανε τούμπα τη σειρά, δίνοντας το προβάδισμα στους Πειραιώτες για την πρόκριση στο Final-4 της EuroLeague. Ο Έλληνας γκαρντ στις δηλώσεις του αμέσως μετά το ματς ανέφερε μεταξύ άλλων ότι μετά το τρίποντο δεν θυμόταν που πήγαινε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κώστας Σλούκας: Για το ματς: Η σειρά πρέπει να τελειώσει μεθαύριο! Πρέπει να δούμε τα λάθη μας, γιατί κάναμε πολλά λάθη. Είναι ευκαιρία για μας να παίξουμε έναν αγώνα για το Final Four. Όπως βλέπετε, οι μεγάλες ομάδες αντιδρούν μετά από ήττες.

Τώρα περιμένουμε την αντίδραση της Φενέρμπαχτσε, θα είμαστε έτοιμοι γι' αυτό. Γενικά αισθάνομαι καλά τον τελευταίο μήνα. Άλλες φορές βάζω αυτά τα σουτ, άλλες όχι. Δεν φοβάμαι να πάρω ευθύνες. Έχω παίξει αρκετά τέτοια παιχνίδια στην καριέρα μου. Όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού που ήταν στην τηλεόραση, θα χάρηκε.

Στεναχώρησα την παλιά μου ομάδα, αλλά αυτό με ενδιαφέρει το λιγότερο. Προσπαθώ να είμαι πάντα επιθετικός προς το καλάθι. Όπως είδατε, νομίζω σήμερα έκανα αρκετά καλή δουλειά. Πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο στο επόμενο παιχνίδι. Για μένα ήταν παιχνίδι δίχως αύριο, δεν έπρεπε να κερδίσει η Φενέρμπαχτσε. Προσπάθησα όσο πιο καλά μπορώ, να τα καταφέρω.

Για τον Σάσα Βεζένκοβ: "Ο Σάσα (Βεζένκοβ) είναι τρομερός σουτέρ. Τρελάθηκα όταν έβαλε το τρίποντο στα 48'' για το τέλος. Είπα στον Σάσα (Βεζένκοβ) να μου κάνει ένα καλό σκριν και στον Τόμας (Γουόκαπ) να μου δώσει καλά την μπάλα. Πάτησα καλά, έφυγε καλά το χέρι μου. Μετά δεν θυμάμαι πού πήγαινα. Πάλι σε λάθος έξοδο πήγα".

Νωρίτερα στη NOVA ο Έλληνας γκαρντ δήλωσε μεταξύ άλλων: ον τελευταίο μήνα νιώθω καλά. Μετά τον τραυματισμό μου δεν ένιωθα καλά, είχα μικροτραυματισμούς. Αν ο κόουτς με χρησιμοποιήσει λίγο παραπάνω ή λιγότερο είναι δική του επιλογή. Εγώ κάνω τη δουλειά μου, που δεν είναι εύκολη. Προσπαθώ να έχω καθαρό το κεφάλι μου και να κάνω το καλύτερο για την ομάδα".

Σε ερώτηση σχετικά με την τακτική στο παιχνίδι, υποστήριξε: "Η τακτική στα playoffs είναι διαφορετική. Η Φενέρμπαχτσε έχει έναν εξαιρετικό προπονητή, για μένα έναν από τους κορυφαίους στην Ευρώπη. Βλέπετε πώς έχει σταματήσει την κυκλοφορία της μπάλας στον Ολυμπιακό, αφήνοντας κάποιους παίκτες χωρίς βοήθειες. Παίζει πολύ με το μυαλό μας και φαίνεται. Εγώ μπαίνω αρκετά επιθετικά. Σήμερα ένιωθα καλά. Είμαι καλά τον τελευταίο καιρό και το απέδειξα και σήμερα. Τιμωρήσαμε τις μικρές αδυναμίες, όπως κι αυτοί τιμώρησαν τις μικρές αδυναμίες μας. Ήταν ένα κλειστό παιχνίδι".

Σχολιάζοντας το τέταρτο παιχνίδι της σειράς την προσεχή Παρασκευή, είπε: "Θα είναι ξεκάθαρα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Η Φενέρμπαχτσε είδαμε ότι αντιδρά έπειτα από ήττες. Το είδαμε στο ΣΕΦ. Σήμερα χαιρόμαστε, ξεκουραζόμαστε και κάνουμε προετοιμασία, γιατί κάναμε αρκετά λάθη, κυρίως στην επίθεσή μας. Ο Ολυμπιακός πρέπει να σκοράρει πάνω από 80 πόντους. Οι επιλογές μας πρέπει να είναι καλύτερες. Θα δούμε τα λάθη μας. Θα παίξουμε σε μια πολύ δυνατή έδρα. Βλέπετε τι γίνεται στο γήπεδο.

Οι καλές ομάδες αντιδρούν έπειτα από ήττες, όπως κι οι καλοί παίκτες. Στο ΣΕΦ δεν είχαμε καλό δεύτερο παιχνίδι, παρότι ήμασταν αρκετά κοντά να το πάρουμε. Χάσαμε 25 ριμπάουντ. Σήμερα αντιδράσαμε, δεν παίξαμε πολύ καλά. Υπάρχει άγχος, πίεση για το αποτέλεσμα, υψηλές προσδοκίες επειδή τερματίσαμε πρώτοι στην κανονική διάρκεια. Η Φενέρμπαχτσε είναι καλή ομάδα, με ταλέντο, καλό προπονητή, δύσκολη έδρα. Ήταν μια κανονική κυνομαχία. Πήραμε τη νίκη και κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι".

Για το αν οδηγεί τον Ολυμπιακό στο Final Four: "Δεν θα πω μόνος μου. Οι συμπαίκτες μου είναι εξίσου πάρα πολύ καλοί. Από την αρχή της χρονιάς είμαι καλά προπονημένος. Δεν φοβάμαι να πάρω ευθύνες. Προχωράμε. Άλλες φορές θα το βάλω, άλλες θα το χάσω.

Όσο για το τρίποντο του Σάσα Βεζένκοφ πριν από το δικό του, πρόσθεσε: "Για μένα δεν ήταν καλή επιλογή, για τον Σάσα ήταν καλή επιλογή, επειδή είναι εξαιρετικός σουτέρ. Είχε ένα κλάσμα του δευτερολέπτου για να σουτάρει. Έχει βάλει πολλά τέτοια, ήταν εκτέλεση κλάσης, παρότι ήταν κρεμασμένος πάνω του ο Χέιζ".

Τέλος, για το τι έλεγε μαζί του στους πανηγυρισμούς στο τέλος, απέφυγε να δώσει απάντηση: "Αυτά είναι δικά μας. Δεν χρειάζεται να τα μάθετε. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στον Σάσα. Είναι εξαιρετικός παίκτης. Δεν είναι τυχαία εδώ που βρίσκεται. Έχει δουλέψει πάρα πολύ, έχει χύσει πολύ ιδρώτα στο γήπεδο με το αστείρευτο ταλέντο του. Ο συνδυασμός αυτός είναι το καλύτερο για να βρεθούμε στο Final Four και να είναι ο καθαρός MVP".

Δείτε την Game Night:

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ