ΠΑΟΚ

Ο Ολιβέιρα τα βάζει, ο Κοτάρσκι τα βγάζει και ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει

Ο Ολιβέιρα τα βάζει, ο Κοτάρσκι τα βγάζει και ο ΠΑΟΚ ανεβαίνει
INTIME SPORTS

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για την συνεχώς ανοδική πορεία του ΠΑΟΚ που νίκησε εκτός έδρας τον Παναιτωλικό και πήρε το τέταρτο στη σειρά τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Με τον Νέλσον Ολιβέιρα να βρίσκει δίχτυα σε 4ο συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι και να ανοίγει το σκορ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ πέρασε νικηφόρα από το Αγρίνιο και βρίσκεται πλέον μόνος τρίτος στον βαθμολογικό πίνακα.

Ο Δικέφαλος επιβεβαίωσε με την νίκη του στο ξεκίνημα του δευτέρου γύρου την ανοδική του πορεία και πλέον το ερώτημα πόσο από το χαμένο έδαφος μπορεί να καλύψει στην βαθμολογία και πόσο ψηλά μπορεί να φτάσει.

Όσο ο Ολιβέιρα τα…βάζει και ο Κοτάρσκι, που έγραψε άλλη μια εντυπωσιακή επέμβαση τα..βγάζει, όσο ο ΠΑΟΚ βρίσκει γκολ από τους χαφ του -με τον Αουγκούστο να σκοράρει σε τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος- ο Δικέφαλος δικαιούται να κοιτά προς τις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας . Αρκεί να συνεχίσει να είναι το ίδιο αποτελεσματικός σε άμυνα και επίθεση.

Το σχέδιο του Λουτσέσκου στην επίθεση

Οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου δικαίωσαν τις προβλέψεις που ήθελαν τον Ομάρ Ελ Καντουρί να ξεκινά στην ενδεκάδα, να συνθέτει με τον Γιάννη Κωνσταντέλια και τον Κάλεντ Νάρεϊ την μεσοεπιθετική γραμμή του Δικεφάλου και τον Άντριγια Ζίβκοβιτς και μένει στον πάγκο.

Πριν τραυματιστεί στον αστράγαλο ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να απειλήσει την εστία του Παναιτωλικού με τον Μαροκινό να ξεκινά τις ενέργειες του από τα αριστερά και να αφήνει χώρο στο «δέκα» στον τον Κωνσταντέλια. Με τον Ολιβέιρα να βγαίνει έξω από την αντίπαλη περιοχή και τον Νάρεϊ να κινείται στην πλάτη των αμυντικών ο ΠΑΟΚ κατάφερε να βγάλει τον Γερμανό σε θέση βολής και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα του Ανέστη, έστω και αν ήταν οριακά σε θέση οφ σάιντ.

Όταν μπήκε στο παιχνίδι ο Ζίβκοβιτς στη θέση του Ελ Καντουρί, ο τρόπος που προσπάθησε να επιτεθεί ο ΠΑΟΚ άλλαξε. Ο Νάρεϊ πήρε την αριστερή πλευρά της επίθεσης, ο Κωνσταντέλιας έγινε ξεκάθαρα δεκάρι, με τον Σέρβο να κινείται, τις περισσότερες φορές, εσωτερικά αφήνοντας στην ουσία την δεξιά πλευρά στον Σάστρε.

Η αλήθεια είναι ότι ο ΠΑΟΚ ήταν περισσότερο επικίνδυνος όταν συμμετείχαν στην ανάπτυξη του και οι ακραίοι του αμυντικοί, ο Ισπανός και ο Ράφα Σοάρες. Ο Πορτογάλος που ταλαιπωρήθηκε αρκετά στον αγώνα όσο ήταν στην πλευρά του, από τον Νταγκό όσο περνούσε η ώρα ανέβαινε ολοένα και πιο πολύ στην επίθεση βοηθώντας την επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

Καθοριστικό το γκολ του Ολιβέιρα και η απόκρουση του Κοτάρσκι

Το γκολ που πέτυχε Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου ήταν καθοριστικό για την εξέλιξη του αγώνα.

Στο δεύτερο κομμάτι του παιχνιδιού ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα και να βρει και ένα δεύτερο γκολ για να κλειδώσει την νίκη. Τα κατάφερε έστω και αργά στο 86΄με τον Ντόουγκλας Αουγκούστο να ξεκινά, με το κλέψιμο στον Κολοβό και να τελειώνει την φάση μετά την ασίστ του Ζίβκοβιτς. Ενδιάμεσα χρειάστηκε την εντυπωσιακή επέμβαση του Ντομινίκ Κοτάρσκι στην προσπάθεια του Μάρτενσον και τον Καρέλη να αστοχεί στη συνέχεια στην μοναδική ίσως μεγάλη ευκαιρία που επέτρεψε στον Παναιτωλικό σε όλο το παιχνίδι.

Ο Κροάτης αποδεικνύεται «λίρα εκατό» και έχει το μεγαλύτερο μερίδιο στο επίτευγμα του ΠΑΟΚ να μην δέχεται γκολ για 5 συνεχόμενο επίσημο παιχνίδι (4 πρωταθλήματος και 1 στο κύπελλο. Μετά την εκπληκτική επέμβαση στην Καλαμάτα ο Κοτάρσκι ήταν εκεί όταν τον χρειάστηκε η ομάδα του και στο Αγρίνιο. Ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που υπάρχουν για τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, που στα περισσότερα παιχνίδια θα χρειαστεί να είναι επιδραστικός, σε λίγες αλλά καθοριστικές φάσεις.

Η ενίσχυση που απαιτείται και τα σενάρια για τον Κουλιεράκη

Στα μεταγραφικά, η στάση αναμονής συνεχίζεται. Ο νέος τραυματισμός του Ομάρ Ελ Καντουρί - που τουλάχιστον αυτή την φορά δεν ήταν μυϊκός- επιβεβαιώνει την ανάγκη για μια κίνηση ενίσχυσης στη μεσοεπιθετική γραμμή. Η χρησιμοποίηση του Κωνσταντέλια σε επιτελικό ρόλο μπορεί να αποτελεί μια…εικόνα από το μέλλον ,αλλά ο νεαρός μοιάζει περισσότερο επικίνδυνος όταν κινείται στα άκρα.

Από την άλλη πλευρά η σκόνη που σηκώνεται γύρω από τον Κουλιεράκη μοιάζει να είναι, τουλάχιστον για την ώρα διαχειρίσιμη. Σενάρια όπως αυτά που ξεκίνησαν στην Τουρκία για ενδιαφέρον της Φενερμπαχτσέ και πληροφορίες για διερευνητικές κρούση από τους Τούρκους θα υπάρξουν ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

Από την στιγμή όμως που ο ΠΑΟΚ δείχνει απόλυτα συνειδητοποιημένος και σταθερός στην άποψη ότι όταν έρθει η ώρα να παραχωρηθεί ο νεαρός στόπερ θα φέρει στα ταμεία του περισσότερα χρήματα ακόμη και από τον Χρήστο Τζόλη, τέτοιου είδους φημολογία δεν μπορούν να προκαλέσει ουδεμία αντίδραση στο στρατόπεδο του Δικεφάλου.

Ο Μπότο το έχει ξεκαθαρίσει ότι όταν ο ΠΑΟΚ αποφασίσει να πουλήσει κάποιο από τα ταλέντα του θα το κάνει ακριβά και ο Κουλιεράκης είναι ακόμη στην αρχή...

TAGS ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ