ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει να ονειρεύεται

Ο Γιασμίν Κούρτιτς
Ο Γιασμίν Κούρτιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τη νίκη του ΠΑΟΚ επί της Γάνδης που μπορεί να μην του εξασφαλίζει την πρόκριση αλλά του επιτρέπει να σκέφτεται ότι μπορεί να γράψει ιστορία.

Ο ΠΑΟΚ έχει πάρει φόρα… Η ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχε άλλη μια μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης στους 8 του Conference League. Προβάδισμα έστω και ισχνό απέναντι στη Γάνδη με αυτό το 1-0 που ωστόσο του δίνει το δικαίωμα να προκρίνεται με δυο αποτελέσματα στο Βέλγιο.

Οι λογαριασμοί σίγουρα παραμένουν ανοικτοί αλλά ο Δικέφαλος δείχνει έτοιμος να αρπάξει την ευκαιρία που του έχει παρουσιαστεί, αρκεί να διαχειριστεί σωστά το πλεονέκτημα που του δίνει το γκολ του Κούρτιτς.

Μπορεί να κάνει την υπέρβαση

Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί γράψει ιστορία – και πάλι με τον Λουτσέσκου στον πάγκο του- και να βρεθεί σε προημιτελική φάση μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από την περίοδο 1973-74.

Τότε βέβαια ο Δικέφαλος είχε περάσει μόλις δυο γύρους μέχρι να αντιμετωπίσει τη Μίλαν στους 8 του Κυπέλλου Κυπελλούχων. Τώρα, αν τα καταφέρει θα έχει πετύχει μια τεράστια υπέρβαση ξεκινώντας από τα προκριματικά του καλοκαιριού, φτάνοντας στη φάση των ομίλων, συνεχίζοντας στον ενδιάμεσο γύρο με τη Μίντιλαντ και δίνοντας την μάχη του στους 16 του Conference με την Γάνδη.

Σχεδόν ιδανική η βραδιά για τον ΠΑΟΚ

Η βραδιά απέναντι στην Γάνδη στην Τούμπα εξελίχθηκε… σχεδόν ιδανικά. Έστω και αν η ομάδα του Λουτσέσκου δεν μπήκε τόσο δυνατά όσο συνηθίζει να κάνει στο παιχνίδι, έστω και αν δεν κατάφερε να κάνει κάποια καθαρή ευκαιρία για γκολ σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο.

Ο ΠΑΟΚ βρήκε ένα γκολ -και πάλι με τον Κούρτιτς και πάλι με εκτέλεση φάουλ- και κατάφερε να κρατήσει παρά τους όποιους κινδύνους που αντιμετώπισε ανέπαφη την εστία του Πασχαλάκη. Ο Δικέφαλος κατάφερε να ανταπεξέλθει ανασταλτικά -με κορυφαίο στην άμυνα του τον νεαρό Λευτέρη Λύρατζη- και έτσι έχει αποκτήσει προβάδισμα πρόκρισης για την επόμενη φάση

Τζάμπα κάρτες για Ζίβκοβιτς και Κούρτιτς

Θα όλα ήταν τέλεια για τον προπονητή του, αν δεν είχε να αντιμετωπίσει ήδη δυο πολύ σημαντικές απουσίες ενόψει του δεύτερου αγώνα στο Βέλγιο.

Και αυτό διότι Ζίβκοβιτς και Κούρτιτς, κομβικοί και οι δυο για τον ΠΑΟΚ δεν κατάφεραν να αποφύγουν την κίτρινη κάρτα που τους στερεί το δικαίωμα να αγωνιστούν στο δεύτερο παιχνίδι την επόμενη Πέμπτη.

Και να πει κανείς ότι δεν θα μπορούσαν να τις αποφύγουν; Όφειλαν να το κάνουν με βάση την ποιότητα και την εμπειρία τους. Για διαμαρτυρία είδε κάρτα ο Σέρβος, για καθυστέρηση ο Κούρτιτς… και μάλιστα λίγα δευτερόλεπτα πριν ο Ραζβάν Λουτσέσκου τον αντικαταστήσει και να περάσει στη θέση του τον Στέφαν Σβαμπ. Και ο ίδιος ο Σλοβένος παραδέχθηκε ότι ήταν "χαζή" η αντίδραση του αλλά πλέον δεν μπορεί να την αλλάξει.

Ο τρόπος που θα καλύψει τις δυο μεγάλες απουσίες, ενόψει του δεύτερου αγώνα θα απασχολήσει μάλλον από αύριο τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Εύκολο δεν πρόκειται να είναι, γιατί μιλάμε για δυο ποδοσφαιριστές με μεγάλη επίδραση στην ομάδα τους ακόμη και όταν, όπως συνέβη στον πρώτο αγώνα με την Γάνδη ο Ζίβκοβιτς δεν είναι στα καλά του.

Με μαχητές στον τελικό της Γάνδης

Εδώ που έχει φτάσει το πράγμα όμως όποιος και να παίξει είναι δεδομένο ότι θα κάνει το καλύτερο δυνατό. Άλλωστε για τον ΠΑΟΚ το παιχνίδι της επόμενης Πέμπτης θα είναι ένας μεγάλος "τελικός" και αν μη τι άλλο τα τελευταία χρόνια αυτό που χαρακτηρίζει τον Δικέφαλο είναι ότι καταφέρνει να κερδίζει… τελικούς.

Και αυτό το γνωρίζει καλύτερα από όλους ο ίδιος ο Λουτσέσκου και για αυτό και στις δηλώσεις του αυτό που τόνισε ήταν ότι έχει παίκτες μαχητές που μπορούν να καλύψουν οποιοδήποτε κενό. Ο Ρουμάνος έχει άλλωστε την ικανότητα να διαχειρίζεται σωστά τις καταστάσεις που έχει αντιμετωπίσει και αυτό θα κάνει και στο Βέλγιο.

Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι με εξαίρεση τη σειρά των αγώνων με τη Μίντιλαντ, ο ΠΑΟΚ παραδοσιακά εκτός έδρας κάνει τα καλύτερα παιχνίδια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Και φέτος η Ευρώπη είναι η μεγάλη του προτεραιότητα.

TAGS ΠΑΟΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ