ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με τη μαγκιά του στους ομίλους του Conference League

Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς
Ο Γιάννης Κωνσταντέλιας με τον Άντριγια Ζίβκοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την πανηγυρική πρόκριση του ΠΑΟΚ που ξεκίνησε από τον δεύτερο προκριματικό του Conference League και θα παίζει στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη.

Η καλοκαιρινή περιπέτεια του ΠΑΟΚ στα προκριματικά του Conference League ολοκληρώθηκε ιδανικά με τους παίκτες του Δικεφάλου να κερδίζουν με 4-0 την Χαρτς και να πανηγυρίζουν με γύρο θριάμβου στην Τούμπα την πρόκρισή του στην φάση των ομίλων της διοργανώσεις.

Το πάρτι στις εξέδρες της Τούμπας στήθηκε νωρίς και ήταν πέρα για πέρα δίκαιο βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του να κατατροπώνουν τους Σκωτσέζους. Και στο τέλος ήρθε το ξέσπασμα, μια έκρηξη χαράς για αυτή την ομάδα που μέσα από πολλές δυσκολίες και ενώ λίγοι την πίστευαν στο ξεκίνημα κατάφερε να πετύχει το πρώτο της μεγάλο στόχο.

Δεν εύκολο να πάρεις τρεις προκρίσεις σε ένα καλοκαίρι

Αν σκεφτεί κανείς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο ΠΑΟΚ κατάφερε για 2η φορά στην ιστορία του – και συνολικά 4η στις 25 προσπάθειες των ελληνικών ομάδων- να πετύχει τρεις προκρίσεις σε προκριματικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης δεν μπορεί παρά να βγάλει το καπέλο στον Λουτσέσκου και τους ποδοσφαιριστές του.

Θυμηθείτε την αμφισβήτηση πριν και μετά το 0-0 με την Μπειτάρ στην Τούμπα και τον Ρουμάνο τεχνικό να δηλώνει πως η ομάδα του που δεν κατάφερε να κερδίσει τους Ισραηλινούς του δίνει το δικαίωμα να αισιοδοξεί την ώρα που όλοι έβλεπαν ένα ακόμη κάζο όπως το περυσινό με τη Λέφσκι να έρχεται.

Σήμερα ήρθε η δικαίωση του προπονητή του ΠΑΟΚ που έδειξε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές του και αυτή του την ανταπέδωσαν φροντίζοντας παιχνίδι με παιχνίδι να επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία του.

Η αλήθεια είναι ότι αναγκαστική ή όχι τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ δεν είχαν και τόσο να κάνουν με την προσπάθεια της ομάδας να φτάσει από τον 2ο προκριματικό μέχρι τη φάση των ομίλων.

Και δεν ήταν μόνο η καθυστέρηση ηθελημένη ή μη στην επάνδρωση του ρόστερ αλλά και το γεγονός ότι σε κάθε προκριματικό ο Λουτσέσκου έβλεπε και έναν παίκτη του, από τους πιο σημαντικούς, να αποχωρεί.

Πριν τους αγώνες με την Μακάμπι έφυγε ο ηγέτης της άμυνας του Ίνγκι Ίνγκασον, ανάμεσα στα δυο παιχνίδια με την Χάιντουκ αποχώρησε ο Ντόουγκλας Αουγκούστο – σημείο αναφοράς στον άξονα του γηπέδου- που πνευματικά είχε φύγει νωρίτερα και πριν λίγες ημέρες έφυγε και ο πλέον παραγωγικός σε γκολ και ασίστ μεσοεπιθετικός του πέρυσι ο Κάλεντ Νάρεϊ.

Από αυτούς μόνο ο Ίνγκασον αντικαταστάθηκε άμεσα. Ο ΠΑΟΚ γέμισε τη μεσαία του γραμμή με παίκτες αλλά όλη την προσπάθεια στα προκριματικά την φορτώθηκε το δίδυμο Τσιγγάρας και Σβαμπ.

Ο αντικαταστάτης του Ναρεϊ αναζητείται ακόμη ( ευτυχώς είναι σε καλή κατάσταση Κωνσταντέλιας, Τάισον και κυρίως ο Ζίβκοβιτς). Ακόμη και στην επίθεση δικαιώθηκε η βιασύνη του Λουτσέσκου να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Μπράντον πριν αποκτηθεί τελικά ο Σαμάτα που η αλήθεια είναι ότι δεν συμμετείχε και πολύ στα προκριματικά.

Ο ΠΑΟΚ καθυστέρησε αλλά τελικά έφερε -και συνεχίζει να φέρνει- ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Αυτό δεν μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Όμως την πορεία μέχρι τους ομίλους του Conference την έκανε βασιζόμενος στους παίκτες που ήταν εδώ από την αρχή της προετοιμασίας και στους 3 αμυντικούς (Εκόνγκ, Μπάμπα και Κεντζιόρα) που πρόλαβαν ένα μέρος της. Αυτή είναι η πραγματικότητα και ο λόγος που τα περισσότερα εύσημα τα παίρνουν ο Λουτσέσκου και οι παίκτες του.

Άλλος ΠΑΟΚ από εδώ και πέρα

Μοιάζει δεδομένο ότι η ομάδα των προκριματικών θα είναι πολύ διαφορετική από αυτή που θα παίξει στους ομίλους και αυτή που θα παλέψει για ότι καλύτερο στο πρωτάθλημα.

Θα είναι όμως άδικο να μην αποδοθούν τα εύσημα σε όλους αυτούς που κατάφεραν με τη δουλειά στις προπονήσεις, την αφοσίωση στο πλάνο του προπονητή και την νοοτροπία του νικητή που δεν σταματά να παλεύει για το αποτέλεσμα να πετύχουν τον πρώτο – και από τους βασικούς- στόχο της φετινής σεζόν και να εξασφαλίσουν την ευρωπαϊκή παρουσία του Δικεφάλου σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Αύριο το μεσημέρι ο ΠΑΟΚ θα μάθει τους αντιπάλους του στον όμιλο, ελπίζοντας να προχωρήσει και στην νοκ αουτ φάση του Conference και όσο μπορεί ποιο μακριά.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει που θα φτάσει η φετινή ομάδα του Λουτσέσκου. Από την άλλη όμως κανείς δεν μπορεί να μην παραδέχεται ότι το ξεκίνημα της στη σεζόν, αν κερδίσει την Κυριακή στην Κρήτη θα είναι μάλλον ιδανικό.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ