ΠΑΟΚ

Στην Τούμπα θα κριθούν όλα για τον ΠΑΟΚ

SUPERLEAGUE / PLAYOFFS / 2023-2024 /  -  (  / EUROKINISSI)
Ο Μαγκομέντ Οζντόεφ EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που έχασε από τον Ολυμπιακό, αλλά δεν χάθηκε και που θα πρέπει όμως να εκμεταλλευτεί την έδρα του αν θέλει να μείνει μέχρι τέλους στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ έχασε από τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκης" και συμπλήρωσε έτσι μια τετράδα αγώνων χωρίς νίκη. Μετά την ισοπαλία στην OPAP Arena ήρθε ο αποκλεισμός από την Μπριζ με δυο ήττες και το σημερινό άσχημο αποτέλεσμα στο ντέρμπι με τους ερυθρόλευκους.

Με το σημερινό αποτέλεσμα η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έχασε έδαφος στην βαθμολογία καθώς με ένα παιχνίδι λιγότερο βρίσκεται πλέον πέντε βαθμούς πίσω από την ΑΕΚ και τέσσερις πίσω από τον Παναθηναϊκό.

Για να παραμείνει στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος θα πρέπει να είναι από εδώ και πέρα αλάνθαστος. Να κερδίσει την Τετάρτη στη Λαμία και στη συνέχεια να πάρει τα ντέρμπι με τους υπόλοιπους του BIG-4 στην έδρα του.

Ο ΠΑΟΚ όπως και στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος έκλεισε τα εκτός έδρας ντέρμπι μαζί τους με ακριβώς ίδιο απολογισμό. Μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα έφερε στον πρώτο γύρο απέναντι τους, τα ίδια αποτελέσματα έκανε και στα playoffs.

Τα ίδια όμως αποτελέσματα έκανε και στο γήπεδο του στο δεύτερο γύρο της κανονικής περιόδου και πλέον στα playoffs δεν θα του είναι αρκετό. Για να μείνει διεκδικητής, αυτό είναι που θα πρέπει να αλλάξει από εδώ και πέρα να κερδίσει τους υπόλοιπους διεκδικητές στο σπίτι του σε παιχνίδια καθοριστικής σημασίας, εξάποντα που ότι παίρνει ο ένας το χάνει ο άλλος.

Η Τούμπα θα είναι αυτή που θα κρίνει όχι μόνο το μέχρι που θα φτάσει ο ΠΑΟΚ αλλά μπορεί να κρίνει εν τέλει και το ποιος τελικά θα κατακτήσει το φετινό πρωτάθλημα.

Η έλλειψη ενέργειας και τα παράπονα για τη διαιτησία

Στα του σημερινού ντέρμπι; Ο ΠΑΟΚ χωρίς να καταλάβει πως βρέθηκε πίσω στο σκορ στο πρώτο ημίχρονο. Χωρίς να δεχθεί φάσεις παρά μόνο τις δυο περιπτώσεις που ο Φραν Ναβάρο έπιασε την άμυνα του απροετοίμαστη ξεκινώντας από θέση οφσάιντ, φτάσαμε στη φάση του πέναλτι που απέκρουσε ο Κοτάρσκι, αλλά οι παίκτες του πιάστηκαν…στον ύπνο και επέτρεψαν στον Κίνι να πάρει το ριμπάουντ και να σκοράρει.

Η φάση του πέναλτι ήταν η πλέον χαρακτηριστική του τρόπου με τον οποίο οι παίκτες του Λουτσέσκου μπήκαν στο παιχνίδι. Με τον 55χρονο τεχνικό να κάνει τρεις αλλαγές σε σχέση με τον αγώνα της Πέμπτης απέναντι στην Μπριζ με Σάστρε, Οζντόεφ και Ζίβκοβιτς να ξεκινούν αντί των Γιόνι Ότο, Σβαμπ και Ντεσπόντοφ, ο Δικέφαλος έδειξε να έχει έλλειμα ενέργειας.

Με τους παίκτες του σπάνια να βγαίνουν πρώτοι στην μπάλα και να δείχνουν άτολμοι και χωρίς αποφασιστικότητα δέχθηκαν και δεύτερο γκολ από τους γηπεδούχους σε μια φάση για την οποία υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες για φάουλ του Ρίτσαρντς στον Σάστρε στο ξεκίνημα της. Γενικά στον ΠΑΟΚ τα είχαν με τον Πορτογάλο ρέφερι θεωρώντας ότι και στην φάση του πέναλτι η επαφή του Κουλιεράκη στον Ναβάρο δεν δικαιολογεί την απόφαση του να δώσει την εσχάτη των ποινών.

Το δεύτερο γκολ ωστόσο που δέχθηκε ο Δικέφαλος ήταν το πιο καθοριστικό. Και ήρθε ακριβώς τη στιγμή που ο Λουτσέσκου έριχνε στο παιχνίδι Ντεσπόντοφ και Σαμάτα για να τονώσει την επιθετική του γραμμή. Το γκολ στις καθυστερήσεις, που πέτυχε ο Μάρκος Αντόνιο, ήρθε πολύ αργά και έτσι ο ΠΑΟΚ έχασε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και έμεινε πίσω στη βαθμολογία.

Οι κινήσεις του Λουτσέσκου και από τον πάγκο είχαν να κάνουν και με το πρόβλημα των ιώσεων που ταλαιπωρεί την ομάδα του. Για παράδειγμα, ελλείψει Κωνσταντέλια σήμερα, αλλά ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι που ο Ρουμάνος τεχνικός άφησε για ένα διάστημα του αγώνα τον Τάισον στο «δέκα» και έπαιξε με Ντεσπόντοφ και Ζίβκοβιτς στα άκρα.

Όπως και το γεγονός ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι γίνεται αλλαγή ο Σουαλιό Μεϊτέ και ο ΠΑΟΚ τελειώνει το ματς με δίδυμο στα χαφ Σβαμπ και Οζντόεφ.

Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ έχασε αλλά δεν χάθηκε… απλά δεν έχει πλέον άλλα περιθώρια λάθους. Θα πρέπει να κερδίσει στη Λαμία και στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί όσο περισσότερο μπορεί την έδρα του στα ντέρμπι για να δει αν θα έχει σημασία το τελευταίο παιχνίδι της σεζόν με τον Άρη…

Δείτε τη Game Night

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ