ΠΑΟΚ

Οι απαντήσεις του Τσιγγάρα και ο καταλυτικός Μπίσεσβαρ

Ο Χάρης Τσιγγάρας αρχίζει να μονιμοποιείται στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ, κερδίζοντας την ευκαιρία
Ο Χάρης Τσιγγάρας αρχίζει να μονιμοποιείται στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ, κερδίζοντας την ευκαιρία INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το 4-0 του ΠΑΟΚ στους Ζωσιμάδες, που αποτελεί τονωτική ένεση, και αξιολογεί ως σημαντικότερο γεγονός την ανέπαφη εστία του Πασχαλάκη από την επιθετική επίδοση.

Στα Γιάννινα ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια νίκη που μπορεί να αποδειχθεί από τις πλέον σημαντικές στην οικονομία της σεζόν. Μια νίκη αυτοπεποίθησης για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου, η οποία δείχνει να "επιστρέφει" σε ανεκτά επίπεδα. Να δείχνει... ΠΑΟΚ.

Κι αυτό διότι ο Δικέφαλος του προηγούμενου διαστήματος ήταν μια ομάδα που δεν βλεπόταν, χωρίς αρχή και τέλος, εντελώς προβλέψιμη και μονότονη στο παιχνίδι της και κυρίως χωρίς ενέργεια, αυτοπεποίθηση και νεύρο.

Στους Ζωσιμάδες ο ΠΑΟΚ δεν έκανε κάποια τρομερή -από άποψη απόδοσης- εμφάνιση. Ήταν όμως πρώτα και πάνω απ' όλα αποτελεσματικός. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε πολλές φάσεις για να σκοράρει, έχοντας στην πραγματικότητα ανοίξει το σκορ δίχως ουσιαστική ευκαιρία (εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κούρτιτς) και πετύχει 4 γκολ με συνολικά 5 προσπάθειες. Χάρη σε αυτό το 80% ποσοστό ευστοχίας κατάφερε να καρπωθεί ένα πολύ σημαντικό "τρίποντο" και να δώσει συνέχεια στο μικρό σερί που προσπαθεί να χτίσει από τον αγώνα με την Λίνκολν κι έπειτα.

Ο Λουτσέσκου δεν ρίσκαρε το παραμικρό

Ο ΠΑΟΚ ήταν καλά οργανωμένος στην άμυνα του. Η εντολή του Λουτσέσκου ήταν προφανής: να μην ληφθεί κανένα ρίσκο στα μετόπισθεν και στη συνέχεια με καλή κυκλοφορία της μπάλας να μην δοθούν δικαιώματα στους παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα. Γιατί εδώ που τα λέμε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει εφέτος ο Δικέφαλος είναι το εξής: ότι στην προσπάθεια του να χτίσει παιχνίδι από την πίσω ζώνη χαρίζει στους αντιπάλους του τη δυνατότητα να κλέψουν μπάλες και να του δημιουργήσουν καθαρές ευκαιρίες.

Ο Ρουμάνος στο flash interview είπε ότι η ομάδα του έκανε το "τέλειο παιχνίδι" και δεν έχει άδικο. Πρέπει πάντως μέσα του να πανηγύρισε λίγο πιο έντονα το γεγονός ότι η ομάδα του κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της στο πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά τις 29 Σεπτεμβρίου και το ντέρμπι με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Τούμπα. Άλλωστε 4 γκολ έχει πετύχει κι άλλη φορά η ομάδα, σ' ένα παιχνίδι όμως που είχε δεχθεί και αυτός ισάριθμα, στο 4-4 με τον Βόλο.

Έτσι και αλλιώς σε μια από τις συνήθως απολογητικές συνεντεύξεις Τύπου του προηγούμενο διαστήματος ο Λουτσέσκου περιγράφοντας την ομάδα που θέλει να δημιουργήσει από την άμυνα ξεκίνησε. "Το δυνατό μου στοιχείο είναι η δουλειά στην προπόνηση. Και με αυτήν δημιουργώ ομάδες που είναι δυνατές στην άμυνα, δεν αφήνουν τον αντίπαλο να νιώσει άνετα και με αυτοπεποίθηση χτίζουν το παιχνίδι τους".

Ο τωρινός ΠΑΟΚ δεν έχει ακόμη φτάσει σε αυτό το ιδανικό για τον προπονητή του επίπεδο, ωστόσο με νίκες όπως στα Γιάννινα μπορεί να χτίσει λίγο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

MVP και πάλι ο Κούρτιτς

Στη νίκη επί του ΠΑΣ είναι λογικό οι προβολείς να πέφτουν πάνω στον Γιασμίν Κούρτιτς. Ό,τι και να πει κανείς για τον Σλοβένο είναι λίγο. Ο Κούρτιτς "σπάει τα κοντέρ" και είναι με διαφορά πλέον ο πρώτος σκόρερ του Δικεφάλου με 8 τέρματα, έχοντας ήδη κάνει ρεκόρ καριέρας. Το γεγονός ότι ένας κεντρικός μέσος είναι αυτός που κουβαλά στις πλάτες του τον ΠΑΟΚ είναι σίγουρα εντυπωσιακό, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να προβληματίζει συγκριτικά με την παραγωγικότητα των υπόλοιπων.

Δίκαια ο Γιασμίν Κούρτιτς παίρνει τον τίτλο του πλέον πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή του Λουτσέσκου, καθώς όταν σκοράρει αυτός στο πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ βρίσκει νίκες. Την ίδια ώρα όμως δεν μπορεί να μην γίνει αναφορά σε ποδοσφαιριστές όπως ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ή ο Χάρης Τσιγγάρας.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Δίνει απαντήσεις ο Τσιγγάρας

Ο νεαρός μέσος πήρε για δεύτερη συνεχόμενη φορά φανέλα βασικού κι έκανε ξανά καλό παιχνίδι. Το σημαντικό για τον Τσιγγάρα είναι κυρίως το γεγονός ότι άντεξε όλο αυτό το διάστημα να βρίσκεται εκτός πλάνων και να αισθάνεται -δικαιολογημένα- ότι ο προπονητής του δεν τον… βλέπει, αλλά όταν του δόθηκε η ευκαιρία να ανταποκριθεί με το παραπάνω σε αυτήν. Κάτι που δείχνει στον Λουτσέσκου ότι χειρίστηκε λανθασμένα την περίπτωσή του, περιμένοντας να φτάσει ο Δεκέμβριος και να δει την ομάδα του -σύμφωνα με τα λεγόμενα του- να καταρρέει προτού τον χρησιμοποιήσει.

Ήταν λανθασμένη η διαχείριση του Μπίσεσβαρ

Από την άλλη πλευρά η εικόνα του Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, που εκ νέου αγωνίστηκε για μισή ώρα περίπου, ήταν η μεγαλύτερη απόδειξη ότι ο Λουτσέσκου έκανε μεγάλο λάθος στη διαχείριση του. Ο Σουριναμέζος όταν έχει ενέργεια και δυνάμεις μπορεί να είναι καταλυτικός στο παιχνίδι του ΠΑΟΚ.

Από τη στιγμή που μπήκε αλλαγή στον αγώνα με τον ΠΑΣ, ο Δικέφαλος άρχισε να παίζει κάθετα και να γίνεται πολύ πιο επικίνδυνος, αναγκάζοντας τους πάντες να αναρωτηθούν ποιον Μπίσεσβαρ θέλουν να βλέπουν. Αυτό που αγωνίζεται για 30-35 λεπτά και είναι ο πλέον ποιοτικός ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου ακόμη και σήμερα; Ή αυτόν που χρησιμοποιεί ο προπονητής του σε όλα τα παιχνίδια και δεν έχει δυνάμεις όχι να ανοίξει το παιχνίδι της ομάδα αλλά ούτε καν να κάνει σπριντ;

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ