STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Λαμία - ΠΑΟΚ 0-2: Διπλό και συνέχεια στο σερί για τον Δικέφαλο με το μυαλό στη Γάνδη

Ο Μιχαηλίδης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Λαμία - ΠΑΟΚ | 6 Μαρτίου 2022
Ο Μιχαηλίδης πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε στο Λαμία - ΠΑΟΚ | 6 Μαρτίου 2022 EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ με γκολ από τους Ζαμπά και Μιχαηλίδη κέρδισε εκτός έδρας τη Λαμία με 2-0 έχοντας το μυαλό του στην αναμέτρηση του Conference League με τη Γάνδη ένω συνέχισε το αήττητο σερί του.

Συνέχεια στο αήττητο σερί του έδωσε και στη Λαμία ο ΠΑΟΚ επικρατώντας με 2-0 με γκολ που πέτυχαν οι Ζαμπά και Μιχαηλίδης με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να έχει το μυαλό της και στο ματς με τη Γάνδη την Πέμπτη (10/3) για το Europa Conference League. Ο ΠΑΟΚ μάλιστα με αυτή του τη νίκη μπόρεσε να μειώσει και τη διαφορά από τον Ολυμπιακό που είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Δικέφαλος που αγωνίστηκε με πολλές αλλαγές πήρε μια μάλλον εύκολη νίκη βυθίζοντας ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία του τους γηπεδούχους. Η Λαμία με τον Τζιανλούκα Φέστα στον πάγκο της, ήθελε αλλά δεν μπορούσε και μόνο όταν ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε να διαχειρίζεται το προβάδισμα του βγήκε μπροστά και έγινε απειλητική.

Η καταρρακτώδης βροχή, που συνοδεύτηκε και από χαλάζι δυσκόλεψε πολύ τις προσπάθειες των παικτών των δυο ομάδων στο πρώτο κομμάτι του αγώνα. Πολλές δυνατές μονομαχίες κυρίως στη μεσαία γραμμή και λιγοστές φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες σε έναν αγωνιστικό χώρο, που άντεξε την έντονη βροχόπτωση αλλά δεν επέτρεψε να παιχθεί καλό ποδόσφαιρο.

Ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 37΄ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση που ξεκίνησε από τον Σίντκλεϊ, εξελίχθηκε από τον Στέφαν Σβαμπ που πέρασε όμορφα την μπάλα στον Λέο Ζαμπά. Ο Βραζιλιάνος την κουβάλησε μέχρι την περιοχή του Γκαραβέλη και όταν είδε ότι κανείς αμυντικός της Λαμίας δεν βγαίνει πάνω του, πλάσαρε την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων και έγραψε το 1-0.

Το γκολ του Βραζιλιάνου άλλαξε τα δεδομένα και έδωσε στον ΠΑΟΚ αέρα και αυτοπεποίθηση, με τον Σβαμπ να κάνει καλό παιχνίδι στη μεσαία γραμμή και να οργανώνει το παιχνίδι της ομάδας του. Ο Αυστριακός έχασε και μια καλή ευκαιρία στα τελειώματα του πρώτου ημιχρόνου όταν σε μια σέντρα που έγινε από τα δεξιά πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή αλλά έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Γκαραβέλη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την βροχή να έχει «κόψει» και τον ΠΑΟΚ να βρίσκει και δεύτερο γκολ με τον Μιχαηλίδη στο 52'. Ο Τόμας Μουργκ εκτέλεσε άψογα ένα φάουλ που κέρδισε ομάδα του από τα αριστερά, κοντά στο σημαιάκι του κόρνερ και ο Έλληνας κεντρικός αμυντικός πήδηξε ψηλότερα από όλους και με καρφωτή κεφαλιά έγραψε το 2-0 απλοποιώντας ακόμη περισσότερο πράγματα για την ομάδα του.

Η Λαμία, στο ντεμπούτο του Φέστα στον πάγκο της μόνο όταν βρέθηκε με 2 γκολ πίσω στο σκορ προσπάθησε να βγάλει μια κάποια αντίδραση, ωστόσο και πάλι δεν κατάφερε να δημιουργήσει προβλήματα στον Αλέξανδρο Πασχαλάκη παρά μόνο στην φάση του 66΄. Ο Προβυδάκης έβγαλε μια σέντρα από τα δεξιά ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου δεν βγήκε σωστά από την εστία του και η μπάλα έφτασε στον Ελευθεριάδη που σε κενή εστία έστειλε με το κεφάλι την μπάλα στο δεξί δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Στο 77΄οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Κούρτιτς που μπήκε αλλαγή, μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη. Ο Διαμαντόπουλος έδειξε παίζεται και παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των παικτών της Λαμίας δεν άλλαξε την απόφαση του, ούτε και υπήρξε κάποια παρέμβαση από το VAR.

Στο μεταξύ ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκίνησε να βάζει στο παιχνίδι και παίκτες που υπολογίζει περισσότερο για τον πρώτο αγώνα στην φάση των 16 του Conference League με την Γάνδη στην Τούμπα. Πέρασε τον Βιεϊρίνια στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και στη συνέχεια έδωσε χρόνο συμμετοχής σε Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Κούρτιτς και Άκπομ.

Μετά τη νίκη επί της Λαμίας ο Δικέφαλος στρέφει αποκλειστικά την προσοχή του στον αγώνα με τους Βέλγους και την προσπάθεια να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην Ευρώπη.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΛΑΜΙΑ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ