ΠΑΟΚ

Ο ηγέτης της άμυνας Ίνγκασον, το ονειρικό ντεμπούτο του Σάστρε και η καυτή εβδομάδα

Ίνγκασον και Μιχαηλίδης πανηγυρίζουν γκολ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Βόλο
Ίνγκασον και Μιχαηλίδης πανηγυρίζουν γκολ στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Βόλο EUROKINISSI

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το εύκολο πέρασμα του ΠΑΟΚ από το Βόλο και την κρίσιμη εβδομάδα που ξεκινά και που μπορεί να καθορίσει όλη την χρονιά του Δικεφάλου.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα από το Πανθεσσαλικό, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ απέναντι στον Βόλο -με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ μάλιστα- και πηγαίνει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στα δύο καυτά ντέρμπι που ακολουθούν με την ΑΕΚ για το Κύπελλο και τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος είναι με διαφορά η πιο φορμαρισμένη ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας πετύχει 6 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια. Το κακό είναι ότι το σερί αυτό του προέκυψε αμέσως μετά από εκείνο το τραγικό διάστημα με τις συνεχόμενες ήττες που ανάγκασαν ακόμη και τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αναθεωρήσει τους στόχους του για την φετινή σεζόν. Συνεχίζει να διαθέτει την καλύτερη επίθεση στη Λίγκα με 40 γκολ σε 18 αγώνες και το θετικό είναι ότι πλέον καταφέρνει να κρατά και ανέπαφη την εστία. Κράτησε το μηδέν για 4ο σερί παιχνίδι έστω και αν δέχθηκε στο δεύτερο ημίχρονο και πάλι φάσεις με τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη να δείχνει ότι είναι και αυτός σε καλή κατάσταση.

Το παιχνίδι στο Βόλο κύλησε ιδανικά για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο ΠΑΟΚ βρέθηκε να προηγείται με 3-0 στο 63΄ και έτσι ο Ρουμάνος είχε την δυνατότητα να διαχειριστεί το ρόστερ του από νωρίς. Έτσι έδωσε χρόνο συμμετοχής στον Αντόνιο Τσόλακ και τον Λέο Ζαμπά, ανάσες στον Γιασμίν Κούρτιτς, ακόμη και τον Άντερσον Εσίτι χρησιμοποίησε.

Ονειρικό ντεμπούτο για τον Σάστρε

Είναι φανερό ότι αυτή την περίοδο ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει πολλές περισσότερες επιλογές από ότι είχε πριν από τις Γιορτές. Ο Ρουμάνος πρόσθεσε ένα ακόμη όπλο στην φαρέτρα του δίνοντας στον Ζόαν Σάστρε την ευκαιρία να κάνει το ντεμπούτο του με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Και τι ντεμπούτο… ο Ισπανός πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα αφήνοντας υποσχέσεις για ένα ακόμη καλύτερο μέλλον. Ο Σάστρε προφανώς και την «έχει» τη θέση του δεξιού μπακ, δείχνει να είναι ένας επιθετικογενής ακραίος αμυντικός που ξέρει πότε να ανέβει την πλευρά και να βοηθήσει και την ανάπτυξη.

Το γκολ που πέτυχε ήταν μια επιβράβευση για την καλή πρώτη του εμφάνιση. Δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι ο ΠΑΟΚ ελέγχει την περίπτωση του με την υποχρεωτική ρήτρα που έχει στο συμβόλαιο δανεισμού του από τη Μαγιόρκα σε περίπτωση που παίξει στο 60% των αγώνων που απομένουν μέχρι το τέλος της σεζόν.

Ο Ίνγκασον θα παραμείνει ηγέτης της άμυνας του ΠΑΟΚ

Σημαντικό ήταν και το γκολ που πέτυχε ο Ίνγκι Ίνγκασον. Ο Ισλανδός επέστρεψε στα γκολ 322 ημέρες μετά το τελευταίο που είχε σκοράρει πέρυσι το Μάρτιο στο 2-2 με τον Άρη στην Τούμπα. Σκόραρε βέβαια και στον αγώνα του ΠΑΟΚ Β με αντίπαλο τον Πανσερραϊκό, ωστόσο το γκολ που πέτυχε στο Πανθεσσαλικό ήταν η καλύτερη απόδειξη ότι ο Ισλανδός έχει επιστρέψει για τα καλά. Ο Λουτσέσκου του έδωσε φανέλα βασικού για 4ο συνεχόμενο παιχνίδι δείχνοντας στην πράξη ότι αυτός είναι ο πρώτος στην ιεραρχία των κεντρικών αμυντικών της ομάδας του, από την στιγμή που έχει ξεπεράσει τον σοβαρό τραυματισμό του στο γόνατο.

Όπως είναι λογικό το στάτους στο γήπεδο θα μεταφερθεί, σύντομα και…στα συμβόλαιο. Ο Ισλανδός θα γίνει ο πιο υψηλά αμειβόμενος στόπερ του Δικεφάλου όταν θα υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο ΠΑΟΚ τα έχει βρει σε όλα μαζί του με τις αποδοχές του να μην φτάνουν τελικά στο εκατομμύριο, ποσό στο οποίο κινήθηκαν οι απαιτήσεις του παίκτη, αλλά να βρίσκονται κοντά σε αυτό. Από την στιγμή που ο Φερνάντο Βαρέλα θα αποχωρήσει είτε τώρα, είτε το ερχόμενο καλοκαίρι ο Ισλανδός θα έχει το πιο μεγάλο συμβόλαιο από τους αμυντικούς του Δικεφάλου.

Μπαίνει σε μία καυτή εβδομάδα

Η εβδομάδα που ξεκινά έχει τεράστιο ενδιαφέρον για τον ΠΑΟΚ. Και αγωνιστικά με τα δυο ντέρμπι που ακολουθούν με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και στη συνέχεια με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα. Αυτό με τους ερυθρόλευκους μπορεί να αλλάξει, σε περίπτωση νίκης του Δικεφάλου, τα δεδομένα. Ωστόσο είναι σίγουρο ότι η κρισιμότητα του δεύτερου προημιτελικού του κυπέλλου, ιδιαίτερα μετά το 0-0 στη Θεσσαλονίκη είναι τεράστια και το αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ είναι αυτό που θα δείξει πως θα κυλήσει η συνέχεια για τον ΠΑΟΚ. Όπως και να έχει τα δυο αυτά ντέρμπι μπορεί να καθορίσουν και όλη την χρονιά για την ομάδα του Λουτσέσκου

Από την άλλη υπάρχουν πολλά ανοικτά ζητήματα στο τελευταίο κομμάτι των μεταγραφών. Με την περίπτωση του Φιλίπε Σοάρες να είναι πολύ προχωρημένη και τον Πορτογάλο νεαρό χαφ να αναμένεται στην Ελλάδα τις επόμενες ώρες, το ενδιαφέρον στρέφεται στην απόκτηση ενός εξτρέμ. Ο Ζοζέ Μπότο που κινεί τα νήματα στις μεταγραφές έχει επιλέξει τον…εκλεκτό του και σύμφωνα με πληροφορίες τα χαρακτηριστικά του δεν θα διαφέρουν πολύ από αυτά των παικτών που ήδη τον έχουν απασχολήσει.

TAGS ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ