ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είναι μαχητής και δεν μπορείς να τον ξεγράψεις

Ο ΠΑΟΚ είναι μαχητής και δεν μπορείς να τον ξεγράψεις
ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για το μέταλλο πρωταθλητή που έδειξε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ επιστρέφοντας από το εις βάρος του 2-0 για να παραμείνει ζωντανός και στην κορυφή της βαθμολογίας

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με επιτυχία ένα ακόμη τεστ- χαρακτήρα και μάλιστα ίσως το δυσκολότερο όλων. Και έδειξε ότι είναι έτοιμος για μεγάλα πράγματα όταν βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, από δικά του λάθη, στο 2-0 πίσω από την ΑΕΚ βρήκε τρόπο να επιστρέψει. Και σε μια έδρα που στα προηγούμενα τρία παιχνίδια του δεν πέτυχε γκολ σήμερα, σκόραρε δυο φορές και έμεινε ζωντανός και στην κορυφή της βαθμολογίας.

Ο ΠΑΟΚ που φέτος καταρρίπτει το ένα μετά το άλλο τα... αφηγήματα των άλλων έριξε και αυτό που τον ήθελε να χάνει εύκολα και με κάτω τα χέρια στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Και το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο.

Ο ΠΑΟΚ τυχερός που έχει έναν "αρχηγό" όπως ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και σε αυτή μάλιστα την ηλικία. Ο 20χρονος στόπερ ήταν ένας από τους μεγάλους πρωταγωνιστές για την ομάδα του προσθέτοντας μια ακόμη πολύ μεγάλη εμφάνιση σε αυτές που κάνει τον τελευταίο καιρό σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και ήταν αυτός που έδινε με την παρουσία του στο γήπεδο το σύνθημα στους υπόλοιπους να μην τα παρατήσουν.

Φέτος έχει και την ποιότητα -βλέπε Ράχμαν Μπάμπα- και την νοοτροπία μιας ομάδας που δεν κάμπτεται από τις δυσκολίες. Και κυρίως λειτουργεί σαν μια οικογένεια στην οποία ο ένας βοηθά τον άλλον να ξεπεράσει όποιο ζήτημα αντιμετωπίζει.

Όπως δημόσια παραδέχθηκε μετά τον αγώνα ο σκόρερ του γκολ της ισοφάρισης Μαγκομέντ Οζντόεφ, ευχαριστώντας τον Ραζβάν Λουτσέσκου τον πρόεδρο και τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για την στήριξη που του παρείχαν για να ξεπεράσει κάποια ψυχολογικά προβλήματα που για πρώτη φορά του βγήκαν μετά από έναν τραυματισμό.

Παρεμπιπτόντως το γκολ του Ρώσου είναι εκπληκτικό καθώς πεσμένος στο χόρτο -ως άλλος Κωνσταντέλιας- κάνει δύο επαφές με την μπάλα για να την στείλει στα δίχτυα της ΑΕΚ.

Του έλειψε και ο Τάισον

Φυσικά και το πρόβλημα που παρουσιάστηκε με τον Τάισον ήταν σημαντικό για τον Ραζβάν Λουτσέσκου. Ο Βραζιλιάνος είναι ο παίκτης που μπορεί να οδηγήσει πολλά μέτρα την μπάλα μέσα στο γήπεδο και να βγάλει τον ΠΑΟΚ γρήγορα σε επιθετική μετάβαση. Στοιχεία που εξ αρχής ήταν πολύτιμα και απαραίτητα σε μια αναμέτρηση όπως αυτή απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο "Ντέλιας" που ξεκίνησε τελικά στο αριστερό άκρο της επίθεσης, αντί του Τάισον, έχει άλλα στοιχεία που τον κάνουν πολύτιμο. Την ικανότητα να κάνει το απρόβλεπτο, να βλέπει καλύτερα το γήπεδο και με το γλυκό του πόδι να μοιράζει την μπάλα. Και όπως έκανε στο πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ να κρατά την ομάδα του ψηλά στην αντίπαλη περιοχή κάνοντας την μπάλα... κομπολόι.

Κανείς δεν μπορεί να ξέρει πως θα είχε κυλήσει το σημερινό παιχνίδι αν στις δυο αντεπιθέσεις που έβγαλε η ομάδα του Λουτσέσκου, στο πρώτο κομμάτι του ντέρμπι ήταν ο Τάισον στη θέση του μικρού.

Άλλαξε το παιχνίδι του για να πάρει αποτέλεσμα

Μόνο από την εξέλιξη του σκορ στο ντέρμπι Δικεφάλων μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο διαφορετικός είναι φέτος σε σχέση με πέρυσι αλλά όχι μόνο αυτή. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου άλλαξε τόσο πολύ που μπορεί να προσαρμόζεται ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν κάθε φορά.

Έχοντας πληγωθεί πολλές φορές απέναντι στην ΑΕΚ από την προσπάθειά της να χτίσει παιχνίδι από τη πίσω ζώνη, αποφάσισε να παίξει άμεσο ποδόσφαιρο και το έκανε συνειδητά χωρίς να αναγκαστεί από τον αντίπαλο της. Στο 2' στο πρώτο ελεύθερο ο Κοτάρσκι, δεν το σκέφτηκε καθόλου και γέμισε προς τον Μπράντον Τόμας.

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει αυτός την ΑΕΚ ψηλά να πάρει δεύτερες μπάλες και να της δημιουργήσει προβλήματα. Ίσως να του έλειψε λίγο περισσότερη αποφασιστικότητα στις ενέργειές του στην επίθεση, την οποία την βρήκε μπορεί και αναγκαστικά όταν έμεινε πίσω στο σκορ.

Το πιο μεγάλο όφελος δεν είναι ο βαθμός της ισοπαλίας, αλλά το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά εκεί που όλοι τον θεωρούσαν χαμένο ο ΠΑΟΚ δεν τα παράτησε, πάλεψε, έδωσε μεγάλη μάχη και κατάφερε να επιστρέψει.

Και τώρα η Μπριζ και η Ευρώπη

Στο τέλος της ημέρας ο ΠΑΟΚ κατάφερε να παραμείνει στην κορυφή, έστω και με ισχνή διαφορά από τους υπόλοιπους διεκδικητές. Έχει μάλιστα την πολυτέλεια να βάλει στην άκρη, για τις επόμενες δυο εβδομάδες τα playoffs και να ασχοληθεί με την Ευρώπη και τα παιχνίδια με την Μπριζ.

Στα προημιτελικά μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια, το Conference League που φέτος αποδεικνύεται βάλσαμο και τον τρέφει από την αρχή της σεζόν με αυτοπεποίθηση, μπορεί να του δώσει και επιπλέον... μπουστάρισμα για το πρωτάθλημα.

Που σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί το πιθανότερο είναι να κριθεί στην Τούμπα.

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΡΑΖΒΑΝ ΛΟΥΤΣΕΣΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ