STOIXIMAN SUPER LEAGUE

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-1: Όρθιος ξανά στο ΟΑΚΑ με τον πανέξυπνο Κούρτιτς

Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει στο ΟΑΚΑ το γκολ επί της ΑΕΚ | 2 Μαρτίου 2022
Ο Κούρτιτς πανηγυρίζει στο ΟΑΚΑ το γκολ επί της ΑΕΚ | 2 Μαρτίου 2022 EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ αν και βρέθηκε με δέκα παίκτες από το 19' και πίσω στο σκορ με τον Γιασμίν Κούρτιτς να σκοράρει ξανά πήρε το βαθμό της ισοπαλίας κόντρα στην ΑΕΚ στο Ολυμπιακό Στάδιο με τους γηπεδούχους να έχουν την υπεροχή όχι όμως και την ουσία.

Ισόπαλο 1-1 έληξε το εξ αναβολής ντέρμπι της 17ης αγωνιστικής ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ με τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό και να μένουν και άλλο πίσω από τον Ολυμπιακό αλλά αν αυτό το ντέρμπι ικανοποιεί κάποιον τότε σίγουρα αυτός είναι ο δικέφαλος του Βορρά.

Ο οποίος με ένα ακόμη γκολ από τον πανέξυπνο Γιασμίν Κούρτιτς με εκτέλεση φάουλ και λάθος του Τσιντώτα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια και να μείνει όρθιος στο ΟΑΚΑ για ένα ακόμη παιχνίδι, να διατηρήσει την απόσταση από την ΑΕΚ στο +7 και φυσικά να αυξήσει το αήττητο σερί του πρωτάθλημα.

Όλα αυτά και ενώ το παιχνίδι πήγαινε υπέρ της ΑΕΚ καθώς η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έμεινε με δέκα παίκτες από το 19' μετά την αποβολή του Τσιγγάρα με τη χρήση του VAR.

Και είχε την τύχη να προηγηθεί στο σκορ με ωραίο γκολ του Γκαρσία με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μάνταλου στο 28' αλλά εν συνεχεία να μην απειλήσει για να εκμεταλλευτεί τον παίκτη παραπάνω και να βάλει ένα ακόμη γκολ.

Με αλλαγές οι δύο ομάδες

Στο ντεμπούτο του στον πάγκο ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος πραγματοποίησε δύο αλλαγές σε σχέση με την ήττα από τον Παναθηναϊκό με τους Σιμάνσκι και Μάνταλο να επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα και τους Σάκχοβ και Άμραμπατ να μένουν στον πάγκο. Η ενδεκάδα της ΑΕΚ αποτελούνταν από τους Τσιντώτα, Ρότα, Βράνιες, Τζαβέλλα, Μοχαμάντι, Σιμόες, Σιμάνσκι, Μάνταλο, Τσούμπερ, Γκαρσία, Αραούχο.

Από την άλλη ο Λουτσέσκου προχώρησε σε αρκετές αλλαγές καθώς είχε στη διάθεση του τους Κρέσπο, Ίνγκασον, Κούρτιτς, Άκπομ που ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα ενώ η ενδεκάδα που παρέταξε ο Ρουμάνος τεχνικός αποτελούνταν από τους Πασχαλάκη, Λύρατζη, Κρέσπο, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια, Τσιγγάρα, Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μπίσεσβαρ, Λέο Ζαμπά και Άκπομ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να έχει την υπεροχή, να απειλεί δύο φορές με τον Αουγκούστο αλλά δεν κατάφερε να προηγηθεί στην αναμέτρηση.

Η κίτρινη που έγινε κόκκινη

Στο 15' είχαμε τη φάση που έπαιξε καθοριστική εξέλιξη στη συνέχεια της αναμέτρησης. Ο Τσιγγάρας έκανε ένα φάουλ πάνω στον Αραούχο στο χώρο του κέντρου με τον διαιτητή του αγώνα, τον Ιταλό Φάμπρι να του δείχνει την κίτρινη κάρτα. Ο ρέφερι του ματς όμως κλήθηκε από το VAR να δει ξανά τη φάση και εν τέλει άλλαξε την απόφαση του, έδειξε την κόκκινη και από το 19' ο ΠΑΟΚ έπαιξε με παίκτη λιγότερο.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η ΑΕΚ να πάρει τη μπάλα στα πόδια της περισσότερο και να αρχίσει να απειλεί. Στην πρώτη τους καλή στιγμή μάλιστα οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα. Ήταν τον 28' όταν ο Μάνταλος από τα δεξιά έκανε τη σέντρα με τον Λιβάι Γκαρσία να πηδάει ψηλότερα, να πιάνει την κεφαλιά και να νικάει τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Το 15ο γκολ του Κούρτιτς

Στο 36' ο ΠΑΟΚ κέρδισε φάουλ εκτός περιοχής και δεξιά, ουσιαστικά στα όρια της περιοχής με τον Κούρτις να πηγαίνει πάνω από τη μπάλα. Κανείς δεν περίμενε όμως ο Σλοβένος να εκτελέσει απευθείας. Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος όμως το επιχείρησε. Κατάφερε να περάσει τη μπάλα μέσα από το τείχος και από τη στιγμή που ο Τσιντώτας δεν το περίμενε να εκμεταλλευτεί και τον λάθος υπολογισμό του Έλληνα γκολκίπερ και να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Αυτό ήταν το 15ο γκολ του Κούρτιτς στο πρωτάθλημα ο οποίος είναι και ο πρώτος σκόρερ της φετινής σεζόν και σκοράρει με κάθε τρόπο και από κάθε θέση.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Κράτησε το 1-1 ο Πασχαλάκης

Η ΑΕΚ θα μπορούσε να σκοράρει και να πάρει το προβάδισμα στο 38' της αναμέτρησης μετά από ωραίο συνδυασμό ανάμεσα στον Αραούχο και τον Μάνταλο. Ο σέντερ φορ των γηπεδούχων ήταν αυτός που έκανε τη σέντρα προς τον αρχηγό της ΑΕΚ που πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Ο Πασχαλάκης όμως με σωτήρια επέμβαση στην δεξιά του γωνία κράτησε το 1-1 καθώς έστειλε τη μπάλα κόρνερ.

Αυτή μάλιστα ήταν και η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια για τις οδηγίες από τους δύο τεχνικούς.

Δεν έπαιξε όπως έπρεπε η ΑΕΚ

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες και με την ΑΕΚ να γνωρίζει πως έχει το αριθμητικό πλεονέκτημα, πως θα μπορούσε να πιέσει περισσότερο τον ΠΑΟΚ και πως όσο θα περνούσε η ώρα θα ήταν λογικό να υπάρχει επιπλέον κούραση στους φιλοξενούμενους.

Η ΑΕΚ είχε, όπως αναμενόταν, την υπεροχή και τη μπάλα στα πόδια της με τους φιλοξενούμενους να παίζουν σε χαμηλά μέτρα και να προσέχουν με διπλή ζώνη άμυνας ώστε να κρατήσει το 1-1.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν υπομονή στο παιχνίδι τους, έκαναν βεβιασμένες κινήσεις και δεν έμπαιναν στην περιοχή του Πασχαλάκη και επιχειρούσαν μόνο με σουτ από μακρινή απόσταση να απειλήσουν. Είναι χαρακτηριστικό πως η καλύτερη στιγμή στο δεύτερο μέρος για την ΑΕΚ ήρθε στο 63' με το σουτ του Μοχαμάντι το οποίο έφυγε λίγο έξω.

Ο Οφρυδόπουλος προσπάθησε με τις αλλαγές του να κάνει καλύτερη την ομάδα του, επιθετικότερη ώστε να βρει το 2-1 που θα την έδινε τη νίκη. Από την άλλη ο Λουτσέσκου με τις δικές του παρεμβάσεις στην αναμέτρηση προσπαθούσε να δώσει ανάσες στην ομάδα του.

Δύο καλές στιγμές στο τέλος, ζήτησε πέναλτι ο ΠΑΟΚ

Στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης η ΑΕΚ είχε τις δύο καλύτερες στιγμές της στο δεύτερο μέρος. Αρχικά στπ 90' ο Ανσαριφάρντ πήρε την κεφαλιά μετά από σέντρα από τα αριστερά με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Πασχαλάκη.

Ενώ στο 90+3' ο Τάνκοβιτς βρέθηκε μέσα στην περιοχή, επιχείρησε το σουτ από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε και πάλι τη μπάλα.

Ενδιάμεσα ο ΠΑΟΚ και δη ο Άκπομ ζήτησε πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του από τον Βράνιες με τον διαιτητή της αναμέτρησης και το VAR όμως να δίνουν συνέχεια στο παιχνίδι.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΕΚ ΠΑΟΚ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ