STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-0: Ο Σνάιντερ υπέγραψε την πρώτη νίκη των Ηπειρωτών στα playoffs

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 1-0: Ο Σνάιντερ υπέγραψε την πρώτη νίκη των Ηπειρωτών στα playoffs
EUROKINISSI

Ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε τον ΠΑΟΚ με 1-0 στους Ζωσιμάδες, χάρη στο γκολ του Γιαν - Μαρκ Σνάιντερ στο 77ο λεπτό. Οι Ηπειρώτες πέτυχαν την πρώτη τους νίκη στα playoffs, ενώ ο ΠΑΟΚ έμεινε μακριά από τις νίκες για εννιά σερί παιχνίδια. Ακυρώθηκαν δύο γκολ του Περέα μέσω VAR, για οφσάιντ στον Κολομβιανό.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα πέτυχε την πρώτη του νίκη στη διαδικασία των playoffs της Super League Interwetten, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 1-0 στους Ζωσιμάδες, χάρη στο γκολ που σημείωσε ο Σνάιντερ στο 77ο λεπτό. Ο Δικέφαλος έμεινε χωρίς νίκη για ένατο διαδοχικό παιχνίδι.

Οι Ηπειρώτες ήταν ελαφρώς ανώτεροι του Δικεφάλου, που αγωνίστηκε με αρκετές αλλαγές και πέτυχαν τρία γκολ, αν και μέτρησε μόνο το τελευταίο. Αρχικά στο 24ο λεπτό, ο Περέα από τη μικρή περιοχή νίκησε τον Πασχαλάκη εντός περιοχής, ωστόσο την ώρα που τον τροφοδότησε ο Σνάιντερ ήταν εκτεθειμένος.

Οριακά οφσάιντ (με παρέμβαση του VAR) υποδείχθηκε και στο γκολ που σημείωσε στο 63', έπειτα από ένα ωραίο σλάλομ με το οποίο εκτέλεσε τον Πασχαλάκη μέσα από την περιοχή.

Το τρίτο γκολ της ομάδας του Ηρακλή Μεταξά δεν θα μπορούσε να ακυρωθεί. Ο Σάλιακας έκανε μια γλυκιά σέντρα στο δεύτερο δοκάρι από το αριστερά. Εκεί βρέθηκε ο Πίρσμαν, ο οποίος με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Σνάιντερ, ο οποίος από κοντά έκανε το 1-0.

Οι δύο ομάδες πάτησαν αρκετά περιοχή, ωστόσο είδαν πολλές προσπάθειές τους να κόβονται από τις αντίπαλες άμυνες, ειδικότερα στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΠΑΣ απείλησε κυρίως με σέντρες αλλά και βαθιές μπαλιές, κυρίως προς τον Περέα. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του απείλησε και αυτός κυρίως με βαθιές μεταβιβάσεις, οι οποίες ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήταν εύκολη λεία για τους αμυνόμενους του ΠΑΣ.

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε τον Δικέφαλο ο Λουτσέσκου

Με αλλαγές παρατάχθηκε ο ΠΑΟΚ σε σχέση με τον αγώνα με τον Ολυμπιακό, καθώς ο Λουτσέσκου ήθελε να δώσει ανάσες στους παίκτες του. Μόνο οι Πασχαλάκης, Σίνκτλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας, Μουργκ έπαιξαν και στα δύο παιχνίδια βασικοί, με τον Ολιβέιρα να αγωνίζεται για πρώτη φορά βασικός, ενώ ο Τέιλορ έπαιξε στο δεξί άκρο της επίθεσης.

Από την άλλη πλευρά ο Μεταξάς παρέταξε τον ΠΑΣ με 4-4-1-1, με τον Περέα στην κορυφή. Ο Ελληνογερμανός τεχνικός δεν είχε στη διάθεσή του, τους Κόντε και Μορέιρα, λόγω προβλημάτων τραυματισμού.

Ελαφρώς ανώτερος ο ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες δεν μπήκαν πολύ δυνατά, καθώς δυσκολευόντουσαν στα πρώτα λεπτά του πρώτου ημιχρόνου να δημιουργήσουν τελικές στις δύο εστίες. Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, όμως ο ΠΑΣ ειδικότερα όσο περνούσε η ώρα γινόταν όλο και πιο απειλητικός, παίζοντας με το γνώριμό του στυλ.

Στο 4' ο Γκαρντάβσκι έκανε το γύρισμα από τα αριστερά προς την περιοχή, ωστόσο ο Βαρέλα έκοψε το γύρισμα του, απομακρύνοντας σωτήρια σε κόρνερ. Οι δύο ομάδες απείλησαν με κάποια σουτ, όπως αυτό του Ολιβέιρα στο 20', ωστόσο οι αντίπαλες άμυνες έκοψαν την πορεία της μπάλας προς τις δύο εστίες.

Οι παίκτες του ΠΑΣ έψαχναν με βαθιές μπαλιές τον Περέα, ο οποίος με δημιουργούσε ρήγματα και από τις δύο πλευρές. Ο Κολομβιανός απείλησε σε μια ακόμα περίπτωση με σουτ εντός περιοχής στο 33', όπως και το σουτ του Ντομίνγκεθ λίγα δευτερόλεπτα μετά, το οποίο είχε την ίδια κατάληξη.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα αναπτύχθηκε πολύ ωραία από τα αριστερά στο 43'. Ο Πίρσμαν έκανε το παράλληλο γύρισμα από τα αριστερά προς τη μικρή περιοχή, ωστόσο κανένας δεν βρέθηκε στην πορεία της μπάλας για να τη σπρώξει στα δίχτυα.

Δύο λεπτά μετά, ο ΠΑΟΚ έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, έστω και από καραμπόλα. Ο Σάστρε, έκανε το γύρισμα προς τον Μίτριτσα αυτός έκανε το σουτ, όμως κόπηκε από τον Σάλιακα. Από την κόντρα η μπάλα πήγε πάνω στον Ολιβέιρα και κατέληξε λίγο άουτ. Στις καθυστερήσεις απείλησε ο Σάλιακας με σουτ στην, κίνηση, όμως η μπάλα κατέληξε αρκετά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Βρήκε το γκολ με την "τρίτη" ο ΠΑΣ

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκαν και πάλι οι δύο ομάδες, με τον ΠΑΣ να αναθαρρεί ειδικά όσο περνούσε η ώρα στο παιχνίδι. Η πρώτη τελική στο δεύτερο μέρος ήταν μια κεφαλιά του Περέα, έπειτα από σέντρα του Σάλιακα, η οποία κατέληξε άουτ, αν και ο Κολομβιανός ήταν εκτεθειμένος.

Τρία λεπτά μετά ο Πίρσμαν έκανε μια ωραία κατεβασιά στα αριστερά της περιοχής του ΠΑΟΚ, απέφυγε όποιον βρήκε μπροστά του, ωστόσο ο Λιάσος αρχικά δεν μπόρεσε να εκτελέσει, ενώ το σουτ του Περεά κόπηκε από την άμυνα του ΠΑΟΚ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Ο ΠΑΣ πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Περέα, ωστόσο το VAR παρενέβη για μια ακόμα φορά και ακύρωσε αυτό το γκολ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να απειλήσει στο 75' με ένα δυνατό σουτ του Κούρτιτς, το οποίο σταμάτησε ο Καραχάλιος με το κεφάλι.

Μετά το γκολ του Σνάιντερ οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν κατευθείαν τα ηνία και έψαξαν να βρουν το γκολ της ισοφάρισης. Στο 81' ο Άκπομ που είχε μπει λίγο νωρίτερα στο παιχνίδι απείλησε με μια κεφαλιά ψαράκι, ωστόσο ο Λοντίγκιν μπλόκαρε εύκολα.

Η τελευταία τελική του Δικεφάλου ήταν ξανά με κεφαλιά του Βαρέλα στις καθυστερήσεις, η οποία ωστόσο πέρασε αρκετά άουτ, με το 1-0 να παραμένει μέχρι το τέλος.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Μη χάσετε την Game Night στις 23:00 για τα σπουδαία ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής των playoffs:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ