CONFERENCE LEAGUE

ΠΑΟΚ - Γάνδη 1-0: Ο Κούρτιτς έδωσε στον δικέφαλο προβάδισμα πρόκρισης επί των Βέλγων

Ο Γιασμίν Κούρτιτς στο ΠΑΟΚ - Γάνδη
Ο Γιασμίν Κούρτιτς στο ΠΑΟΚ - Γάνδη EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη Γάνδη με 1-0 στην Τούμπα με σκόρερ τον Κούρτιτς και θα τα δώσει όλα για όλα στο Βέλγιο χωρίς όμως τον Σλοβένο και τον Ζίβκοβιτς για να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους "8" ενός ευρωπαϊκού θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ με σκόρερ ποιον άλλον; Τον Γιασμίν Κούρτιτς ο οποίος πέτυχε το 18ο φετινό του τέρμα, πέμπτο με εκτέλεση φάουλ πήρε μια πολύτιμη νίκη, αυτή που ήθελε επί της Γάνδης έστω και με 1-0 και θα πάει να διεκδικήσει την πρόκριση σε 90' στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Βέλγιο.

Μελανό σημείο για τον δικέφαλο οι κίτρινες κάρτες που είδαν οι Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς στο διάστημα της αναμέτρησης και θα τους στερήσει τη συμμετοχή τους στο δεύτερο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (17/3).

Εκεί που ο ΠΑΟΚ όμως αρκεί να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα για να πάρει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του στους "8" ενός ευρωπαϊκού θεσμού.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε στις τάξεις της έναν εκπληκτικό Λύραντζη ο οποίος έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και σκόρερ και πάλι τον Κούρτιτς, έστω και με τη βοήθεια της τύχης και έφτασε σε μια νίκη, τη μεγαλύτερη έως τώρα στη σεζόν και φυσικά μπορεί να κάνει όνειρα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Με τους έμπειρους στην ενδεκάδα

Ο Λουτσέσκου όπως αναμενόταν παρέταξε μια ενδεκάδα με αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές σε αυτή, τόσο από ΠΑΟΚ όσο και από Ευρώπη. Στα γκολπόστ ήταν ο Πασχαλάκης, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Βιεϊρίνια και οι δύο στόπερ ήταν οι Κρέσπο και Ίνγκασον ενώ δεξιά έπαιξε ο Λύρατζης. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκε ο Τσιγγάρας έχοντας δίπλα του τον Κούρτιτς και η τριάδα μπροστά αποτελούνταν από του Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Αουγκούστο ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Άκπομ.

Οι γηπεδούχοι δεν μπήκαν καλά στο παιχνίδι με την Γάνδη να είναι αυτή που είχε τη μπάλα στα πόδια της καθώς έβγαζε πίεση στην άμυνα του ΠΑΟΚ, έκλεβε μπάλες και προσπαθούσε να χτυπήσει γρήγορα στην επίθεση χωρίς όμως αποτέλεσμα και χωρίς κυρίως τελικές προς την εστία του Πασχαλάκη.

Ζήτησε πέναλτι ο ΠΑΟΚ

Σε μια ανύποπτη φάση που την κατάλαβε πρώτος ο Μπίσεσβαρ και ο οποίος δικαιώνεται από τα ριπλέι ζήτησε πέναλτι όταν μπήκε από τα δεξιά στο 21', έκανε την παράλληλη μπαλιά προς τον Άκπομ, ο Ενγκαντό βρήκε τη μπάλα με το χέρι, της άλλαξε πορεία στη μπάλα με το διαιτητή να μην βλέπει την παράβαση και να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι.

Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε όταν ο Άκπομ έγινε αποδέκτης της μπάλας από τα αριστερά, έκανε το διαγώνιο σουτ με τον Ρουφ να αποκρούει. Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους στην Τούμπα.

Μπήκε καλύτερα ο δικέφαλος

Ο δικέφαλος μπήκε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και έδειξε τις διαθέσεις του με το καλημέρα με τον Λύρατζη να απειλεί στο 47' της αναμέτρησης με σουτ από μακρινή απόσταση. Πέντε λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ με τον Άκπομ.

Ο Κούρτιτς ο οποίος στο πρώτο μέρος είχε "κλειστεί" από τους χαφ της Γάνδης έγινε αποδέκτης της μπάλας στα δεξιά, έκανε τη σέντρα προς τον Άκπομ ο οποίος από το ύψος του πέναλτι πήρε την κεφαλιά με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι του Ρουφ.

Η Γάνδη κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 54' με τον Κάστρο Μόντες να πλασάρει από κοντά αλλά το γκολ σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ του μέσου των φιλοξενούμενων.

Ο Κούρτιτς και πάλι έδωσε τη λύση

Τέσσερα λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ και δη ο Τσιγγάρας κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο εκτός περιοχής. Η Τούμπα άρχισε να "κοχλάζει" και ο Κούρτιτς έστησε τη μπάλα για να εκτελέσει. Ο Σλοβένος πήρε φόρα, την έστειλε προς την εστία, η μπάλα χτύπησε στον Κουμς άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα της Γάνδης για το 1-0 του ΠΑΟΚ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς του ίδιου του Κούρτιτς και των φίλων του δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που απείλησε ξανά στο 74' της αναμέτρησης και πάλι με τον Κούρτιτς. Ο Σλοβένος έγινε κάτοχος της μπάλας στην περιοχή και αριστερά, έκανε το δυνατό σουτ με τη μπάλα να φεύγει αρκετά εκτός της εστίας του Ρουφ.

Μέχρι το τέλος της αναμέτρησης οι παίκτες του Λουτσέσκου κράτησαν εκτός της περιοχής του Πασχαλάκη τους ποδοσφαιριστές της Γάνδης και έφτασαν στη νίκη με 1-0.

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 58' Κούρτιτς

Κίτρινες: 45' Ζίβκοβιτς, 61' Βιεϊρίνια, 79' Κούρτιτς/82' Τορουναρίγκα, 87' Μόντε

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80' Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (71' Καντουρί), Ζίβκοβιτς (86' Μουργκ), Αουγκούστο, Άκπομ (86' Τσόλακ).

ΓΑΝΔΗ: Ρουφ, Όλσεν, Ενγκαντό, Οκούμου (46' Τορουναρίγκα), Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Μόντε, Οφόε, Χιούλσαγκερ (82' Τισουνταλί), Ντεπουάτρ.

TAGS CONFERENCE LEAGUE ΠΑΟΚ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ