ΠΑΟΚ

Σε αγωνιστικό αδιέξοδο ο ΠΑΟΚ

Ο Νέλσον Ολιβέιρα στη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Νέλσον Ολιβέιρα στη διάρκεια του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται πλέον ο ΠΑΟΚ, με τις απουσίες να έχουν φτάσει σε διψήφιο αριθμό και τα παιχνίδια χωρίς νίκη στα εννέα.

Ο ΠΑΟΚ έχασε και από τον ΠΑΣ Γιάννινα εμφανίζοντας, ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ένα από τα χειρότερα αγωνιστικά πρόσωπά του και πλέον βάζει σε κίνδυνο ακόμη και το μίνιμουμ στόχο του στο πρωτάθλημα που δεν είναι άλλος από τη δεύτερη θέση.

Εδώ που έχουν έρθει τα πράγματα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι είναι χειρότερο. Είναι το γεγονός ότι η ομάδα του Λουτσέσκου πηγαίνει ασθμαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν; Είναι που έχει ξεχάσει πως να κερδίζει φτάνοντας στα 9 παιχνίδια χωρίς νίκη; Ή μήπως ότι χάνει παίκτες από παιχνίδι σε παιχνίδι;

Το σίγουρο είναι ότι η κατάσταση για το ρόστερ του ΠΑΟΚ έχει εδώ και καιρό ξεπεράσει τον χαρακτηρισμό οριακή και αυτό που απομένει να φανεί είναι αν η ομάδα του Λουτσέσκου καταφέρει να βγάλει την χρονιά με ικανοποιητικό αριθμό παικτών.

Ο ίδιος ο Ρουμάνος το παραδέχθηκε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα στους Ζωσιμάδες ότι η μοναδική ελπίδα του είναι να επιστρέψουν στη διάθεση του κάποιοι από τους παίκτες του που βρίσκονται στα πιτς, οι οποίοι "αυξάνουν και πληθαίνουν" μετά από κάθε ματς.

Χάνει ματς και παίκτες

Ο Δικέφαλος ταξίδεψε στα Γιάννενα για τον αγώνα με τον ΠΑΣ με πολλά περισσότερα προβλήματα από όσα ήταν γνωστά. Στην μακριά λίστα των απόντων (Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Κρέσπο, Αουγκούστο) προστέθηκαν ο Λύρατζης που είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και ο Άντριγια Ζίβκοβιτς που δεν αισθανόταν καλά μετά την ίωση που τον ταλαιπώρησε το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Εκτός αποστολής έμεινε και ο Ίνγκασον που και αυτός αντιμετώπισε ένα μυϊκό πρόβλημα. Μια δεκάδα παίκτες που θα μπορούσαν εύκολα να αποτελούν το βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ μπροστά από τον Πασχαλάκη σε κάποιο παιχνίδι.

Έτσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε το παιχνίδι με Βαρέλα, Μιχάι στο κέντρο της άμυνας, Σάστρε και Σίντκλεϊ μπακ, τους Σβαμπ και Τσιγγάρα στον άξονα της μεσαίας γραμμής και τους Μουργκ, Μίτριτσα και Τέιλορ τριάδα πίσω από τον Νέλσον Ολιβέιρα που για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του πήρε φανέλα βασικού.

Και είχε στον πάγκο του τρεις επιθετικούς: Άκπομ, Τσόλακ και Κούτσια, δυο χαφ: Σβαμπ και Σοάρες, δυο τερματοφύλακες: Ζίβκοβιτς και Ταλιχμανίδη και δυο νεαρούς από τον ΠΑΟΚ τον Κουλιεράκη ( μοναδικό στόπερ) και τον Τσαούση ως μοναδική εναλλακτική για τα δυο άκρα της άμυνας του.

Με τόσους απόντες και με πολλές αλλαγές στο σχήμα του αγώνα στους Ζωσιμάδες ήταν φυσικό για τον Ρουμάνο τεχνικό να καρδιοχτυπά όχι μόνο στις ευκαιρίες των δυο ομάδων αλλά και κάθε φορά που παίκτης του έπεφτε στο χόρτο και χρειαζόταν να μπει μέσα το ιατρικό επιτελείο για να του δώσει τις πρώτες βοήθειες.

Και λογικά ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να βρει αντίδραση απέναντι στον ΠΑΣ. Οι Γιαννιώτες με κινητήριο μοχλό τους δυο του πλάγιους μπακ τους οποίους δεν κατάφεραν να σταματήσουν οι ακραίοι του και τον Περέα που παίζοντας στο όριο δημιούργησε πολλά προβλήματα στην άμυνα του Δικεφάλου, έφτασαν σε μια δίκαιη επικράτηση.

Βγήκε στην αγορά για τερματοφύλακα και ψάχνει τον διάδοχο του Πασχαλάκη

Στα μεταγραφικά το γεγονός ότι ήδη προκύπτουν ονόματα γκολκίπερ που βρίσκονται στις λίστες του ΠΑΟΚ για το καλοκαίρι σημαίνει πολύ απλά ότι ο αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου κινείται για να βρει τους διαδόχους του Ζίβκο Ζίβκοβιτς αλλά και του Αλέξανδρου Πασχαλάκη. Ενώ για τον Σέρβο τα πράγματα είναι εδώ και καιρό ξεκάθαρα για το συμβόλαιο του που δεν θα ανανεωθεί, δεν ίσχυε, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα το ίδιο για τον Πασχαλάκη.

Η αλήθεια είναι ότι οι φετινές εμφανίσεις του Έλληνα γκολκίπερ διέλυσαν όποιες αμφιβολίες μπορεί να υπήρχαν στην Τούμπα για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ωστόσο συζητήσεις, τουλάχιστον προχωρημένες δεν έχουν γίνει μέχρι σήμερα κυρίως λόγω της στάσης που κράτησε ο ίδιος ο Πασχαλάκης. Στα 32 του πλέον θεωρεί ότι έχει έρθει η στιγμή να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό και φαίνεται πως αυτή θα είναι η προτεραιότητα του για το φετινό καλοκαίρι. Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης μοιάζει να έχει πάρει τις αποφάσεις του μετά από 5 χρόνια στην Τούμπα και έχει ενημερώσει για αυτές και τους ανθρώπους του Δικεφάλου.

Τι ψάχνει ο Δικέφαλος

Αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη είναι αν και στη θέση του τερματοφύλακα ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ θα κινηθεί με τα ίδια κριτήρια που ισχύουν στις υπόλοιπες αναζητήσεις του. Αν δηλαδή αποφασίσει να πάει σε λύσεις εξελίξιμων ποδοσφαιριστών ή αν θα αναζητήσει έναν έμπειρο γκολκίπερ που θα είναι αδιαμφισβήτητα ο επόμενος βασικός τερματοφύλακας του Δικεφάλου.

Τα ονόματα που ακούγονται για την ώρα όπως αυτό του 22χρόνου Κροάτη Ντομινίκ Κοτάρσκι, που αγωνίζεται ως δανεικός από τον Άγιαξ στην Γκόριτσα, ή του 24χρονου Βραζιλιάνου Ντανιέλ Φουζάτο της Ρόμα δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο ωστόσο είναι μάλλον ενδεικτικά των αναζητήσεων του Ζοζέ Μπότο.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ