ΠΑΟΚ

Συνεχίζει το αήττητο σερί του ο ΠΑΟΚ, πάει "ανεβασμένος" στην κόντρα με την Μίντιλαντ

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Κρέσπο επί του Ατρόμητου | 13 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Κρέσπο επί του Ατρόμητου | 13 Φεβρουαρίου 2022 IN TIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ στον αγώνα με τον Ατρόμητο, την 12η στα τελευταία 14 παιχνίδια του, που ήρθε χωρίς… καρδιοχτύπια και χωρίς τις "κολώνες" του.

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε "τόσο, όσο" χρειαζόταν για να πάρει τη νίκη στον αγώνα με τον Ατρόμητο χωρίς να καρδιοχτυπήσει και παρά τις πολλές απουσίες του. Ο Δικέφαλος πρόσθεσε ακόμη τρεις βαθμούς στη συγκομιδή του και δείχνει να διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την "φουσκωμένη" αυτοπεποίθηση του από το γεγονός ότι έχουν περάσει περισσότεροι από δυο μήνες από την τελευταία φορά που έφυγε με σκυμένο κεφάλι από το γήπεδο.

Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν το πρώτο παιχνίδι με την Μίντιλαντ για την ενδιάμεση νοκ άουτ φάση του Conference League, που αποτελεί την επόμενη πρόκληση για την ομάδα του Λουτσέσκου.

Το παιχνίδι με τον Ατρόμητο επιβεβαίωσε εκτός από την καλή αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται ο Δικέφαλος, το "ανέβασμα" του Αλεξάντρου Μίτριτσα, την βελτίωση στην ανασταλτική του λειτουργία – μια και μόνο σημαντική ευκαιρία έχασαν σε όλο το παιχνίδι οι Περιστεριώτες- και κυρίως το γεγονός ότι πλέον ο ΠΑΟΚ δείχνει ολοένα και περισσότερο ομάδα του προπονητή του.

Χωρίς τις τρεις "κολώνες" του η ενδεκάδα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε την… υπέρβαση του και παράταξε την ομάδα του χωρίς τις τρεις από τις πέντε κολώνες της. Ήδη από χθες ήταν γνωστό ότι ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν υπολογίζει στους Ίνγκασον και Κούρτιτς που τους άφησε εκτός αποστολής.

Ο Ρουμάνος πήγε το rotation… ένα βήμα παραπάνω αφήνοντας εκτός ενδεκάδας και τον Άντριγια Ζίβκοβιτς. Αυτή ήταν η πρώτη φορά στο φετινό πρωτάθλημα που ο Σέρβος έμεινε στον πάγκο και η δεύτερη συνολικά στη σεζόν μετά από το πρώτο παιχνίδι κυπέλλου με την ΑΕΛ στο Αλκαζάρ.

Έτσι από τους παίκτες που θεωρούνται αναντικατάστατοι εδώ και καιρό μόνο δυο ήταν στην αρχική ενδεκάδα και αυτό ελλείψει εναλλακτικών: ο Πασχαλάκης στην εστία και ο Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης.

Το σχέδιο του ΠΑΟΚ πάντως δεν άλλαξε. Οι παίκτες του Λουτσέσκου προσπάθησαν από την αρχή να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό στο παιχνίδι με καλή κυκλοφορία της μπάλας, με πίεση ψηλά που τους έδωσε αρκετές φορές δεύτερες κατοχές και με υπομονή στην ανάπτυξη. Φάσεις πολλές στην εστία του Γιαννιώτη δεν δημιουργήσαν τουλάχιστον στο πρώτο ημίχρονο αλλά φαινόταν πως έχουν το πάνω χέρι στην αναμέτρηση απέναντι στον Ατρόμητο που περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο και σε κάποιες προσπάθειες για αντεπιθέσεις.

Κρέσπο, ο 19ος σκόρερ του ΠΑΟΚ φέτος

Ο Δικέφαλος έγινε πολύ πιεστικός στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και κατάφερε να βρει και γκολ με…ισπανική συνεργασία. Ο Σάστρε έγραψε την πρώτη του ασίστ και ο Κρέσπο το πρώτο του γκολ στη φετινή σεζόν. Ο έμπειρος αμυντικός έγινε ο 19ος στη σειρά ποδοσφαιριστής που πανηγυρίζει γκολ στην φετινή σεζόν, γεγονός αν μη τι άλλο ενδεικτικό του πλουραλισμού που έχει ο ΠΑΟΚ στο σκοράρισμα.

Ο ΠΑΟΚ έχασε πολλές ευκαιρίες για να καθαρίσει το παιχνίδι στη συνέχεια ωστόσο η αλήθεια είναι ότι παρά το ρευστό προβάδισμα που είχε στο σκορ δεν ένιωσε να κινδυνεύει από τον Ατρόμητο. Συνέχισε στον ίδιο ρυθμό μέχρι τέλους και έφτασε πλέον το αήττητο σερί του στα 14 παιχνίδια, με 12 νίκες και 2 ισοπαλίες.

Πλέον έχει μπροστά του τα δυο παιχνίδια με την Μίντιλαντ και ενδιάμεσα το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη. Παιχνίδια δύσκολα, τα ευρωπαϊκά είναι και κρίσιμα αλλά η ομάδα του Λουτσέσκου δείχνει να είναι στα καλύτερα της.

Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μπότο

Ο Ζοζέ Μπότο αποτελεί δεδομένα σημείο αναφοράς στην προσπάθεια που ξεκίνησε ώστε ο ΠΑΟΚ να δημιουργήσει μια νέα ομάδα που θα διεκδικήσει τίτλους. Ενάμιση μήνα περίπου μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Πορτογάλος θα ανοίξει τα χαρτιά του και θα παρουσιάσει, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση το όραμα του για τον ΠΑΟΚ τη Δευτέρα το μεσημέρι, στις 16:00. Είναι λογικό η συνέντευξη Τύπου του αθλητικού διευθυντή του Δικεφάλου να αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Ο Μπότο έχει πολλά να πει και αν θελήσει να ανοίξει τα χαρτιά του και να μιλήσει για πρόσωπα τότε οι φίλοι της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να βγάλουν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα για αυτά που έρχονται σχετικά με την ομάδα τους. Ο Πορτογάλος άφησε πρώτα από όλα να μιλήσουν για αυτόν τα έργα του, στην πρώτη μεταγραφική περίοδο που είχε εμπλοκή. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσει και για το όραμα του…

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ