STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 0-4: Κούρτιτς, εσύ σούπερ σταρ, ξέσπασε στα Γιάννινα ο δικέφαλος

Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ | 15 Δεκεμβρίου 2021
Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει το γκολ του στο ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ | 15 Δεκεμβρίου 2021 IN TIME SPORTS

Με τον Κούρτιτς να πετυχαίνει δύο γκολ ο ΠΑΟΚ επικράτησε 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα εκτός έδρας στη μεγαλύτερη φετινή νίκη της ομάδας του Ραζβάν Λουτσέσκου η οποία αποτέλεσε και την πιο βαριά ήττα της ομάδας των Ιωαννίνων έως τώρα.

Ο ΠΑΟΚ με τον Κούρτιτς να πετυχαίνει δύο γκολ, τα δύο πρώτα από τα τέσσερα της ομάδας του, και να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής των φιλοξενούμενων οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα με 4-0. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου έφτασαν στη μεγαλύτερη νίκη στη διάρκεια της σεζόν την ίδια ώρα που οι γηπεδούχοι που μέχρι το ματς της Τετάρτης είχαν μια από τις καλύτερες άμυνες της χρονιάς γνώρισαν τη μεγαλύτερη ήττα τους φέτος.

Ο Σλοβένος μέσος σκόραρε για δεύτερο σερί παιχνίδι και έφτασε τα οκτώ γκολ στη σεζόν, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, όντας ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ έως τώρα. Από την άλλη οι γηπεδούχοι σε ένα κακό παιχνίδι επιθετικά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν παρά ελάχιστες απειλές μπροστά από την εστία του Πασχαλάκη και έφυγαν με κατεβασμένο το κεφάλι από τους "Ζωσιμάδες".

Μια νίκη που είχε και βαθμολογική σημασία για τους φιλοξενούμενους που πήραν το τρίποντο, προσπέρασαν τον ΠΑΣ και είναι μόνοι τους στην πρώτη θέση, ενώ μείωσαν τη διαφορά από την ΑΕΚ που παίζει την Πέμπτη στους δύο.

Δυο αλλαγές στην άμυνα ο ΠΑΟΚ, χωρίς Περέα ο ΠΑΣ

Ο Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με δύο αλλαγές σε σχέση με την επικράτηση της ομάδας του επί της Λαμίας. Αυτές είχαν να κάνουν με το κέντρο της άμυνας καθώς άφησε στον πάγκο τους Μιχαηλίδη, Ίνγκασον και χρησιμοποίησε αντ' αυτών τους Κρέσπο και Μιχάι. Από εκεί και πέρα τόσο ο Λύρατζης όσο και οι Τσιγγάρας-Μουργκ διατήρησαν τη θέση τους στο αρχικό σχήμα.

Από την άλλη ο Μεταξάς έκανε και αυτός μόνο μια αλλαγή και αυτή αναγκαστική καθώς δεν είχε στη διάθεση του τον Περέα που είχε δηλωθεί να εκτίσει την ποινή της τιμωρίας του. Τη θέση του Περέα στην επίθεση πήρε ο Μιλιντσεάνου.

Ο Κούρτιτς τον οδήγησε στη νίκη

Το πρώτο μέρος δεν είχε να παρουσιάσει πολλά. Ακόμα και το προβάδισμα του ΠΑΟΚ με 1-0 προήλθε από ένα πέναλτι που έκανε χωρίς κανένα λόγο ο Μιλιντσεάνου. Στο 30' σε κόρνερ από τα αριστερά ο Άκπομ πήρε την κεφαλιά ο επιθετικός του ΠΑΣ πήδηξε με τα χέρια ανοιχτά και η μπάλα βρήκε στον αγκώνα του.

Ο Φωτιάς κλήθηκε από το VAR να δει τη φάση και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Κούρτιτς ανέλαβε την εκτέλεση του και νίκησε τον Λοντίγκιν για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι είχαν την ευκαιρία να φτάσουν στην ισοφάριση προς το τέλος του πρώτου μέρους αλλά το σουτ που έκανε ο Σνάιντερ από το ύψος του πέναλτι στο 44' πέρασε λίγο έξω από την εστία του Πασχαλάκη.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Την πέρασε από τη μύτη της βελόνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος, κράτησαν τη μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς όμως τελικές προς την εστία του Πασχαλάκη.

Την ίδια ώρα ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα τρομερό γκολ και πάλι με τον Κούρτιτς. Σε επίθεση από τα δεξιά ο Ζίβκοβιτς δεν έδωσε δεξιά στον Λύρατζη που έκανε την ενέργεια αλλά την έκοψε προς τα μέσα, στον Σλοβένο, ο οποίος έκανε το σουτ, πέρασε τη μπάλα από τη μύτη της βελόνας με τον Λοντίγκιν να μην μπορεί να αντιδράσει και το 2-0 ήταν γεγονός στο 63' του αγώνα.

Σε διάστημα πέντε λεπτών ο ΠΑΟΚ βρήκε και τρίτο γκολ και "κλείδωσε" τη νίκη και το τρίποντο. Ο Άκπομ έδωσε αριστερά στον Αουγκούστο που έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΣ για το 3-0.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Εν συνεχεία και μέχρι το τέλος της αναμέτρησης ο Λουτσέσκου έκανε διαχείριση δυνάμεων και κάποιες αλλαγές για να δώσει ανάσες με τον ΠΑΟΚ να βρίσκει και ένα τέταρτο γκολ με τον Άκπομ στο 89'. Ο Μπίσεσβαρ είδε την κίνηση του Άγγλου φορ, του πέρασε την κάθετη πάσα και ο Άκπομ έστειλε τη μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του ΠΑΣ.

Το μόνο που κατάφερε ο ΠΑΣ Γιάννινα σε αυτό το δεύτερο ήταν να απειλήσει στο 86' με τον Μίνα και στο 90+4' με τον Πίρσμαν χωρίς όμως καμία από τις τέσσερις τελικές που έφτιαξαν οι γηπεδούχοι να πηγαίνει προς την εστία του Πασχαλάκη.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ