ΠΑΟΚ

Προσεχώς καλύτερος ο ΠΑΟΚ

Προσεχώς καλύτερος ο ΠΑΟΚ
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το φιλικό του ΠΑΟΚ με τη Χρόνινχεν και κυρίως για τα τελευταία 15 λεπτά που πρέπει να γίνουν πολύ διδακτικά για τον Ραζβάν Λουτσέσκου και τους παίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε στο δεύτερο φιλικό του από την Χρόνινχεν σε ένα παιχνίδι που ήλεγχε πλήρως μέχρι το 75'. Μπορεί το αποτέλεσμα, όπως και το 4-0 επί της Γκόου Αχέντ Ίγκλς, να μην έχει και τόσο μεγάλη σημασία για τους περισσότερους, όχι όμως για τον Λουτσέσκου.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ δεν έκρυψε ότι γι' αυτόν ακόμη και στα φιλικά έχει σημασία το αποτέλεσμα, πολύ περισσότερο όταν αυτό στην πραγματικότητα διαμορφώνεται από προσωπικά λάθη των ποδοσφαιριστών και λανθασμένες επιλογές τους.

Και σίγουρα μπορεί να έχει παράπονα από τους παίκτες του που ενώ θα μπορούσαν να πάρουν μια εύκολη φιλική νίκη έχασαν την αυτοσυγκέντρωση τους στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού και μαζί με αυτή και την κατοχή της μπάλας και τον έλεγχο του ρυθμού.

"Άκυρο" το ντεμπούτο του Κοτάρσκι

Ο ΠΑΟΚ δέχθηκε δύο γκολ από μια ομάδα που του έκανε την πρώτη φάση στο 70' περίπου και… ακύρωσε με την έλλειψη ευκαιριών στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα ακόμη και το ντεμπούτο του Ντομινίκ Κοτάρσκι.

Ο Κροάτης γκολκίπερ, που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο, είχε δυο εξόδους όλες και όλες να επιδείξει ως προσωπικές ενέργειες. Η πρώτη από τις οποίες μια μάλιστα εκτός περιοχής και μια σε σέντρα που έγινε προς τα καρέ του. Συμμετείχε κάποιες φορές στην κυκλοφορία της μπάλας στην πίσω ζώνη του Δικεφάλου, αλλά δεν χρειάστηκε να επέμβει σε κάποια φάση για να αξιολογηθεί ως ο νέος βασικός τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι στο διάστημα της παρουσίας του Κοτάρσκι ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με πολλούς από τους… έμπειρους στην ενδεκάδα και πήγε σε ένα αρκετά κοντρόλ παιχνίδι. Ο Λουτσέκσου επέλεξε για το ξεκίνημα του φιλικού ένα σχήμα με Ίνγκασον, Σβαμπ, Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα και νέους εκτός του Κροάτη τους Τζίμα και Τσαούση στα δυο άκρα της άμυνας, τον Κουλιεράκη ( που έγινε ο πρώτος παίκτης του ΠΑΟΚ που αγωνίζεται σε ολόκληρο 90λεπτο στη φετινή προετοιμασία) δίπλα στον Ισλανδό και τον Κουλιάτα.

Οι παλιοί πήγαν σε ένα κοντρολαρισμένο παιχνίδι με τον Δικέφαλο να μην κινδυνεύει καθόλου στην άμυνα και να έχει κάποιες ευκαιρίες στην επίθεση, με κορυφαία ένα δοκάρι του Ζίβκοβιτς, τις οποίες και δεν εκμεταλλεύτηκε.

Στο δεύτερο ημίχρονο με την είσοδο πολλών περισσότερων νεαρών ο ΠΑΟΚ ανέβασε το ρυθμό του αγώνα. Προηγήθηκε με τον Κωνσταντέλια -που είχε και δοκάρι -και έχασε ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να διευρύνει το προβάδισμα του.

Με πίεση ψηλά, ακόμη και με 4 παίκτες (Τσόλακ, Φιλίπε Σοάρες, Κωνσταντέλιας και Ρικάρντο έκλεβαν μπάλες από τους Ολλανδούς) και με ένταση στο παιχνίδι του ο ΠΑΟΚ έδειξε να πατάει πολύ καλά στο γήπεδο, μέχρι το 70'-75΄'.

Έχασε την αυτοσυγκέντρωση και το παιχνίδι

Από εκεί και πέρα, εξαιτίας κάποιων λαθών στην ανασταλτική του λειτουργία χάθηκε η αυτοσυγκέντρωση και μαζί της και η αυτοπεποίθηση, στην οποία πολλές φορές στέκεται ο Λουτσέσκου, με αποτέλεσμα το παιχνίδι να γυρίσει και οι παίκτες του Δικεφάλου να φύγουν ηττημένοι από το γήπεδο.

Ο Λουτσέσκου και στην πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο PAOK TV τόνισε πως είναι σημαντικό για αυτόν και το επιτελείο του να έχουν χρόνο να δουλέψουν στις προπονήσεις με τους παίκτες ακόμη και στις λεπτομέρειες. Κάτι που δύσκολα θα βρει όταν θα ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας.

Για τον Ρουμάνο είναι πολύ σημαντικό αυτό το διάστημα της προετοιμασίας και είναι δεδομένο ότι θα ασχοληθεί πολύ τις επόμενες ημέρες με όσα έγιναν στο τελευταίο κομμάτι του σημερινού φιλικού.

Το προανήγγειλε και ο ίδιος άλλωστε πως θα αναλύσει μαζί με τους παίκτες του τα λάθη που έγιναν και το γεγονός ότι σε κάποιες στιγμές πάρθηκε χωρίς λόγο περισσότερο ρίσκο από όσο ήταν αναγκαίο. Και ίσως αυτό το τελευταίο, κακό από πλευράς απόδοσης, 15λεπτο του σαββατιάτικου φιλικού να αποδειχθεί πολύ περισσότερο διδακτικό για τους ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου.

Όπως και να έχει πάντως, ο ΠΑΟΚ της επόμενης σεζόν ακόμη διαμορφώνεται, το ρόστερ του δεν έχει ολοκληρωθεί και η προσαρμογή των ποδοσφαιριστών που αποκτήθηκαν δεν έχει ακόμη επιτευχθεί.

Το σίγουρο είναι ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει σε όλα τα επίπεδα ώστε ο ΠΑΟΚ, που σε 2,5 εβδομάδες έχει να παίξει ευρωπαϊκό παιχνίδι, να φτάσει σε επίπεδα που θα αφήνουν ικανοποιημένο το προπονητή του.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ