ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ έτοιμος για όλα

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία με τον Βιεϊρίνια
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης πανηγυρίζει το γκολ που σημείωσε κόντρα στη Λαμία με τον Βιεϊρίνια INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον Δικέφαλο που κέρδισε στη Λαμία, έκλεισε δυναμικά έναν καλό δεύτερο γύρο στο πρωτάθλημα και έχει μπροστά του την πρόκληση μιας ευρωπαϊκής υπέρβασης.

Για τον ΠΑΟΚ το εκτός έδρας παιχνίδι με την Λαμία δεν γινόταν παρά να αντιμετωπιστεί στην λογική ότι την Πέμπτη ακολουθεί ο πολύ μεγάλος αγώνας με την Γάνδη στην Τούμπα για τους 16 του Conference League.

Έτσι ο Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε και πάλι σχεδόν όλη την ομάδα του σε σχέση με το εξ αναβολής ντέρμπι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ ξεκινώντας στην αρχική του ενδεκάδα -εκτός από τον Πασχαλάκη που δεν μπαίνει στο rotation- μόνο τον Ίνγκι Ίνγκασον και τον Λέο Ζαμπά.

Τελικά ούτε οι πολλές αλλαγές, ούτε η δυνατή βροχή που έπεφτε στη Λαμία, ούτε και η δυναμικότητα των γηπεδούχων, προβλημάτισαν τον Δικέφαλο. Ο ΠΑΟΚ πήρε μια νίκη- την πρώτη μετά από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες-, χωρίς να φορτσάρει, χωρίς να ζοριστεί και το πιο σημαντικό χωρίς, παρά τις δύσκολες καιρικές συνθήκες να ξοδέψει και πολλές δυνάμεις.

Τον... χαλάει το -12

Η ομάδα του Λουτσέσκου μπαίνει τελικά στα playoffs από τη 2η θέση με 7 βαθμούς διαφορά από την 3η ΑΕΚ και 8 από τον Άρη, αλλά και στο -12 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό.

Αυτό το -12 από τους ερυθρόλευκους είναι που τελικά "χαλάει" την εικόνα του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα αλλά όλοι γνωρίζουν ότι διαμορφώθηκε στο πρώτο μισό της σεζόν σε εκείνο το καταστροφικό διάστημα από τα μέσα Νοεμβρίου, μέχρι και τις αρχές του Δεκέμβρη.

Βρήκε έστω και αργά την ισορροπία του

Ο ΠΑΟΚ έστω και αργά βρήκε τελικά τις ισορροπίες του και έκλεισε τον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος με 10 νίκες και 3 ισοπαλίες, αήττητος στα τελευταία 14 του παιχνίδια στη διοργάνωση.

Ο Δικέφαλος μάζεψε στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος 9 βαθμούς περισσότερους από ότι στον πρώτο και έναν περισσότερο από τον Ολυμπιακό. Το γεγονός ότι δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά του από την κορυφή δεν αμφισβητεί την ολική μεταμόρφωση του σε μια ομάδα πολύ περισσότερο κοντά στις απαιτήσεις του προπονητή του από ότι ήταν στην αρχή της σεζόν.

Μεγάλη πρόκληση η Ευρώπη

Το τι θα γίνει στα playoffs λίγο ενδιαφέρει σήμερα τον Λουτσέσκου και τους παίκτες του που έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση. Και αυτή είναι να περάσουν στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Για τον ΠΑΟΚ ο αγώνας της Πέμπτης με την Γάνδη είναι η απόλυτη προτεραιότητα. Για αυτό ο Λουτσέσκου διαχειρίστηκε το ρόστερ του στη Λαμία, ξεκουράζοντας κάποιους από τους παίκτες του (με πρώτο και καλύτερο τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ που δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό) και μοιράζοντας χρόνο σε κάποιους άλλους όπως ο Άντριγια Ζίβκοβιτς που μπήκε ως αλλαγή μετά από απουσία δυο αγώνων.

Το σημαντικό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι και με πολλές αλλαγές στην σύνθεση του και τις άσχημες στο πρώτο ημίχρονο καιρικές συνθήκες, δεν άλλαξε την εικόνα που τον χαρακτηρίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα. Προσπάθησε να βάλει την μπάλα κάτω, να αναπτύξει ορθολογικά το παιχνίδι του και διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμα του σκορ.

Ζαμπά από τα παλιά

Ο Λουτσέσκου δήλωσε πως τον προβλημάτισε η εικόνα της ομάδας του στα τελευταία 20-25 λεπτά του παιχνιδιού όταν και επέτρεψε στους γηπεδούχους κάποιες ευκαιρίες. Ωστόσο ο Ρουμάνος έχει πολλά θετικά να κρατήσει για το υπόλοιπο διάστημα του αγώνα. Ένα από αυτά είναι σίγουρα η εμφάνιση του Λέο Ζαμπά που…θύμισε τον παίκτη που απέκτησε ο ΠΑΟΚ το καλοκαίρι του 2018.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ σε ανύποπτο χρόνο έχει πει ότι τα στοιχεία του Βραζιλιάνου δεν τα έχει άλλος ακραίος στην ομάδα του και εννοεί κυρίως την ευχέρεια του να πηγαίνει στο "ένας εναντίον ενός". Ο Ζαμπά πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ ανοίγοντας το σκορ για την ομάδα του και ήταν μέσα σχεδόν σε όλες τις φάσεις που δημιούργησε ο Δικέφαλος.

Αν ο Λουτσέσκου καταφέρει να επαναφέρει τον 23χρονο στα επίπεδα που βρισκόταν πριν από το σοβαρό τραυματισμό του τότε τα οφέλη για τον ΠΑΟΚ θα είναι πολύ μεγάλα. Για την ώρα ο Βραζιλιάνος το… παλεύει και μάλιστα σοβαρά. Θα πρέπει όμως να βρει διάρκεια σε καλή απόδοση και αυτό είναι το πιο δύσκολο.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ