EUROLEAGUE

Με τη σφραγίδα του Γιάννη

Με τη σφραγίδα του Γιάννη

Το ΣΕΦ σηκώθηκε στο πόδι για τον Παπαπέτρου. Αλήθεια, πόσοι απ' αυτούς που φώναζαν ρυθμικά το όνομά του, ήθελαν πάση θυσία τον Κένι Γκάμπριελ για μπακ απ του Πρίντεζη; Γράφει και αναρωτιέται ο Σπύρος Καβαλιεράτος

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού ζητούσαν καιρό τώρα από τον Αγιο Βασίλη έναν σέντερ, έναν πάουερ φόργουορντ και έναν πλέι μέικερ. Δεν τους άρεσε ο... κουτσός Πάτρικ Γιανγκ, ο... μικρός Ιωάννης Παπαπέτρου και εσχάτως ο... κοντός Ντόμινικ Γουότερς.

Ο Αγιος Βασίλης δεν έφερε τίποτα απ' όσα ζητούσε μετά μανίας η πλειοψηφία, αλλά ο νέος χρόνος έφερε στους ερυθρόλευκους το καλύτερο δώρο. Την πρώτη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο 2017, τη δεύτερη στη φετινή EuroLeague και την τρίτη στη σεζόν. Κάτι που σημαίνει ότι ο Ολυμπιακός βάζει για τα καλά από κάτω τους πράσινους στην Ευρώπη (έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία), κοιτάζει πλέον ξεκάθαρα το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και συνάμα δείχνει με κάθε τρόπο την ανωτερότητά του σε βάρος του αιωνίου αντιπάλου.

Οχι, δεν έχει πετύχει κάτι με το 3-0 επί του Παναθηναϊκού ο Ολυμπιακός. Ούτε τίτλο έχει κατακτήσει, ούτε τον έχει θέσει - τον Παναθηναϊκό - εκτός διεκδίκησης κάποιας κούπας. Στις 16 Ιανουαρίου στο ΣΕΦ έρχεται το πρώτο νοκ άουτ μεταξύ τους παιχνίδι, εκεί δεν υπάρχει επιστροφή κι ας πρόκειται για το Κύπελλο. Και μην ακούω να το υποτιμούν κάποιοι, είναι Κύπελλο, δεν είναι Κυπελλάκι.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, νίκησε όχι μόνο τον Παναθηναϊκό, αλλά και όλους όσοι είναι ανικανοποιήτοι και θέλουν μόνιμα μεταγραφές. Φυσικά και δεν τελείωσε η σεζόν, όλα θα κριθούν στο τέλος, όμως ό,τι και να γίνει, οι ερυθρόλευκοι δείχνουν πως έχουν πλάνο και το στηρίζουν δίχως να νοιάζονται για την κριτική και τις αντιδράσεις.

Κόντρα σε όλους και σε όλα, στήριξαν τον Πάτρικ Γιανγκ, την ώρα που οι φωνές για απόκτηση σέντερ ήταν εκωφαντικές. Ο Αμερικανός συνεχίζει την ανοδική του πορεία και έκανε άλλο γεμάτο παιχνίδι, το τρίτο συνεχόμενο με διψήφιο αριθμό στην αξιολόγηση. Μαζί με τον Κεμ Μπιρτς δημιουργούν ιδανικό δίδυμο, που το ζηλεύουν πολλές ομάδες στην EuroLeague. Ο δε Μιλουτίνοφ, όταν χρειάζεται έχει συμπληρωματικό ρόλο. Οπως έκανε όταν χρησμοποιήθηκε ο Μπουρούσης από τον Παναθηναϊκό.

Δεν πήραν 4αρι το καλοκαίρι για να υπάρχει πεδίο δράσης σε Παπαπέτρου και Αγραβάνη, δεν προχώρησαν σε μεταγραφή ακόμα κι όταν οι δύο 22χρονοι έκαναν... αργή εκκίνηση στη σεζόν, περίμεναν υπομονετικά και τους δύο παίκτες. Ο Αγραβάνης τραυματίστηκε, ο Παπαπέτρου δεν έκανε το ξεπέταγμα, μέχρι που ήρθε ο τραυματισμός του Πρίντεζη. Και τότε όχι μόνο βγήκε μπροστά, αλλά έκανε τη διαφορά και έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών του Ολυμπιακού. Αλήθεια πόσοι απ' αυτούς που τραγουδούσαν "Παπαπέτρου οέ, οέ οέ", ήθελαν πάση θυσία τον Γκάμπριελ στην ομάδα τους το περασμένο καλοκαίρι; Ναι, τον Κένι Γκάμπριελ που κάθισε για 40 λεπτά στον πάγκο του Παναθηναϊκού και δεν έπαιξε ούτε δευτερόλεπτο στο ΣΕΦ. Και τι δεν θα έδινε ο Παναθηναϊκός να είχε τον Παπαπέτρου στο ρόστερ του και οι κάποιοι Ολυμπιακοί ήθελαν τον Γκάμπριελ!

Πάμε παρακάτω... Πόσοι αλήθεια απογοητεύτηκαν στο άκουσμα του Ντομινίκ Γουότερς; Ηθελαν ένα πιο ψηλό, πιο αθλητικό, έναν πιο, πιο, πιο... Και ήρθε ο Αμερικανός, μπήκε στο 26', στάθηκε επάξια στο παρκέ, πέτυχε και ένα τρίποντο και δεν άφησε κανένα κενό να φανεί.

Μιλάμε, λοιπόν, για τον Ολυμπιακό, που έριξε στο καναβάτσο και την Φενέρ και τον Παναθηναϊκό και βρίσκεται σε απόσταση μιας νίκης από την πρωτοπόρο ΤΣΣΚΑ... Στην ήττα από την Μπάμπεργκ υπήρξε άνευ προηγουμένου καταστροφολογία, δύο εβδομάδες μετά είναι όλοι χαρούμενοι. Δικαίως. Οι ερυθρόλευκοι βρίσκονται στο 11-5, δεν γίνεται να μεινουν εκτός πλέι οφ και κυνηγούν με πολλές πιθανότητες το αβαντάζ έδρας. Ακολουθούν το δρόμο τους, είναι ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης και έβγαλαν ένα γολγοθά, με πολλούς μαζεμένους τραυματισμούς.

Τα δύσκολα δεν τελειώνουν εδώ, η Μπαρτσελόνα παίζει τη ζωή της την επόμενη εβδομάδα και δεν πρόκειται για καθόλου εύκολο ματς... Γι αυτό και χρειάζεται σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση όλων των αποτελέσματων, διότι αυτό που μετράει πραγματικά είναι η κατάταξη στο τέλος της κανονικής περιόδου. Και ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Δεν θέλει ούτε μεταγραφές, ούτε 5αρι, ούτε 4αρι, ούτε πλέι μέικερ. Θα συνεχίσει να νικά, κάποιες φορές θα χάνει, αλλά αυτό που δεν αλλάζει είναι η μία και μοναδική αλήθεια. Πρόκειται για μία ομάδα που ξέρει τι κάνει, έχει σχεδιασμό, πρόγραμμα, ρόλους. Εχει διοίκηση, προπονητή, παίκτες που γνωρίζουν τη δουλειά. Και αξίζουν και με το παραπάνω την εμπιστοσύνη ΟΛΟΥ του κόσμου τους.

Ειδικά ο Σφαιρόπουλος, που έχει βάλει για τα καλά τη σφραγίδα του σε αυτή την ομάδα και κάνει πάντα αυτό που πιστεύει, έχοντας μονίμως κλειστά τα αυτιά του... Σήμερα που γιορτάζει, δικαιούται να το χαρεί.

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ