ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ - Χρόνινχεν 1-2: Φιλική ήττα στην Ολλανδία με θετική εμφάνιση

Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει το γκολ που σημεώσε
Ο Κωνσταντέλιας πανηγυρίζει το γκολ που σημεώσε INTIME

Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από τη Χρόνινχεν με 2-1 στο δεύτερο φιλικό του στην Ολλανδία. Ο Δικέφαλος ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, όμως μετά το 75' "έσβησε" και το πλήρωσε. Ο Κωνσταντέλιας άνοιξε το σκορ στο 49', οι Ίρανταστ και Ντελέου στο 78' και το 85' έκαναν την ανατροπή για τους Ολλανδούς.

Ο ΠΑΟΚ είχε καλύτερη εικόνα από τη Χρόνινχεν στο μεγαλύτερο κομμάτι της φιλικής αναμέτρησης, ωστόσο αυτό δεν στάθηκε αρκετό για τους παίκτες του Λουτσέσκου να κερδίσουν το φιλικό, γνωρίζοντας την ήττα με 2-1. Ο Κωνσταντέλιας άνοιξε το σκορ για τον Δικέφαλο στο 49', με τους Ίρανταστ και Ντελέου στο 78' και το 85' διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Για τον Δικέφαλο, ντεμπούτο έκανε ο Κοτάρσκι, ο οποίος όταν χρειάστηκε να επέμβει φώναξε "παρών". Ο ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο κομμάτι των ημιχρόνων ήταν ανώτερος, κατεβάζοντας στροφές προς το τέλος των 45λεπτων, κάτι που πλήρωσε στο δεύτερο με τα δύο γκολ που παίχτηκε.

Ο ΠΑΟΚ είχε από ένα δοκάρι σε κάθε ημίχρονο, με τους Ζίβκοβιτς στο 12' και Κωνσταντέλια στο 65'. Στο επιθετικό κομμάτι έβγαλε φάσεις, ωστόσο δεν έδειξε αποτελεσματικότητα, ενώ θετικό βαθμό παίρνει και στο κομμάτι των μεταβάσεων από άμυνα σε επίθεση και αντιστρόφως.

Ανώτερος ο ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, δοκάρι ο Ζίβκοβιτς

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ στάθηκε καλύτερα από τους αντιπάλους του, δείχνοντας θετικά στοιχεία ανά τακτά διαστήματα. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Λουτσέσκου έδειχναν εμπιστοσύνη στον Κοτάρσκι, γυρίζοντας του την μπάλα δίχως φόβο και εκείνος ανταποκρίθηκε εξαιρετικά, όταν χρειάστηκε.

Στο 12' ο Ζίβκοβιτς έφτασε πολύ κοντά στο να ανοίξει το σκορ. Ο Σέρβος μεσοεπιθετικός με ένα ωραίο σουτ σε θέση βολής, έπειτα από κόντρα που έβαλαν οι Ολλανδοί στον Ολιβέιρα, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά, ο Τσαούσης εκτέλεσε ωραία ένα φάουλ και ο Ίνγκασον με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ.

Ο Δικέφαλος εξακολουθούσε να πιέζει, όμως οι προσπάθειες των Ολιβέιρα και Κουαλιάτα δεν ανησύχησαν τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Σταδιακά όσο περνούσε το πρώτο μέρος, ο Δικέφαλος κατέβαζε στροφές, καθώς άδειαζε το "ντεπόζιτο". Παρ' όλα αυτά απειλήθηκε ελάχιστα από τη Χρόνινχεν, με αποτέλεσμα οι δύο ομάδες να πάνε στα αποδυτήρια με 0-0.

Γκολ στην πρώτη του τελική στο δεύτερο μέρος, έσβησε μετά το 70'

Στο δεύτερο μέρος ο Λουτσέσκου κατά τη συνήθη τακτική του άλλαξε σχεδόν όλη την ομάδα, με τον Κουλιεράκη να είναι ο μοναδικός που έμεινε στο βασικό σχήμα και έπαιξε σε όλο το παιχνίδι.

Οι παίκτες του Δικεφάλου ήταν ανώτεροι και σε αυτό το ημίχρονο με τη μόνη διαφορά όμως ότι κατάφεραν να βρουν δίχτυα στην πρώτη τους καλή στιγμή στο ματς, μετά το πρώτο 45λεπτο. Ο Τσόλακ μοίρασε ωραία στον Σάστρε στα δεξιά, ο Ισπανός έκανε το γύρισμα προς την περιοχή και ο Κωνσταντέλιας με ωραίο τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα στο 49'.

Στο 59' ο ΠΑΟΚ έχασε μια ακόμα σημαντική ευκαιρία για να διπλασιάσει τα τέρματά του, με τον Φιλίπε Σοάρες. Ο Πορτογάλος διάβασε έγκαιρα την αδράνεια της άμυνας της Χρόνινχεν και έφυγε προς την αντίπαλη περιοχή. Αφού απέφυγε τον τερματοφύλακα σούταρε από σχετικά πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Έξι λεπτά μετά ο Κωνσταντέλιας βρέθηκε κοντά στο να πετύχει δεύτερο γκολ. Έπειτα από γλυκιά εκτέλεση φάουλ του Ντάντας, οι Ολλανδοί δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν την μπάλα και ο νεαρός μεσοεπιθετικός με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Μετά το 70' ο ΠΑΟΚ έριξε κατακόρυφα την απόδοσή του, με τη Χρόνιχεν να φέρνει τούμπα το ματς, χάρη στα γκολ των Ίρανταστ στο 78' και Ντελέου στο 85'. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να αντιδράσει, δίχως όμως αποτέλεσμα. Πριν από το πρώτο γκολ των Ολλανδών, προειδοποίησαν με μια κεφαλιά του Σβέρκο, η οποία πέρασε άουτ.

Πολύ καλός για τους Ολλανδούς ήταν και ο Άμραχαμ, ο οποίος ταλαιπώρησε αρκετά τον Δικέφαλο από τα δεξιά. Από δική του επέλαση προήλθε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, ενώ στο 90' με μια ωραία ενέργεια μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα προς την εστία, ωστόσο ο Ταλιχμανίδης μπλόκαρε την μπάλα.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος: Κοτάρσκι, Τζίμας, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Ντόουγκλας, Σβαμπ, Α. Ζίβκοβιτς, Καντουρί, Κουαλιάτα, Ολιβέιρα.

Οι παίκτες που χρησιμοποιήθηκαν στο δεύτερο μέρος: Ταλιχμανίδης, Σάστρε, Μιχάι, Ράφαελ Σοάρες, Τσιγγάρας, Ντάντας, Κωνσταντέλιας, Φιλίπε Σοάρες, Ρικάρντο Τσόλακ.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ