STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ 0-2: Πέμπτη σερί νίκη για τον Δικέφαλο που άλωσε και το Αγρίνιο με Ολιβέιρα και Αουγκούστο

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο ΠΑΟΚ με τους Ολιβέιρα και Αουγκούστο να βρίσκουν δίχτυα επικράτησε 2-0 του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο, πήρε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του, και ανέβηκε στην τρίτη θέση της Super League.

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε στον δεύτερο γύρο ο ΠΑΟΚ ο οποίος επικράτησε του Παναιτωλικού στο Αγρίνιο με 2-0 με τον Ολιβέιρα να βρίσκει δίχτυα και πάλι σε ένα αρκετά κρίσιμο σημείο και τον Αουγκούστο να "κλειδώνει" τη νίκη της ομάδας της Θεσσαλονίκης στο δεύτερο μέρος.

Η τέταρτη συνεχόμενη νίκη του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και πέμπτη με το Κύπελλο έφερε την ομάδα του Λουτσέσκου στην τρίτη θέση, πάνω από τον Ολυμπιακό, ενώ μείωσε στους δέκα βαθμούς την απόσταση από την πρώτη θέση.

Η ομάδα του Αγρινίου που διαμαρτυρήθηκε για φάουλ πριν το πρώτο γκολ του Ολιβέιρα στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους είχε τις ευκαιρίες της στο δεύτερο 45λέπτο για να ισοφαρίσει αλλά δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα να μείνει το 2-0 και ο ΠΑΟΚ να πάρει το τρίποντο.

Τα xgoals του αγώνα Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ | 22 Δεκεμβρίου 2022
Τα xgoals του αγώνα Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ | 22 Δεκεμβρίου 2022 OPTA/SPORT24

Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στον αγώνα, δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες τις οποίες δεν μπόρεσε να τελειώσει στο πρώτο μέρος σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό που δεν απείλησε στο πρώτο 45λέπτο. Η ομάδα του Λουτσέσκου όμως όπως γράψαμε ήδη βρήκε το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα άλλαξε ο Παναιτωλικός απείλησε περισσότερο, έκανε τελικές προς την εστία του Κοτάρσκι ο οποίος χρειάστηκε να επέμβει και να βοηθήσει και αυτός ώστε να μείνει το 1-0 πριν ο ΠΑΟΚ βρει και δεύτερο γκολ με τον Αουγκούστο.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε μόλις στο 2' με τον Κωνσταντέλια αλλά ο Ανέστης είπε όχι. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 14' με τον Νάρεϊ σε μια οριακή φάση με το γκολ να ακυρώνεται από τον δεύτερο βοηθό ως οφσάιντ και το VAR να δείχνει πως η απόφαση του ήταν σωστή.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και ο Ολιβέιρα στο 35' βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε έδιωξε εντυπωσιακά ο Ανέστης. Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα πήγε στον Κωνσταντέλια που σούταρε εκ νέου με τον Έλληνα γκολκίπερ να μπλοκάρει τη μπάλα.

Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ από τα αριστερά σαν κόρνερ, αλλά στα όρια της μεγάλης περιοχής. Ο Νάρεϊ εκτέλεσε στο δεύτερο δοκάρι ο Ολιβέιρα νίκησε τον Χουχούμη στον αέρα και ο δικέφαλος πήρε προβάδισμα στο σκορ.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με φάση για τον ΠΑΟΚ καθώς ο Αουγκούστο σε εκτέλεση φάουλ από τα δεξιά επιχείρησε το τακουνάκι με τον Ανέστη όμως να λέει και πάλι όχι. Ενώ στο 50' ο Ολιβέιρα ανενόχλητος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Παναιτωλικός ανέβασε τις γραμμές του και άρχισε να απειλεί και αυτός και στο 57' έφτασε κοντά στο 1-1. Ο Ντίαζ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά ο Μάρτενσον την προβολή και ο Κοτάρσκι με εντυπωσιακή επέμβαση κράτησε το μηδέν. Η μπάλα έφτασε στον Καρέλη που επιχείρησε να πλασάρει αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και την έστειλε άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ απείλησε ξανά με τον Κωνσταντέλια να κάνει το ψαλιδάκι μέσα από την περιοχή και τον Ανέστη να μπλοκάρει σταθερά τη μπάλα. Η ομάδα του δικεφάλου συνέχισε να έχει την υπεροχή στο ματς και με τον Νάρεϊ να απειλεί αλλά χωρίς να μπορεί να "καθαρίσει" τη νίκη.

Αυτό έγινε εν τέλει στο 86' όταν ο Αουγκούστο έκλεψε τη μπάλα, έπαιξε το ένα-δύο με τον Ζίβκοβιτς, με τον Βραζιλιάνο να μπαίνει στην περιοχή και να πλασάρει εύστοχα για το 2-0.

Τα στατιστικά του αγώνα Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ | 22 Δεκεμβρίου 2022
Τα στατιστικά του αγώνα Παναιτωλικός - ΠΑΟΚ | 22 Δεκεμβρίου 2022 OPTA/SPORT24



ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Ανέστης, Λιάβας, Λάρσον, Μλάντεν, Χουχούμης, Μάρτενσον (65' Σενγκέλια), Φλόρες, Ντιάζ (81' Ξενιτίδης), Νταγκό, Κολοβός, Καρέλης (81' Ζοάο Πέδρο).

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλεριάκης, Ράφα Σοάρες (88' Βιεϊρίνια), Αουγκούστο, Σβαμπ (89' Ντάντας), Κωνσταντέλιας, Ελ Καντουρί (20' Α. Ζίβκοβιτς), Νάρεϊ (81' Μουργκ), Ολιβέιρα (88' Μπράντον Τόμας).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ