ΠΑΟΚ

Ο die hard ΠΑΟΚ δεν χάνει με τον Κούρτιτς να σκοράρει

Ο die hard ΠΑΟΚ δεν χάνει με τον Κούρτιτς να σκοράρει
INTIME

Ο Σάββας Τζιομπάνογλου γράφει για τον ΠΑΟΚ που υπέφερε παίζοντας με παίκτη λιγότερο, αλλά έδειξε χαρακτήρα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το ΟΑΚΑ.

Ο ΠΑΟΚ αρνήθηκε να χάσει από την ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι έπαιζε από το πρώτο εικοσάλεπτο δέκα εναντίον έντεκα και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 28'. Με τον Κούρτιτς να πληγώνει ακόμη μια φορά την ΑΕΚ οκτώ λεπτά αργότερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ και σκοράρει ένα γκολ που ο ίδιος το χαρακτήρισε τυχερό, αποδείχθηκε "πολύ σκληρός για να πεθάνει", έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας και το κεφάλι ψηλά.

Έτσι και αλλιώς όποτε σκοράρει ο Σλοβένος μέσος, ο ΠΑΟΚ δεν χάνει. Αυτός είναι μέχρι τώρα κανόνας και επαληθεύτηκε εκ νέου απέναντι στην Ένωση.

Άλλαξε τα πάντα η αποβολή

Τα σχέδια του Λουτσέσκου ανατράπηκαν από την αποβολή του Χάρη Τσιγγάρα που ανάγκασε τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται από το 20' με αριθμητικό μειονέκτημα. Αρχικά ο Ρουμάνος τεχνικός τράβηξε πιο πίσω τον Ντόουγκλας Αουγκούστο εφαρμόζοντας το 4-4-1. Έκτοτε άφησε την μπάλα στην ΑΕΚ και αμύνθηκε σε δύο ζώνες για να την κρατήσει όσο πιο μακριά μπορούσε από την περιοχή του Πασχαλάκη.

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να έμεινε πίσω στο σκορ, αλλά αντέδρασε. Με τον "πιστολέρο" του, Γιασμίν Κούρτιτς, έφτασε στην συνέχεια έδωσε μάχη για να κρατήσει την ισοπαλία.

Ο Λουτσέσκου θέλει να βλέπει την ομάδα του να κυριαρχεί, να παίρνει την κατοχή με καλή κυκλοφορία της μπάλας και να χτίζει ορθολογικά τις επιθέσεις του. Κάτι που ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει στην αρχή του ντέρμπι με την ΑΕΚ και πριν οι αριθμητικές ισορροπίες ανατραπούν.

Υπέφερε, αλλά άντεξε δείχνοντας χαρακτήρα

Εξαιτίας της αποβολής του Τσιγγάρα ο Ρουμάνος είχε την ευκαιρία να δει άλλα προτερήματα από τους δέκα παίκτες που είχε στο γήπεδο. Πράγματα που αφορούσαν κυρίως τις αλληλοκαλύψεις, τις αποστάσεις μεταξύ των γραμμών ώστε να παραμείνει συμπαγές το σύνολο και κυρίως η μάχη που έδιναν οι παίκτες του για κάθε μπάλα.

Η πανηγυρική αντίδραση του Ραζβάν Λουτσέσκου μόλις ο Φάμπρι σφύριξε τη λήξη έδειξε έμπρακτα ότι είχε μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του. Που είχαν αναγκαστεί να παλέψουν για να φύγουν αλώβητοι από το ΟΑΚΑ, εφαρμόζοντας μάλιστα έναν τρόπο παιχνιδιού στον οποίο δεν είναι και συνηθισμένοι. Έδειξαν όμως ωριμότητα, έδειξαν χαρακτήρα και νοοτροπία μια ομάδας που παρά τις αντιξοότητες που τις εμφανίζονται αρνήθηκε να χάσει.

Τα συμπεράσματα ενόψει Γάνδης

Τελικά ίσως και να ήταν ωφέλιμη για τον ΠΑΟΚ η εξέλιξη της αναμέτρησης με την ΑΕΚ. Από την άποψη ότι υπέφερε, ότι δοκιμάστηκε η σκληράδα του , η αντοχή του στην πίεση του αντιπάλου και πάνω από όλα η προσωπικότητα των παικτών του και η ικανότητα τους να κρατήσουν το σκορ που ήθελαν.

Σε νοκ άουτ παιχνίδια όπως αυτά με την Γάνδη, που έτσι και αλλιώς αποτελούν προτεραιότητα για την ομάδα του Λουτσέσκου, ίσως όλα αυτά τα στοιχεία που έδειξε στο ΟΑΚΑ να αποδειχθούν καθοριστικά για την πρόκριση.

Τι αποκάλυψαν οι επιλογές του Ραζβάν Λουτσέσκου για τον αγώνα της επόμενης Πέμπτης με την Γάνδη στην Τούμπα; Την αμυντική διάταξη που έχει το προβάδισμα για το παιχνίδι απέναντι στους Βέλγους με τους Λύρατζη, Ίνγκασον, Κρέσπο και Βιεϊρίνια σε τετράδα μπροστά από τον Πασχαλάκη. Με τους Κούρτιτς, Αουγκούστο και Τσιγγάρα στα χαφ να αποτελούν το πλέον πιθανό σχήμα στη μεσαία γραμμή.

Τον Άκπομ στην κορυφή της επίθεσης, τον Μπίσεσβαρ να αναγκάζει τον Λουτσέσκου να τον χρησιμοποιεί ανελλιπώς και προφανώς τον Ζίβκοβιτς αντί του Ζαμπά.

Αν βγει από την εξίσωση ο Πασχαλάκης, από την ομάδα που έπαιξε την Τετάρτη στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ μόνο ο Ζαμπά και Μπίσεσβαρ ξεκίνησαν στον αγώνα με τον Ιωνικό και λογικά από τους υπόλοιπους οκτώ ελάχιστοι θα αγωνιστούν βασικοί στο τελευταίο παιχνίδι της κανονικής περιόδου με τη Λαμία.

Έτσι και αλλιώς το παιχνίδι με την Γάνδη είναι αυτό που θα μονοπωλήσει από εδώ και πέρα το ενδιαφέρον του Δικεφάλου.

TAGS ΠΑΟΚ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ